Parmesan-basilikasämpylät
Kiirettä on taas pitänyt kouluhommien kanssa. Hirveästi on
tehtävää ja niin vähän aikaa! Siksipä päätin ottaa tänä viikonloppuna rennosti,
koska tuntuu jo ihan siltä, että mikään ei ole tarpeeksi. On siis hyvä olla
tekemättä mitään ja kerätä voimia, että voi sitten taas näyttää mihin pystyy,
kun uusi viikko alkaa! Ollaan sitä kyllä aherrettukin. Luettu kaiken maailman
tekstejä, jotka nyt pursuaa korvista ulos, käyty luennoilla ja harjoituksissa
ja vielä uhrattu kiireen keskellä aikaa vapaaehtoisille koulutustilaisuuksille.
Kuluneen viikon kohokohta oli torstaina! Lukio ystäväni Ida © tuli
Joensuuhun minua moikkaamaan! Lyhyt oli Idan visiitti, mutta otettiin kyllä
kaikki ilo irti. Paljon juoruiltiin, Ida kokkasi meille ihanaa
lohipastaa, katsottiin pari leffaa (kummastakaan mitään kokonaiskuvaa kun vaan
pölistiin koko aika), käytiin bub-kierroksella, yritettiin bongailla saukkoja
tuloksetta, juoruiltiin lisää, nukuttiin, käytiin minun luennolla yliopistolla,
ikkuna shoppailtiin, käytiin kahvilla (join niin hyvän italialaisen
suklaakaakaon rommilla), shoppailtiin ihan oikeasti ja sitten se Ida jo
suunnistikin takaisin Helsinkiin. Puolitoista vuorokautta hyvin ja tehokkaasti
vietetty!
Keltasirkkuja |
Lauantaina piti sitten taas opiskella. Ei tullut
heräämisestä kyllä yhtään mitään! Kello oli soimassa yhdeksältä. Heräsin
kymmenen yli kahdeksan, siirsin kelloa puoli kymmeneen. Kymmenen yli yhdeksän siirsin kellon soittoa
kymmeneen. Kymmentä vaille kymmenen luovutin ja otin herätyksen kokonaan pois. Heräsin
lopulta vähän jälkeen 11. Lueskelin kotosalla muutaman tunnin. Keskittyminen
oli kyllä niin olematonta. Sitten pakkasin materiaalit ja lähdin kahvila Houkutukseen
(missä Idan kanssa olimme käyneet perjantaina). Tilasin latten (vaikka kahvia
välttelenkin, mutta Idan innoittamana päätin lattea ostaa) ja savuporokierteen.
Luin täysin keskittyneenä kahvilassa kaksi tuntia! Siellä oli niin ihanan
tasainen hälinä ja aika vaan kului! Täytyy ottaa tavaksi käydä siellä lukemassa
silloin tällöin.
Sieniä...:) |
Ainiin! Leivoinkin tässä taas vähän. Leipä loppui ja Ida oli
tulossa, niin pyöräyttelin parmesan-basilika sämpylöitä. Niistä tuli kyllä tosi
nannoja. Maukkaita leipähetkiä kaikille!
Parmesan-basilikasämpylät
Uuni 200 astetta
15-20 min
16 kpl
5 dl maitoa
(42 asteista)
1 pss kuivahiivaa
1½ dl kaurahiutaleita
1 dl spelttihiutaleita
60 g parmesan
reggianojuustoa
1 puska tuoretta
basilikaa
3 rkl vaaleaa
siirappia
1 rkl vehnänalkioita
3 rkl vehnäleseitä
½ tl suolaa
7-9 dl vehnäjauhoja
65 g sulatettua
margariinia
Sekoita suuressa kulhossa lämpimän maidon joukkoon
hiutaleet, siirappi, suola, vehnänalkiot ja leseet.
Raasta juusto hienoksi raasteeksi ja silppua basilikanlehdet
pieneksi silpuksi. Lisää ne kulhoon.
Sekoita kuivahiiva 1 dl jauhoja ja lisää se kulhoon. Sekoita
hyvin. Vaivaa loput jauhot taikinaan. Vaivaa lopuksi joukkoon vielä margariini.
Anna kohota lämpimässä paikassa 45 minuuttia.
Kun taikina on kohonnut, jaa taikina 16 osaan ja muovaa
paloista puikean muotoisia sämpylöitä. Jätä kohoamaan liinan alle vielä noin
20-30 min. Ennen uuniin laittoa viillä leipien pintaan kuvio. Paista uunin
keskitasolla, kunne kauniin kullanruskeita.
Kommentit
Lähetä kommentti