Pieni porkkanalaatikko
Nyt on kyllä ollut maailman kirjat sekaisin, kun meikäläinen
alkoi porkkanalaatikkoa väsäilemään. Porkkanalaatikko on ihan ok jouluruoka,
mutta ei missään nimessä sellainen, jota minulla erityisesti jouluisin tekee
mieli. Noh, jostain kumman syystä sain päähäni kuitenkin tehdä porkkanalaatikon
ja siitä tuli kyllä hyvää :). Saa nähdä alkaako mieleni kallistumaan enemmän
porkkanalaatikon suuntaan jatkossa.
Pieni
porkkanalaatikko:
Uuni: 200 astetta
50-60 min
5 annosta
1 dl puuroriisiä
(Risella)
1 dl vettä
5 dl maitoa
0,5 tl suolaa
300 g porkkanaa
1 rkl oivariinia
1 kananmuna
1 rkl vaaleaa
siirappia
1 tl suolaa
hyppysellinen mustapippuria
1 rkl kuivattua
rakuunaa
Pinnalle: korppujauhoja
ja oivariinia
Valmista puuro pussin ohjeen mukaan.
Pese ja kuori porkkanat. Raasta karkeaksi raasteeksi.
Kuullota porkkanaraastetta rasvassa keskilämmöllä.
Lisää joukkoon siirappi, suola, rakuuna ja pippuri.
Anna porkkanoiden jäähtyä haaleaksi, jonka jälkeen sekoita
joukkoon kananmuna. Sekoita porkkanaseos puuron joukkoon. Kaada seos
uunivuokaan ja sirottele päälle korppujauhoja ja lopuksi muutama nokare rasvaa.
Kypsennä uunin keskitasolla.
Kommentit
Lähetä kommentti