Pieni porkkanalaatikko

Nyt on kyllä ollut maailman kirjat sekaisin, kun meikäläinen alkoi porkkanalaatikkoa väsäilemään. Porkkanalaatikko on ihan ok jouluruoka, mutta ei missään nimessä sellainen, jota minulla erityisesti jouluisin tekee mieli. Noh, jostain kumman syystä sain päähäni kuitenkin tehdä porkkanalaatikon ja siitä tuli kyllä hyvää :). Saa nähdä alkaako mieleni kallistumaan enemmän porkkanalaatikon suuntaan jatkossa.
 
Pieni porkkanalaatikko:
Uuni: 200 astetta
50-60 min
5 annosta

1 dl                puuroriisiä (Risella)
1 dl                vettä
5 dl                maitoa
0,5 tl              suolaa
300 g             porkkanaa
1 rkl               oivariinia
1                    kananmuna
1 rkl               vaaleaa siirappia
1 tl                 suolaa
hyppysellinen mustapippuria
1 rkl               kuivattua rakuunaa

Pinnalle: korppujauhoja ja oivariinia

Valmista puuro pussin ohjeen mukaan.

Pese ja kuori porkkanat. Raasta karkeaksi raasteeksi. Kuullota porkkanaraastetta rasvassa keskilämmöllä.

Lisää joukkoon siirappi, suola, rakuuna ja pippuri.

Anna porkkanoiden jäähtyä haaleaksi, jonka jälkeen sekoita joukkoon kananmuna. Sekoita porkkanaseos puuron joukkoon. Kaada seos uunivuokaan ja sirottele päälle korppujauhoja ja lopuksi muutama nokare rasvaa.


Kypsennä uunin keskitasolla.

Kommentit

Suositut tekstit