3. Matkapäivä: Fjellheisen, Fløya

21 kruunua rikkaampana alkoi ensimmäinen virallinen päivämme Tromssassa. Rikkaampana siis siksi, että baarin lattia tuntui olevan täynnä rahaa, joita noukin itselleni :D. Nukuimme aamulla pitkään ja osa meistä heräilikin vasta puolenpäivän aikoihin :). ”Aamupalan” äärellä pohdittiin päivän ohjelmaa ja tulimme siihen tulokseen, että menisimme jonnekin, mikä on lähellä, sillä päivähän oli jo niin pitkällä. Otimme siis suunnaksi muutaman hassun kilometrin päässä olevan Fløya-vuoren päällä olevan Fjellheisenin näköalapaikan, joka siis sijaitsee mantereen puolella ihan lähellä Tromssan keskustaa. Fjellheisen sijaitsee 421 metrin korkeudessa ja alustavana suunnitelmana oli kiivetä ylös, mutta hautasimme sen idean siinä vaiheessa, kun tajusimme, että kello oli jo melkein kolme iltapäivällä. Taisimme kulkea kaikki vähän hitailla kierroksilla.




Norja on niin rikas, että rahalla
voi koristella myös tuolit...
Fjellheisenille kuljimme ylös vaijerihissillä (opiskelija-alennuksenkin sai) ja lähdimme talsimaan vielä vähän ylemmäs, jotta näkisimme auringonlaskun kunnolla. Nousimme suurin piirtein Storsteinen kohdille, joka sijaitsee merenpinnasta 487 metrin korkeudessa. Maisemat olivat kerta kaikkiaan niin upeat! Ne vetivät meikäläisenkin välillä niin sanattomaksi… tai sitten olin hiljaa, koska lähellä ei ollut ketään, jolle päivitellä maiseman upeutta :D. Paljon tuli kuvia räpsittyä, mutta onneksi myös jätin kameran välillä rauhaan ja myös oikeasti katsoin sitä, mitä edessäni oli.



Siellä ylhäällä oli kyllä melkoinen tuuli, joten kylmähän siellä tuli, vaikka oli tuulen pitävät housut ja toppatakkikin. Alastulo Storsteiniltä ei ollutkaan niin helppoa kuin sinne kapuaminen. Oli meinaan aikamoisen liukkaita paikkoja, joten eiköhän siinä sitten iskenytkin oikein kultaisella idealla lähteä laskemaan alas peppumäkeä. Hyvin liukuivat housut!

Eväitä olimme tietysti pakanneet mukaan! En olisi kyllä ikinä uskonut, että koko tämän Norjan reissun parhaimmaksi evääksi nousisi kananmuna. Yhdellä kananmunalla pötki monella reissulla kyllä todella pitkälle ja niin pötki tälläkin kertaa. Meillä oli vain aamupala vatsanpohjalla lisätäytteenä ja Fjellheisenillä syödyllä kananmunalla pärjäilimme hyvin iltaan asti, kunnes saatiin kunnon päivällinen neniemme eteen.


Fjellheiseniltä sitten kiiruhdettiin takaisin Eeron luokse katsomaan Suomi-Kanada jääkiekko-ottelua, jota ei, piru vieköön, edes näytetty televisiossa! Sen sijaan sieltä tuli curlingia… Juuh, elikkäs.



Ainiin, tosiaan! Yövyttiin koko reissun ajan Eeron kämppäkaverin huoneessa, jonka hän niin ystävällisesti oli luovuttanut meidän käyttöömme koko reissun ajaksi :). Ei voitaisi kiitollisempia olla!

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit