Suussa sulava suklaakuppikakku
Kavereiden kanssa istuimme iltaa tuossa taannoin.
Oli pientä nyyttikestimeininkiä, joten tein kaikille oman jättikuppikakun. Koko
ei välttämättä pääse kuvissa oikeuksiinsa, mutta ne olivat kyllä valtavia!
Elämäni toinen kerta kun tein kuppikakkuja ja hyvin meni. Onnistuin saamaan niistä hyvin meheviä ja suklaisuus kerta kaikkiaan sulasi suuhun. Nam! Päällä on ihan perus voikreemi, johon on vain lisätty kaakaojauhetta melko runsaat määrät ja ehkäpä enemmän olisi saanut olla… Suklaata kun ei ikinä ole liikaa. Itse muffiniohjekin on ihan peruskamaa vain valtavalla määrällä kaakaojauhetta, joka itse asiassa oli vanhinko kun tuli pieni ajatuskatkos aineksia punnittaessa. Onneksi tuli.
Elämäni toinen kerta kun tein kuppikakkuja ja hyvin meni. Onnistuin saamaan niistä hyvin meheviä ja suklaisuus kerta kaikkiaan sulasi suuhun. Nam! Päällä on ihan perus voikreemi, johon on vain lisätty kaakaojauhetta melko runsaat määrät ja ehkäpä enemmän olisi saanut olla… Suklaata kun ei ikinä ole liikaa. Itse muffiniohjekin on ihan peruskamaa vain valtavalla määrällä kaakaojauhetta, joka itse asiassa oli vanhinko kun tuli pieni ajatuskatkos aineksia punnittaessa. Onneksi tuli.
125g leivontamargariinia
(huoneen lämpöinen)
125g kidesokeria
2 keskikokoista tai isoa kananmunaa (huoneen lämpöisiä)
3tl vaniljasokeria
125g erikoisvehnäjauhoja
37g kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
n. 2rkl täysmaitoa
125g kidesokeria
2 keskikokoista tai isoa kananmunaa (huoneen lämpöisiä)
3tl vaniljasokeria
125g erikoisvehnäjauhoja
37g kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
n. 2rkl täysmaitoa
Laita uuni kuumenemaan ja muffinivuuat valmiiksi.
Vatkaa sokeri ja voi sähkövatkaimella ”vaahdoksi”
(ei siitä mitään vaahtoa tule vaikka kuinka vatkaat :D). Lisää vatkaten
kananmunat ja vaniljasokeri. Vatkaa kunnes haalean keltaisenväristä.
Sekoita loput kuivat aineet toisessa kulhossa
keskenään ja lisää seos pieniessä erissä voi-seoksen joukkoon. (Jauhot voisi
olla hyvä siivilöidä, mutta itse en ainakaan tehnyt niin ja ihan hyvää tuli).
Edelleen kannattaa vatkata taikinaa sähkövatkaimella.
Tässä vaiheessa seos on luultavasti hyvin tönkköä.
Lisää joukkoon maitoa n. 2 rkl. Tämä määrä on vain viitteellinen ja itse menen
ainakin omaan pääni mukaan ja lorottelen sitä maitoa joukkoon milloin mitenkin
paljon. Seos on hyvää kun se on pehmeää ja ”helposti käsiteltävän oloista” (ota
nyt siitäkin sitten selvää, mitä tuollakin mahdan tarkoitan… Se on vain se
jokin tunne, että ”nyt se voisi olla hyvää”).
Täytä muffinivuuat noin puolilleen, mieluummin
hieman alle ja paista uunissa. Kuppikakut ovat valmiita kun hammastikkuun ei
jää enää taikinaa kiinni.
Jäähdytä kokonaan ennen kuin laitat päälle
voikreemin.
Suklainen voikreemi:
350g tomusokeria
175g leivonta margariinia (huoneen lämpöinen)
20-30g kaakaojauhetta
n. 3rkl vettä
175g leivonta margariinia (huoneen lämpöinen)
20-30g kaakaojauhetta
n. 3rkl vettä
Vatkaa sähkövatkaimella tomusokeri ja margariini
keskenään (aina niin mystiseksi) vaahdoksi.
Vatkaa joukkoon kaakaojauhe. (Kaakaojauhetta voi
laittaa ihan oman mielen mukaan. Riippuu kuinka suklaista haluaa. Mitä enemmän
laitat kaakaojauhetta, sitä enemmän tarvitset vettä.)
Vatkaa joukkoon vesi. (Kannattaa aloittaa kahdella
ruokalusikallisella vettä ja lisätä vettä puoli ruokalusikallista kerrallaan,
jotta kreemistä ei vahingossa tule liian löysää. Lisää vettä niin kauan, että
seos on edelleen koossapysyvää (ei siis saa valua), mutta on silti pehmeää ja
helposti käsiteltävää, toisin sanoen, älä tee liian tönkköä kreemiä, jolloin
sen puristaminen pursotinpussista on työlästä ja kreemi ei riitä kaikille muffineille.)
Laita valmis kreemi pursotinpussiin ja puristele
muffineille.
Kommentit
Lähetä kommentti