Suussa sulava suklaakuppikakku


Kavereiden kanssa istuimme iltaa tuossa taannoin. Oli pientä nyyttikestimeininkiä, joten tein kaikille oman jättikuppikakun. Koko ei välttämättä pääse kuvissa oikeuksiinsa, mutta ne olivat kyllä valtavia! 

Elämäni toinen kerta kun tein kuppikakkuja ja hyvin meni. Onnistuin saamaan niistä hyvin meheviä ja suklaisuus kerta kaikkiaan sulasi suuhun. Nam! Päällä on ihan perus voikreemi, johon on vain lisätty kaakaojauhetta melko runsaat määrät ja ehkäpä enemmän olisi saanut olla… Suklaata kun ei ikinä ole liikaa. Itse muffiniohjekin on ihan peruskamaa vain valtavalla määrällä kaakaojauhetta, joka itse asiassa oli vanhinko kun tuli pieni ajatuskatkos aineksia punnittaessa. Onneksi tuli.

Suklaiset muffinit:
n. 20-24 pientä (isoja 10-12)
Uuni 200oC, noin 15min


125g              leivontamargariinia (huoneen lämpöinen)
125g              kidesokeria
2                    keskikokoista tai isoa kananmunaa (huoneen lämpöisiä)
3tl                  vaniljasokeria
125g              erikoisvehnäjauhoja
37g                kaakaojauhetta
2tl                  leivinjauhetta
n. 2rkl            täysmaitoa



Laita uuni kuumenemaan ja muffinivuuat valmiiksi.

Vatkaa sokeri ja voi sähkövatkaimella ”vaahdoksi” (ei siitä mitään vaahtoa tule vaikka kuinka vatkaat :D). Lisää vatkaten kananmunat ja vaniljasokeri. Vatkaa kunnes haalean keltaisenväristä.

Sekoita loput kuivat aineet toisessa kulhossa keskenään ja lisää seos pieniessä erissä voi-seoksen joukkoon. (Jauhot voisi olla hyvä siivilöidä, mutta itse en ainakaan tehnyt niin ja ihan hyvää tuli). Edelleen kannattaa vatkata taikinaa sähkövatkaimella.

Tässä vaiheessa seos on luultavasti hyvin tönkköä. Lisää joukkoon maitoa n. 2 rkl. Tämä määrä on vain viitteellinen ja itse menen ainakin omaan pääni mukaan ja lorottelen sitä maitoa joukkoon milloin mitenkin paljon. Seos on hyvää kun se on pehmeää ja ”helposti käsiteltävän oloista” (ota nyt siitäkin sitten selvää, mitä tuollakin mahdan tarkoitan… Se on vain se jokin tunne, että ”nyt se voisi olla hyvää”).

Täytä muffinivuuat noin puolilleen, mieluummin hieman alle ja paista uunissa. Kuppikakut ovat valmiita kun hammastikkuun ei jää enää taikinaa kiinni.

Jäähdytä kokonaan ennen kuin laitat päälle voikreemin.

Suklainen voikreemi:

350g              tomusokeria
175g              leivonta margariinia (huoneen lämpöinen)
20-30g           kaakaojauhetta
n. 3rkl            vettä

Vatkaa sähkövatkaimella tomusokeri ja margariini keskenään (aina niin mystiseksi) vaahdoksi.

Vatkaa joukkoon kaakaojauhe. (Kaakaojauhetta voi laittaa ihan oman mielen mukaan. Riippuu kuinka suklaista haluaa. Mitä enemmän laitat kaakaojauhetta, sitä enemmän tarvitset vettä.)

Vatkaa joukkoon vesi. (Kannattaa aloittaa kahdella ruokalusikallisella vettä ja lisätä vettä puoli ruokalusikallista kerrallaan, jotta kreemistä ei vahingossa tule liian löysää. Lisää vettä niin kauan, että seos on edelleen koossapysyvää (ei siis saa valua), mutta on silti pehmeää ja helposti käsiteltävää, toisin sanoen, älä tee liian tönkköä kreemiä, jolloin sen puristaminen pursotinpussista on työlästä ja kreemi ei riitä kaikille muffineille.)

Laita valmis kreemi pursotinpussiin ja puristele muffineille.



Kommentit

Suositut tekstit