Testissä pizzan paistoalusta ja pizzakaulin

Sain syntymäpäivälahjaksi pizzan paistoalustan (iloleipuri) ja pizzakaulimen, joten olihan se sitten pakko koekäyttää ne :).
 
Ensin oli tietysti tehtävä pizzataikina. Pizzataikinan vetelen yleensä omasta päästäni, jolloin se on joka kerta erilainen. Tällä kertaa tuli tällainen:

Pizzapohja:
Uuni: 200 astetta
15-25 min

5 dl                vettä
3 rkl               tummaa siirappia
3 tl                 suolaa
50 g               tuorehiivaa
2 dl                kaurahiutaleita
2 dl                täysjyväjauhoja
5-8 dl             vehnäjauhoja
5 rkl               oliiviöljyä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna sen joukkoon hiiva.

Sekoita joukkoon siirappi, suola ja kaurahiutaleet.

Vatkaa joukkoon täysjyväjauhot. Vaivaa joukkoon vehnäjauhot pienissä erissä.

Lisää lopuksi öljy ja jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi (n. 45 min).


Kun taikina on kohonnut, jaa taikina neljään osaan ja pyöräytä palat jauhoissa. Sirottele paistoalustalle jauhoja ja aseta taikinapala keskelle alustaa. Laita myös taikinan päälle jauhoja ja ala kaulimaan taikinaa keskeltä reunoille päin.






Lopuksi tasoita sormilla reunoja, jotta pohjasta tulee tasaisen pyöreä.







Asettele päälle haluamasi täytteet. Meillä oli täytteenä yrtti-tomaattimurskaa, jauhelihaa, sipulia (äidin© kasvimaalta ja tietysti varsineen päivineen), ananasta, silputtua pinaattia, aurajuustoa ja juustoraastetta. Ja tietysti syötiin sitä, no minkäs muunkaan kanssa kuin rucolan ©.


Testin lopputulos: Helposti tuli pyöreitä, ohutpohjaisia pizzoja, joissa oli kyllä ihan hyvän rapsakka pohja. Kaulimen käyttö vaati hieman totuttelua, mutta nyt sen käyttö käy melkein kuin ammattilaiselta ;P. Välineet on helppo pestä. Paistoalustassa olevien reikien ansiosta pizzapohja kypsyy nopeasti, joten pizzan valmistumista ei tarvitse paljoa odotella :).



Kaiken kaikkiaan aivan loistavat työvälineet pizzan tekoon, joten SUURET Kiitokset lahjan antajalle ©.



Kommentit

Suositut tekstit