Mansikka-mustikkahillolla ja vaniljakreemillä täytetty pullapitko
Tuossa marraskuun lopulla oli osittain hyvinkin yllättäviä
vieraita tulossa Salosta kyläilemään luonani, nimittäin ihanan kaverini Heidin vanhemmat © ja Heidi itse myös tietenkin ©. Heidi oli tulossa koko
viikonlopuksi ja hänen vanhemmat sitten toivat Heidin tänne asti ja tulivat
samalla katsastamaan miten meikäläinen asustaa :). Viikonlopun suunnitelmissa
oli myös kaverini Jennyn ©
tuparit, jonne oli tarkoitus viedä jotain purtavaa. No minäpä päätin sitten
tehdä pullaa vieraille ja tuvan lämmikkeeksi Jennylle.
Pullapitkon hillotäyte on itse tehtyä mansikka-mustikkahilloa (Minulla oli 250g
mansikoita ja 1 dl mustikoita; ohje löytyy hillosokeripussista (ei vettä!!
vaikka siinä niin käsketäänkin) ja vaniljakreemiä,
joka kannattaa valmistaa sillä aikaa, kun pullataikina kohoaa.
Mansikka-mustikkahillolla
ja vaniljakreemillä täytetty pullapitko:
15 – 25 min
3 kpl
½ l täysmaitoa
1 ½ dl sokeria
50 g tuorehiivaa
1 kananmuna
1 ½ tl suolaa
3 tl vaniljasokeria
3 tl kardemummaa
175 g margariinia
12 dl erikoisvehnäjauhoja
Lämmitä maito noin 38 asteiseksi ja murenna sen joukkoon
hiiva. Lisää suola, sokerit, kananmuna ja kardemumma. Vaivaa joukkoon
vehnäjauhot erissä. Lopuksi vaivaa joukkoon margariini.
Jätä taikina kohoamaan tunniksi liinan alle, vedottomaan
paikkaan.
Laita uuni kuumenemaan.
Vaniljakreemi:
6 dl kuohukermaa
3 kananmunan
keltuaista
1 ½ rkl sokeria
2 rkl maizenaa
1 vaniljatanko
Kaada kerma pinnoitettuun kattilaan. Vatkaa joukkoon
keltuaiset, sokeri ja maizena.
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet terävällä veitsellä.
Lisää siemenet kerman joukkoon.
Kuumenna seosta pikkuhiljaa kuumaksi KOKO AJAN sekoittaen,
kunnes se on paksua vanukasmaista.
Pullapitko ja
täyttäminen:
Katso ohje tästä linkistä.
Linkin täytteen sijaan, levitä taikinalevyn keskelle hilloa ja sen molemmille puolille vaniljakreemiä.
Linkin täytteen sijaan, levitä taikinalevyn keskelle hilloa ja sen molemmille puolille vaniljakreemiä.
Kannattaa kaulia taikina suoraan leivinpaperin päällä (siten
että valmis pitko on vinottain paperilla), jotta sen siirtäminen uunipellille
on helpompaa.
Kun pitkot ovat kokonaan jäähtyneet, kuoruta ne tomusokerista tehdyllä sokerikuorrutteella.
Itse tupareissa saimme myös maistella herkkuja. Kaveri Arja ja Aslak ©olivat taiteilleet niin
hienoja muffineja! Jos joku ihmettelee koristelu tyyliä, tupareiden teemana oli
hyvin biologisesti ötökät :).
Tässä marraskuussa tuli myös ensimmäistä kertaa oikein
kunnolla lunta. Minä ja Anu ©
otettiin siitä kyllä kaikki ilo irti ja lähdettiin eräänä ”synkkänä ja
myrkyisenä yönä” hiippailemaan koululle, lumiukkojen tekoon :P. Niistä tuli
kyllä hienot ja toisesta niiiin valtaisa! Valitettavasti en voi
laittaa niistä kuvaa, sillä jostain syystä niiden väri muuttuu ihan valkoisen
sumuiseksi kun yritän lisätä niitä tänne. Outoa… Tämä ongelma on ennenkin
ollut.
Kommentit
Lähetä kommentti