Mansikka-mustikkahillolla ja vaniljakreemillä täytetty pullapitko

Tuossa marraskuun lopulla oli osittain hyvinkin yllättäviä vieraita tulossa Salosta kyläilemään luonani, nimittäin ihanan kaverini Heidin vanhemmat © ja Heidi itse myös tietenkin ©. Heidi oli tulossa koko viikonlopuksi ja hänen vanhemmat sitten toivat Heidin tänne asti ja tulivat samalla katsastamaan miten meikäläinen asustaa :). Viikonlopun suunnitelmissa oli myös kaverini Jennyn © tuparit, jonne oli tarkoitus viedä jotain purtavaa. No minäpä päätin sitten tehdä pullaa vieraille ja tuvan lämmikkeeksi Jennylle.

Pullapitkon hillotäyte on itse tehtyä mansikka-mustikkahilloa (Minulla oli 250g mansikoita ja 1 dl mustikoita; ohje löytyy hillosokeripussista (ei vettä!! vaikka siinä niin käsketäänkin) ja vaniljakreemiä, joka kannattaa valmistaa sillä aikaa, kun pullataikina kohoaa.

Mansikka-mustikkahillolla ja vaniljakreemillä täytetty pullapitko:
Uuni 200 astetta
15 – 25 min
3 kpl

½ l                 täysmaitoa
1 ½ dl            sokeria
50 g               tuorehiivaa
1                    kananmuna
1 ½ tl             suolaa
3 tl                 vaniljasokeria
3 tl                 kardemummaa
175 g             margariinia
12 dl              erikoisvehnäjauhoja

Lämmitä maito noin 38 asteiseksi ja murenna sen joukkoon hiiva. Lisää suola, sokerit, kananmuna ja kardemumma. Vaivaa joukkoon vehnäjauhot erissä. Lopuksi vaivaa joukkoon margariini.

Jätä taikina kohoamaan tunniksi liinan alle, vedottomaan paikkaan.

Laita uuni kuumenemaan.

Vaniljakreemi:
6 dl                kuohukermaa
3                    kananmunan keltuaista
1 ½ rkl           sokeria
2 rkl               maizenaa
1                    vaniljatanko

Kaada kerma pinnoitettuun kattilaan. Vatkaa joukkoon keltuaiset, sokeri ja maizena.

Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet terävällä veitsellä. Lisää siemenet kerman joukkoon.

Kuumenna seosta pikkuhiljaa kuumaksi KOKO AJAN sekoittaen, kunnes se on paksua vanukasmaista.

Pullapitko ja täyttäminen:
Katso ohje tästä linkistä.
Linkin täytteen sijaan, levitä taikinalevyn keskelle hilloa ja sen molemmille puolille vaniljakreemiä.
Kannattaa kaulia taikina suoraan leivinpaperin päällä (siten että valmis pitko on vinottain paperilla), jotta sen siirtäminen uunipellille on helpompaa.


Kun pitkot ovat kokonaan jäähtyneet, kuoruta ne tomusokerista tehdyllä sokerikuorrutteella.

Heidi siis tuli perjantaina illalla ja lauantaina oli tuparipäivä. Lounaaksi/päivälliseksi teimme Heidin toiveesta risottoa. En ollut muistanutkaan, että se oli niin nannaa :). Paljon tuli myös käveltyä tuona päivänä… jotain 12-14 kilsan väliltä :P.



Itse tupareissa saimme myös maistella herkkuja. Kaveri Arja ja Aslak ©olivat taiteilleet niin hienoja muffineja! Jos joku ihmettelee koristelu tyyliä, tupareiden teemana oli hyvin biologisesti ötökät :).




Tässä marraskuussa tuli myös ensimmäistä kertaa oikein kunnolla lunta. Minä ja Anu © otettiin siitä kyllä kaikki ilo irti ja lähdettiin eräänä ”synkkänä ja myrkyisenä yönä” hiippailemaan koululle, lumiukkojen tekoon :P. Niistä tuli kyllä hienot ja toisesta niiiin valtaisaValitettavasti en voi laittaa niistä kuvaa, sillä jostain syystä niiden väri muuttuu ihan valkoisen sumuiseksi kun yritän lisätä niitä tänne. Outoa… Tämä ongelma on ennenkin ollut.


Kommentit

Suositut tekstit