Ricotta-pinaatti-lihapullat

Italialaisen hengen valloittamana päätin tehdä lihapullia. Olen ennekin tehnyt lihapullia italialaisessa hengessä, mutta halusin jotain toisenlaista. Taas selailin Italian keittokirjaani ja sieltä sitten osui silmääni pinaattipyörykät ©. No en alkanut ostamaan ohjeen mukaan 700g pinaattia, vaan päätin ihan jauhelihasta pyörykät tehdä. Tällaisia niistä sitten tuli:

Ricotta-pinaatti-lihapullat:
Uuni 225 astetta
15-30 min
noin 70 kpl (pientä)

2-3 dl             korppujauhoja
1½ dl             maitoa
6                    kananmunaa
1 puska          tuoretta lehtipersiljaa
100 g             tuoretta pinaattia
2                    sipulia
250 g             ricottajuustoa
1 dl                oliiviöljyä
½-1 dl            balsamicoa
4 tl                 suolaa
3 tl                 jauhelihamaustetta
3 tl                 rouhittua                                       mustapippuria
4 hyppysellistä rosmariinia
(1 hypp.         timjamia)
700 g             naudanjauhelihaa

Lisäksi: noin 3 dl kiehautettua vettä


Laita uuni kuumenemaan.

Sekoita 1 dl korppujauhoja maitoon ja sen turvota. Lisää joukkoon kananmunat.

Silppua sipuli ja kuullota se pannulla kullanruskeaksi. Jäähdytä ja lisää ne kananmunaseokseen.

Silppua tuorepersilja ja lisää se kananmunaseoksen joukkoon.

Ryöppää pinaatti: laita pinaatinlehdet kuumaan veteen ja anna pinaatin painua kasaan. Valuta pinaatit lävikössä ja kaada päälle hieman viileää vettä. Purista pinaatista ylimääräinen vesi pois.
Silppua pinaatti pieneksi ja lisää ne kananmunaseokseen.

Sekoita joukkoon vielä ricotta, oliiviöljy, balsamico ja mausteet sekä lopuksi vielä jauheliha.

Jos (ja kun) seos tuntuu löysälle: lisää joukkoon 1-2 dl korppujauhoja ja anna taikinan vetäytyä hetki, jotta korppujauhot ehtivät turvota.

Tarkista maku esim. paistamalla koe pullia pannulla.

Pyörittele uunipellille pieniä lihapullia (tai sen kokoisia kuin haluat) ja paista pullat hieman uunin puolen välin yläpuolella.


Itse sitten tein vielä ruskean kastikkeen (ihan perus voita ja jauhoja + lihafondi), johon lisäksi laitoin mustapekka ruokakermaa ja helmitomaatteja ©

Kommentit

Suositut tekstit