Ricotta-pinaatti-lihapullat
Italialaisen
hengen valloittamana päätin tehdä lihapullia. Olen ennekin tehnyt lihapullia italialaisessa hengessä, mutta halusin jotain toisenlaista. Taas
selailin Italian keittokirjaani ja sieltä sitten osui silmääni pinaattipyörykät ©. No en alkanut ostamaan
ohjeen mukaan 700g pinaattia, vaan päätin ihan jauhelihasta pyörykät tehdä.
Tällaisia niistä sitten tuli:
Ricotta-pinaatti-lihapullat:
Uuni 225 astetta
15-30 min
15-30 min
noin 70 kpl (pientä)
2-3 dl korppujauhoja
1½ dl maitoa
6 kananmunaa
1 puska tuoretta
lehtipersiljaa
100 g tuoretta
pinaattia
2 sipulia
250 g ricottajuustoa
1 dl oliiviöljyä
½-1 dl balsamicoa
4 tl suolaa
3 tl jauhelihamaustetta
3 tl rouhittua mustapippuria
4 hyppysellistä rosmariinia
(1 hypp. timjamia)
700 g naudanjauhelihaa
Lisäksi: noin 3 dl kiehautettua vettä
Laita uuni kuumenemaan.
Sekoita 1 dl korppujauhoja maitoon ja sen turvota. Lisää
joukkoon kananmunat.
Silppua sipuli ja kuullota se pannulla kullanruskeaksi.
Jäähdytä ja lisää ne kananmunaseokseen.
Silppua tuorepersilja ja lisää se kananmunaseoksen joukkoon.
Ryöppää pinaatti: laita pinaatinlehdet kuumaan veteen ja
anna pinaatin painua kasaan. Valuta pinaatit lävikössä ja kaada päälle hieman
viileää vettä. Purista pinaatista ylimääräinen vesi pois.
Silppua pinaatti pieneksi ja lisää ne kananmunaseokseen.
Sekoita joukkoon vielä ricotta, oliiviöljy, balsamico ja
mausteet sekä lopuksi vielä jauheliha.
Jos (ja kun) seos tuntuu löysälle: lisää joukkoon 1-2 dl
korppujauhoja ja anna taikinan vetäytyä hetki, jotta korppujauhot ehtivät
turvota.
Tarkista maku esim. paistamalla koe pullia pannulla.
Pyörittele uunipellille pieniä lihapullia (tai sen kokoisia
kuin haluat) ja paista pullat hieman uunin puolen välin yläpuolella.
Itse sitten tein vielä ruskean kastikkeen (ihan perus voita
ja jauhoja + lihafondi), johon lisäksi laitoin mustapekka ruokakermaa ja helmitomaatteja ©.
Kommentit
Lähetä kommentti