Niin hyvää näkkäriä
Sain joulun aikaa maistaa kaverini mainetta kerännyttä
näkkileipää. Se oli kyllä niin hyvää! Viime viikon alussa minulla alkoi
hirveästi tehdä mieli näkkäriä. Lampsin sitten kauppaan moista hakemaan. Noh,
eihän se ollut yhtään sama asia, kuin kaverini tekemä näkkäri, joten päätin
ottaa selville reseptin, jotta saisin syöpötellä maailman parasta näkkäriä
vaikka joka päivä. Tämä näkkäri on äärihyvää ja niin ääriterveellistä ja niin
helppoa valmistaa! Muista käyttää kuorettomia siemeniä (itse kyllä käytin
kuorellisia seesaminsiemeniä ihan vain siksi, että niissä oli vähemmän
kaloreita ja toimivat yhtä hyvin).
Maailman paras
näkkäri
Uuni 200 astetta à 100 astetta
yht. 1 h 15 min
1 uunipellillinen
1 dl ruisjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä
1 dl pellavansiemeniä
3 rkl unikonsiemeniä
1 tl suolaa
3½ dl kylmää
vettä
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Sekoita kaikki siemenet ja kuivat aineet kulhossa keskenään.
Lisää vesi ja kaada seos uunipellille ja levitä tasaiseksi. Anna jauhojen
turvota noin 5 min. Painele taikinaan viillot (sen kokoisia, kun haluat näkkäripalojen
olevia). Paista uunin keskitasolla 45 minuuttia. Avaa uunin luukku 15 minuutin
välein, jotta kosteus pääsee ulos uunista.
Kun 45 minuuttia on kulunut, laske uunin lämpötilaa 100
asteeseen ja paista vielä 30 minuuttia, edelleen avaten uunin luukku 15 min
välein.
Käytiin Anun kanssa myös hieman ulkoiluttamassa kameraani Pyhäselän jäillä. |
Joku oli käynyt luistelemassa :). |
Hyvältä vaikuttaa!
VastaaPoistaJa reseptiki helppo, ei ole ko muistaa että desi kaikkea :D
(tai siis melkein kaikkea)
Eipä ole juu paljoon päänvaivaa! :D Ainoastaan tossa ajassa pitää pysyy skarppina, mut kännykkään muistutus 15 min välein niin hyvä tulee! :D
Poista