Niin hyvää näkkäriä

Sain joulun aikaa maistaa kaverini mainetta kerännyttä näkkileipää. Se oli kyllä niin hyvää! Viime viikon alussa minulla alkoi hirveästi tehdä mieli näkkäriä. Lampsin sitten kauppaan moista hakemaan. Noh, eihän se ollut yhtään sama asia, kuin kaverini tekemä näkkäri, joten päätin ottaa selville reseptin, jotta saisin syöpötellä maailman parasta näkkäriä vaikka joka päivä. Tämä näkkäri on äärihyvää ja niin ääriterveellistä ja niin helppoa valmistaa! Muista käyttää kuorettomia siemeniä (itse kyllä käytin kuorellisia seesaminsiemeniä ihan vain siksi, että niissä oli vähemmän kaloreita ja toimivat yhtä hyvin).


Maailman paras näkkäri
Uuni 200 astetta à 100 astetta
yht. 1 h 15 min
1 uunipellillinen

1 dl                ruisjauhoja
1 dl                auringonkukansiemeniä
1 dl                seesaminsiemeniä
1 dl                kaurahiutaleita
1 dl                kauraleseitä
1 dl                pellavansiemeniä
3 rkl               unikonsiemeniä
1 tl                 suolaa
3½ dl             kylmää vettä

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Sekoita kaikki siemenet ja kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää vesi ja kaada seos uunipellille ja levitä tasaiseksi. Anna jauhojen turvota noin 5 min. Painele taikinaan viillot (sen kokoisia, kun haluat näkkäripalojen olevia). Paista uunin keskitasolla 45 minuuttia. Avaa uunin luukku 15 minuutin välein, jotta kosteus pääsee ulos uunista.


Kun 45 minuuttia on kulunut, laske uunin lämpötilaa 100 asteeseen ja paista vielä 30 minuuttia, edelleen avaten uunin luukku 15 min välein. 

Käytiin Anun kanssa myös hieman ulkoiluttamassa kameraani Pyhäselän jäillä.

Joku oli käynyt luistelemassa :).


Kommentit

  1. Hyvältä vaikuttaa!
    Ja reseptiki helppo, ei ole ko muistaa että desi kaikkea :D
    (tai siis melkein kaikkea)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä ole juu paljoon päänvaivaa! :D Ainoastaan tossa ajassa pitää pysyy skarppina, mut kännykkään muistutus 15 min välein niin hyvä tulee! :D

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit