Ampumahiihtoa ja porkkanasämpylät

Ampumahiihdon maailmancup lähestyy kovaa vauhtia ja eilen olimmekin sitten tyttöjen kanssa vastaanottamassa vähän tarkempaa tietoa itse lajista Kontiolahden ampumahiihtostadionilla. Jonkun verran tuli tuttua asiaa, mutta paljon myös uutta tietoa esimerkiksi ampumahiihdon erilaisista kilpailuista. Olen siis menossa maailman cupiin järjestämään muksula-toimintaa kisapaikalla vieraileville lapsille. Vielä on avoimena, että mitä tehdään, mutta tulevana viikonloppuna siihen pitäisi tulla jonkinlaista selvyyttä. Huomenna nimittäin Kontiolahdella järjestetään ampumahiihdon nuorten SM-kisat, johon menen toimitsemaan ja myös suunnittelemaan muksula-toimintaa tulevan maailman cupin osalta. Hihii! Hieman jännittää :).


Toimitsijoiden kisatakit saatiin eilen. One wayn erittäin hyvä laatuinen toppatakki ja pipo saatiin lunastaa 35 euron omavastuulla (ovh. 115e). Takki on aivan ihana päällä ja pipokin on niin kiva! :) Huomenna sitten olisi lähtö kohti stadionia klo 8.00 ja koko päivä tulisi siellä jaksaa olla. Täytyy siis syödä erittäin hyvä aamiainen ja mikäs sen parempaa olisikaan kuin itse tehdyt porkkanasämpylät ©. Tuli niin hirmuisesti ostettua kaiken maailman siemeniä niitä näkkäreitä varten, joten tähänkin leipään innostuin niitä laittamaan (varsinkin kun pellavansiemenet © tekevät niin hyvää vatsalle) :).


Aamun mainiot porkkanasämpylät:
Uuni: 200 astetta
15-20 min
n. 20 kpl

5 dl                rasvatonta maitoa (n. 42 asteista)
1½ dl             kaurahiutaleita
1 pss              kuivahiivaa
3 rkl               vehnän alkioita
3 rkl               hunajaa
2½ tl              suolaa
1 dl                auringonkukansiemeniä
3 rkl               pellavansiemeniä
3                    keskikokoista porkkanaa
1½ dl             grahamjauhoja
8-10 dl          vehnäjauhoja
1 dl                oliiviöljyä

Sekoita kuivahiiva 1 desilitraan vehnäjauhoja ja sekoita se maidon sekaan. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, alkiot, hunaja, suola ja siemenet.

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi (raastimen pieni puoli). Lisää ne taikinaan.

Vaivaa joukkoon grahamjauhot ja vehnäjauhot ja lisää lopuksi oliiviöljy.

Jätä taikina kohoamaan liinan alle vedottomaan paikkaan 45 minuutiksi.

Kun taikina on kohonnut, jaa taikina n. 20 osaan ja muotoile palat sämpylöiksi. Laita vielä sämpylät kohoamaan noin 20 minuutiksi.


Kun sämpylät ovat kohonneet, tee veitsellä pienet viillot sämpylöiden pintaan ja paista uunin keskitasolla, kunnes ovat kauniin kullanruskeita.


Ps. Täällä on myös ollut ihania pakkaskelejä. Tänä aamuna oli jo niin kirpsakka keli, -25 astetta, että minunkin oli jo pakko laittaa kuorihousut jalkaan koulumatkan ajaksi. Menin pitämään 75 minuutiksi oppituntia ja kun tunti loppui, pakkasta oli enää 15 astetta. 

Kommentit

Suositut tekstit