Ampumahiihtoa ja porkkanasämpylät
Ampumahiihdon maailmancup lähestyy kovaa vauhtia ja eilen olimmekin sitten tyttöjen kanssa
vastaanottamassa vähän tarkempaa tietoa itse lajista Kontiolahden
ampumahiihtostadionilla. Jonkun verran tuli tuttua asiaa, mutta paljon myös
uutta tietoa esimerkiksi ampumahiihdon erilaisista kilpailuista. Olen siis
menossa maailman cupiin järjestämään muksula-toimintaa kisapaikalla
vieraileville lapsille. Vielä on avoimena, että mitä tehdään, mutta tulevana
viikonloppuna siihen pitäisi tulla jonkinlaista selvyyttä. Huomenna nimittäin
Kontiolahdella järjestetään ampumahiihdon nuorten SM-kisat, johon menen
toimitsemaan ja myös suunnittelemaan muksula-toimintaa tulevan maailman cupin osalta.
Hihii! Hieman jännittää :).
Toimitsijoiden kisatakit
saatiin eilen. One wayn erittäin hyvä laatuinen toppatakki ja pipo saatiin
lunastaa 35 euron omavastuulla (ovh. 115e). Takki on aivan ihana päällä ja
pipokin on niin kiva! :) Huomenna sitten olisi lähtö kohti stadionia klo 8.00
ja koko päivä tulisi siellä jaksaa olla. Täytyy siis syödä erittäin hyvä
aamiainen ja mikäs sen parempaa olisikaan kuin itse tehdyt porkkanasämpylät ©. Tuli niin hirmuisesti ostettua kaiken maailman
siemeniä niitä näkkäreitä varten, joten tähänkin leipään innostuin niitä
laittamaan (varsinkin kun pellavansiemenet
©
tekevät niin hyvää vatsalle) :).
Aamun mainiot
porkkanasämpylät:
Uuni: 200 astetta
15-20 min
n. 20 kpl
5 dl rasvatonta
maitoa (n. 42 asteista)
1½ dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
3 rkl vehnän
alkioita
3 rkl hunajaa
2½ tl suolaa
1 dl auringonkukansiemeniä
3 rkl pellavansiemeniä
3 keskikokoista
porkkanaa
1½ dl grahamjauhoja
8-10 dl vehnäjauhoja
1 dl oliiviöljyä
Sekoita kuivahiiva 1 desilitraan vehnäjauhoja ja sekoita se
maidon sekaan. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, alkiot, hunaja, suola ja
siemenet.
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi (raastimen
pieni puoli). Lisää ne taikinaan.
Vaivaa joukkoon grahamjauhot ja vehnäjauhot ja lisää lopuksi
oliiviöljy.
Jätä taikina kohoamaan liinan alle vedottomaan paikkaan 45
minuutiksi.
Kun taikina on kohonnut, jaa taikina n. 20 osaan ja muotoile
palat sämpylöiksi. Laita vielä sämpylät kohoamaan noin 20 minuutiksi.
Kun sämpylät ovat kohonneet, tee veitsellä pienet viillot
sämpylöiden pintaan ja paista uunin keskitasolla, kunnes ovat kauniin
kullanruskeita.
Ps. Täällä on myös ollut ihania pakkaskelejä. Tänä aamuna
oli jo niin kirpsakka keli, -25 astetta, että minunkin oli jo pakko laittaa kuorihousut
jalkaan koulumatkan ajaksi. Menin pitämään 75 minuutiksi oppituntia ja kun
tunti loppui, pakkasta oli enää 15 astetta.
Kommentit
Lähetä kommentti