Herkkupaahtis ja askartelusalkun aarteita

Kuvaamataidon opintojen innoittamana olen löytänyt itseni yhä useammin maalailemasta ja piirtelemästä kaiken näköistä. Joululoman aikana Salon tiimarissa oli kaikki tuotteet -50 % ja käytin kyllä tilaisuuden hyväkseni ostamalla täytettä askartelusalkkuuni. Mukaan tiimarista tarttui mm. deco-maaleja, glitterivesivärit, vesivärimaalauspaperia, hopea sprayta ja sulkia pääsiäiseksi. Kyllä sieltä kaiken maailman kyniäkin tarttui myös mukaan :).


Glitterivesivärien suhteen olen ollut hieman varauksellinen. Olen nimittäin aivan varma, että niiden kanssa käy vielä niin, että maalinappeihin muodostuu pelkkä glitteripinta, jonka läpi ei enää siveltimellä pääse. Noh! Päätin heti laittaa värit testiin ja käytin niitä korosteväreinä kuvaamataidon ”vedenalaista elämää”-työssäni. Hyvin toimivat! Toivottavasti toimivat loppuun asti.


Leipomuksiakin on tullut tehtyä. On ollut koulun kanssa niin kiire, että laiskuus keittiön puolella on meinannut iskeä pahaan aikaan. Nimittäin leipä oli loppu, enkä sitten niin millään olisi jaksanut leipoa lisää. Kaupan leivistä en kuitenkaan niin paljoa välitä, joten jotakin oli tehtävä, koska hyvää oli saatava! Päätin tehdä paahtoleipää ©, koska vuoassa valmistetut leivät vaativat kaikkein vähiten vaivaa. Paahtoleivässä maistuu pikkuriikkinen timjamin © maku, joten jos timjamin ystäviä löytyy, niin suosittelen kyllä laittamaan timjamia ronskimmalla kädellä kuin minä, sillä itsekin jäin kaipaamaan enemmän sen makua.

Herkkupaahtoleipä timjamilla:
Uuni 200 astetta
20-30 min
Tarvitaan: 2 leipävuokaa

5 dl                maitoa (42 asteista)
1 pss              kuivahiivaa
3 rkl               vaaleaa siirappia
2,5 tl              suolaa
3 ml               timjamia
2,5 dl             kermaviiliä
2 dl                kaurahiutaleita
2 dl                täysjyväohrajauhoja
1 dl                grahamjauhoja
9-10 dl          vehnäjauhoja
1 dl                oliiviöljyä

Sekoita kuivahiiva 1 dl vehnäjauhoja se sekoita seos lämpimän maidon joukkoon.

Lisää joukkoon siirappi, suola, timjami ja kermaviili.

Sekoita joukkoon kaurahiutaleet sekä ohra- ja grahamjauhot.

Vaivaa hyvin joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi öljy. Jätä kohoamaan liinan alla vedottomaan paikkaan kahdeksi tunniksi.

Kun taikina on kohonnut, jaa se kahteen osaan ja vaivaa jauhotetulla pöydällä taikinasta ilmat pois. Muotoile puikulan muotoiseksi ja aseta taikina leipävuokaan. Tee samoin toiselle taikina palalle. Jätä kohomaan liinan alle vielä tunniksi.

Paista uunin keskitasolla, kunnes ovat kauniin kullanruskeita

Kommentit

Suositut tekstit