Herkkupaahtis ja askartelusalkun aarteita
Kuvaamataidon opintojen innoittamana olen löytänyt itseni
yhä useammin maalailemasta ja piirtelemästä kaiken näköistä. Joululoman aikana
Salon tiimarissa oli kaikki tuotteet -50 % ja käytin kyllä tilaisuuden
hyväkseni ostamalla täytettä askartelusalkkuuni. Mukaan tiimarista tarttui mm.
deco-maaleja, glitterivesivärit, vesivärimaalauspaperia, hopea sprayta ja
sulkia pääsiäiseksi. Kyllä sieltä kaiken maailman kyniäkin tarttui myös mukaan
:).
Glitterivesivärien suhteen olen ollut hieman varauksellinen.
Olen nimittäin aivan varma, että niiden kanssa käy vielä niin, että
maalinappeihin muodostuu pelkkä glitteripinta, jonka läpi ei enää siveltimellä
pääse. Noh! Päätin heti laittaa värit testiin ja käytin niitä korosteväreinä
kuvaamataidon ”vedenalaista elämää”-työssäni. Hyvin toimivat! Toivottavasti
toimivat loppuun asti.
Leipomuksiakin on tullut tehtyä. On ollut koulun kanssa niin
kiire, että laiskuus keittiön puolella on meinannut iskeä pahaan aikaan.
Nimittäin leipä oli loppu, enkä sitten niin millään olisi jaksanut leipoa
lisää. Kaupan leivistä en kuitenkaan niin paljoa välitä, joten jotakin oli
tehtävä, koska hyvää oli saatava! Päätin tehdä paahtoleipää ©, koska vuoassa valmistetut leivät vaativat kaikkein vähiten vaivaa. Paahtoleivässä maistuu pikkuriikkinen
timjamin © maku, joten jos timjamin
ystäviä löytyy, niin suosittelen kyllä laittamaan timjamia ronskimmalla kädellä kuin
minä, sillä itsekin jäin kaipaamaan enemmän sen makua.
Uuni 200 astetta
20-30 min
Tarvitaan: 2 leipävuokaa
5 dl maitoa
(42 asteista)
1 pss kuivahiivaa
3 rkl vaaleaa
siirappia
2,5 tl suolaa
3 ml timjamia
2,5 dl kermaviiliä
2 dl kaurahiutaleita
2 dl täysjyväohrajauhoja
1 dl grahamjauhoja
9-10 dl vehnäjauhoja
1 dl oliiviöljyä
Sekoita kuivahiiva 1 dl vehnäjauhoja se sekoita seos
lämpimän maidon joukkoon.
Lisää joukkoon siirappi, suola, timjami ja kermaviili.
Sekoita joukkoon kaurahiutaleet sekä ohra- ja grahamjauhot.
Vaivaa hyvin joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi öljy. Jätä
kohoamaan liinan alla vedottomaan paikkaan kahdeksi tunniksi.
Kun taikina on kohonnut, jaa se kahteen osaan ja vaivaa
jauhotetulla pöydällä taikinasta ilmat pois. Muotoile puikulan muotoiseksi ja
aseta taikina leipävuokaan. Tee samoin toiselle taikina palalle. Jätä kohomaan
liinan alle vielä tunniksi.
Kommentit
Lähetä kommentti