Suklaakeksit
Jaahas, nyt on sitten koulussa tutustuttu "kaikkiin" uusiin fukseihin.
Päätettiin kavereiden kanssa tehdä tutustumisiltaan (19.9.2013) jotain hyvää syötävää evääksi, koska illasta oli tulossa pitkä ja
sellattiin se vaan on, että nälkä se tulee jossain vaiheessa. Oli kaikkea
hyvää! Anna ©
oli tehnyt suolaista piirakkaa, jossa oli parsakaalia ja fetaa, Mari © oli
tehnyt tuplatäyte kääretortun (toinen pää oli banaani-vadelmatäytteinen ja
toinen oli omenatäytteinen). Anu © toi karkkia ja Anu © toi nachoja ja salsaa.
Itse olin leiponut suklaakeksejä
©
yhden Ystäväni Lindan ©ohjeen
avulla. Sain kesällä maistaa Lindan tekemiä keksejä ja ne oli niin hyviä!
Pyysin tuossa sitten reseptiä ja pikkiriikkisen muutin sitä. Keksejä tuli ihan
hirmuinen määrä, joku 50 kpl. Ohuita ja niin hyviä! Nam! Kiitokset siis Hänelle
reseptistä ©!
Suklaakeksit:
Uuni: 175 astetta
8-10 min (omassa uunissani aika oli 8½ min)
noin 50 kpl
225 g margariinia
2 ½ dl fariinisokeria
3 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
2 kananmunaa
5 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
3 rkl maitoa
1 levy maitosuklaata
Sulata margariinia mikrossa hieman (ei kokonaan sulaksi).
Vaahdota sula rasva, sokerit ja suola kulhossa keskenään ilmavaksi vaahdoksi.
Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen.
Sekoita ruokasooda vehnäjauhoihin ja siivilöi jauhot
pieniessä erissä taikinan joukkoon varovasti sekoittaen (esim. nuolijalla)
Sekoita joukkoon vielä maito.
Rouhi suklaa pieneksi ja sekoita suklaarouhe taikinaan.
Asettele taikina uunipellille palleroiksi kahta teelusikkaa
apuna käyttäen. Keksit muotoutuvat pyöreiksi ja littanoiksi uunissa, joten jätä
taikinapalleroiden väliin runsaasti tilaa (itse laitoin 3 x3
palleroa/uunipelli).
Paista uunin keksitasolla. Keksi ovat täydellisiä kun ovat
vielä hieman raakoja. Kun otat keksit uunista, anna niiden jäähtyä hetki
pellillä ennen kuin siirrät ne esim. pöydälle jäähtymään kokonaan.
Kommentit
Lähetä kommentti