Lempiruokaa: tonnikalalasagnettea pinaatilla
No niin, nyt se on sitten virallisesti kohdattu. Arki,
nimittäin. Hyvästi pitkään nukkuminen ja sohvalla löhöily. Itse asiassa eilen
nukuin varttia yli yhdeksään asti… ja tänäänkin nousin 20 yli kahdeksan, joten
on ollut todella ”rankkaa”!
Perjantaina sain viimein aikaiseksi käydä ostamassa kolmen kuukauden salikorttin lempikuntosalilleni ja postissa sain uudet lenkkarini, joita odotin viikon ja
jotka olivat väärää kokoa. Nyt sitten joudun odottamaan toisen viikon uutta
paria. Lauantaina sain sitten jopa aikaiseksi niin paljon, että oikein menin
salille. Voin kertoa, että juokseminen juoksumatolla tarjoustalon 16e
lenkkareissa ei ole mitään herkkua. Jos kunnon kengättömyys jätetään huomiotta,
salilla käynti kesän jälkeen oli aivan ihanaa! Heti kun astuin juoksumatolle,
muistin kuinka kivaa salilla aina on ©. Tästä se taas lähtee ja
toivottavasti pysyn virkeänä koko syksyn.
Uusi purkki löysi paikkansa kylpyhuoneesta pumpulipurkkina ©. |
Tänään taas puolestaan oli vapaapäivä. Heti aamupalan
jälkeen aloin tekemään ruokaa. Tein yhtä lempiruokaani ©: tonnikalalasagnettea pinaatilla. Kun
olin saanut ruuan uunista ulos, lähdin salille ja sain siellä kulutettua aikaa
sellaiset vajaa pari tuntia, jonka jälkeen tulin takaisin kotiin syömään.
Sitten olikin vuorossa päivän kohokohta: kirpparikierros! Minulla oli lista
ainakin viidestä kirpputorista joensuussa: yhtä en löytänyt, toiseen en
jaksanutkaan mennä ja kolmas oli ihan turha paikka. Kahdessa jäljelle jääneessä
vietinkin sitten hieman enemmän aikaa ja huikeana ostoksena tein
peltipurkin 3e.
Tonnikalalasagnette
pinaatilla
Uuni: 200 astetta
30-40 min
60 g juustoraastetta
pinnalle
pinjansiemeniä
70 g baby pinaattia
4 ½ dl kauramakaronia
Esikeitä makaronia noin puolet ohjeen antamasta
kypsymisajasta. (Esim. kauramakaronien kypsymisaika on 5 min, joten esikeitin
niitä 3min.)
Valuta makaronit lävikössä.
Hienonna pinaatinlehdet karkeasti.
Juustokastike:
5 dl maitoa
4 rkl vehnäjauhoja
170 g kermajuustoa
suolaa
ja pippuria
Sekoita vehnäjauho kylmään maitoon hyvin. Lämmitä maitoa,
jotta se suurustuu ja muuttuu paksummaksi.
Raasta juusto. (Tällä kertaa käytin syksyn uutta oltermanin
cheddarjuustoa, joka on kyllä sitten niin nannaa!)
Kun maito on suurustettu, lisää joukkoon juustoraaste
pienissä erissä. (Kannattaa pitää kattila lämpimällä liedellä, jotta se pysyy
kuumana ja juusto sulaa siihen hyvin.)
Mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla.
Tonnikalakastike
3 x 185g tlk tonnikalahiutaleita
vedessä
3 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin
kynsi
500 g paseerattua
tomaattimurskaa
Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen öljy ja tonnikala.
Paista tonnikalaa hetken aikaa, jotta se tulee lämpimäksi ja saa hieman paiston
makua.
Raasta valkosipulinkynsi tonnikalan joukkoon ja lisää
tomaattimurska.
Kokoaminen:
Laita uunivuoan pohjalle hieman juustokastiketta ja sen
päälle noin puolet makaroneista. Lisää päälle puolet tonnikalakastikkeesta ja puolet
pinaateista. Laita toiseen kerroksen puolet jäljellä olevasta
juustokastikkeesta, loput makaronit, tonnikalakastike ja pinaatti sekä lopuksi
loppu juustokastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja pinjansiemeniä.
Paista uunin keskitasolla kunnes juusto on saanut väriä ja on kuplivaa.
Haa tähän voisin ehkä käyttää kesällä poimimani nokkoset! Laittaa siis pinaatin sijasta. Kait se niinki onnistuis? :)
VastaaPoistaMeneekö tuo rakenteeltaan mössöksi ko siinä on makaronit vai onko sama käyttääkö tosiaan lasagnelevyjä vai pelkkää makaronia? Hyvältä kuitenki näyttää ja varmasti on!
Tätä teen joku päivä itelleki ;) Ja lisään muutaman valkosipulin kynnen lisää.
No se on rakenteeltaan ennemminkin löysähköä makaronilaatikkoa, koska siinä ei ole kananmunaa. Jos käytät lasagnelevyjä niin sitten tulee ihan vaan lasagnea (levyt imevät kosteutta kypsyessään aika hyvin) :).
PoistaJa nam! Nokkosia! Hyvä idea ja varmasti sopii tosi hyvin. Ens keväänä munki pitää hamstraa nokkosia pakkaseen ;).