Lempiruokaa: tonnikalalasagnettea pinaatilla

No niin, nyt se on sitten virallisesti kohdattu. Arki, nimittäin. Hyvästi pitkään nukkuminen ja sohvalla löhöily. Itse asiassa eilen nukuin varttia yli yhdeksään asti… ja tänäänkin nousin 20 yli kahdeksan, joten on ollut todella ”rankkaa”! Perjantaina sain viimein aikaiseksi käydä ostamassa kolmen kuukauden salikorttin  lempikuntosalilleni ja postissa sain uudet lenkkarini, joita odotin viikon ja jotka olivat väärää kokoa. Nyt sitten joudun odottamaan toisen viikon uutta paria. Lauantaina sain sitten jopa aikaiseksi niin paljon, että oikein menin salille. Voin kertoa, että juokseminen juoksumatolla tarjoustalon 16e lenkkareissa ei ole mitään herkkua. Jos kunnon kengättömyys jätetään huomiotta, salilla käynti kesän jälkeen oli aivan ihanaa! Heti kun astuin juoksumatolle, muistin kuinka kivaa salilla aina on ©. Tästä se taas lähtee ja toivottavasti pysyn virkeänä koko syksyn.



Tuossa viime perjantaina valmistelin myös piimäjuustoa ©. Se tuli valmiiksi vasta siinä yhdeksän maissa illalla ja kuten olen aiemmin mainostanut, juuston herasta tulee hyvää nestettä leiville. Joten minä tyttö se päätin alkaa sitten vielä väsäämään sämpylöitä. En ihan ollut ajatellut loppuun asti kun laitoin kolme noin kuuden desin taikinaa kohoamaan… kello kaksi yöllä otin viimeisen pellillisen uunista ulos ja tuloksena oli noin 70 sämpylää. En tarkkaan tiedä kuinka paljon niitä oli, koska olin aika lahjakkaasti niitä syönyt siinä odotellessani :D. Nyt on pakkanen täynnä leipää, joten siitä ei ainakaan hetkeen tule puutetta.



Eilen alkoivat sitten ensimmäiset kurssit monialaisista opinnoista ©. Oli äidinkieltä ja kuvaamataitoa. Molempien aiheiden luennot olivat mielenkiintoisia ja odotan kyllä innolla mitä kaikkea tullaan tekemään. Se meille jo kerrottiin, että kuviksen puolella harjoituksissa mennään tekemään ”luolamaalauksia” ja äidinkielessä pitää lukea kalevala… taisi muutama sydämenlyönti jäädä välistä, kun kuulin tämän luennolla, mutta onneksi opettaja lisäsi, että kyseessä saa olla mikä tahansa versio kalevalasta, katsoin vieressä istuvaan henkilöön ja taisimme yhtä aikaa sanoa: koiramäen kalevala :D.

Uusi purkki löysi paikkansa kylpyhuoneesta
pumpulipurkkina ©.
Tänään taas puolestaan oli vapaapäivä. Heti aamupalan jälkeen aloin tekemään ruokaa. Tein yhtä lempiruokaani ©: tonnikalalasagnettea pinaatilla. Kun olin saanut ruuan uunista ulos, lähdin salille ja sain siellä kulutettua aikaa sellaiset vajaa pari tuntia, jonka jälkeen tulin takaisin kotiin syömään. Sitten olikin vuorossa päivän kohokohta: kirpparikierros! Minulla oli lista ainakin viidestä kirpputorista joensuussa: yhtä en löytänyt, toiseen en jaksanutkaan mennä ja kolmas oli ihan turha paikka. Kahdessa jäljelle jääneessä vietinkin sitten hieman enemmän aikaa ja huikeana ostoksena tein peltipurkin 3e.

Tonnikalalasagnette pinaatilla
Uuni: 200 astetta
30-40 min

60 g               juustoraastetta pinnalle
                      pinjansiemeniä
70 g               baby pinaattia
4 ½ dl            kauramakaronia

Esikeitä makaronia noin puolet ohjeen antamasta kypsymisajasta. (Esim. kauramakaronien kypsymisaika on 5 min, joten esikeitin niitä 3min.)

Valuta makaronit lävikössä.

Hienonna pinaatinlehdet karkeasti.

Juustokastike:

5 dl                maitoa
4 rkl               vehnäjauhoja
170 g             kermajuustoa
                      suolaa ja pippuria

Sekoita vehnäjauho kylmään maitoon hyvin. Lämmitä maitoa, jotta se suurustuu ja muuttuu paksummaksi.

Raasta juusto. (Tällä kertaa käytin syksyn uutta oltermanin cheddarjuustoa, joka on kyllä sitten niin nannaa!)

Kun maito on suurustettu, lisää joukkoon juustoraaste pienissä erissä. (Kannattaa pitää kattila lämpimällä liedellä, jotta se pysyy kuumana ja juusto sulaa siihen hyvin.)

Mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla.

Tonnikalakastike

3 x 185g tlk   tonnikalahiutaleita vedessä
3 rkl               oliiviöljyä
1                    valkosipulin kynsi
500 g             paseerattua tomaattimurskaa

Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen öljy ja tonnikala. Paista tonnikalaa hetken aikaa, jotta se tulee lämpimäksi ja saa hieman paiston makua.

Raasta valkosipulinkynsi tonnikalan joukkoon ja lisää tomaattimurska.

Kokoaminen:

Laita uunivuoan pohjalle hieman juustokastiketta ja sen päälle noin puolet makaroneista. Lisää päälle puolet tonnikalakastikkeesta ja puolet pinaateista. Laita toiseen kerroksen puolet jäljellä olevasta juustokastikkeesta, loput makaronit, tonnikalakastike ja pinaatti sekä lopuksi loppu juustokastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja pinjansiemeniä. Paista uunin keskitasolla kunnes juusto on saanut väriä ja on kuplivaa.


Kommentit

  1. Haa tähän voisin ehkä käyttää kesällä poimimani nokkoset! Laittaa siis pinaatin sijasta. Kait se niinki onnistuis? :)
    Meneekö tuo rakenteeltaan mössöksi ko siinä on makaronit vai onko sama käyttääkö tosiaan lasagnelevyjä vai pelkkää makaronia? Hyvältä kuitenki näyttää ja varmasti on!
    Tätä teen joku päivä itelleki ;) Ja lisään muutaman valkosipulin kynnen lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on rakenteeltaan ennemminkin löysähköä makaronilaatikkoa, koska siinä ei ole kananmunaa. Jos käytät lasagnelevyjä niin sitten tulee ihan vaan lasagnea (levyt imevät kosteutta kypsyessään aika hyvin) :).

      Ja nam! Nokkosia! Hyvä idea ja varmasti sopii tosi hyvin. Ens keväänä munki pitää hamstraa nokkosia pakkaseen ;).

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit