Kesäkurpitsa-salamipizza

Taas on yksi viikko onnistuneesti takanapäin ja sen kunniaksi päätin tehdä jotain hyvää: kesäkurpitsapizzaa © salamilla. Nam! Ostin kaupasta oikein espanjalaista salamia, kun se näytti niin hyvälle ja hyvää muuten olikin.

Päätin myös viimein testata kesällä ostamaani pizzakiveä. Oli muuten kannattava ostos. Tuli niin ihanan rapeapohjainen pizza, joten suosittelen kyllä hankkimaan. Se pizzan paistoalusta, mikä minulla on, on myös todella hyvä, mutta tällä kivellä paistettuun pizzaan tulee ihana kiviuunin maku ©. Jauhoja kannattaa kuitenkin laittaa kivelle ennen kuin heittää pizzataikinan (tai leivät) siihen, sillä muuten saattaa ruuat jäädä kiinni kiveen (niin kuin minulla ensimmäinen pizza) ja tulee ”pieni” sotku. Mutta muuten oikein hyvä kapistus. Pitää joku päivä kokeilla paistaa leipää ©siinä.


Kesäkurpista-salamipizza:
2 kpl
Uuni 225 astetta
10-15 min (ei pizzakiveä: 20 min)

Pohja:
3 dl                42 asteista vettä
1 dl                kaurahiutaleita
1½ rkl            hunajaa
1½ tl              suolaa
2 tl                 unikonsiemeniä
1 pss              kuivahiivaa
5-7 dl             vehnäjauhoja
½ dl               auringonkukkaöljyä

Sekoita veden joukkoon kaurahiutaleet, hunaja, suola ja unikon siemenet.

Laita noin 1 dl jauhoja kulhoon ja sekoita kuivahiiva sen joukkoon. Sekoita jauho-hiivaseos veteen.

Vaivaa joukkoon loput jauhot ja lopuksi öljy. Taikina on hyvää kun se irtoaa kulhon reunoilta ja käsistä.

Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan 1h.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, jaa se kahteen osaan ja kauli se suureksi levyksi (joka mahtuu uunipellille tai pizzakiven päälle). 

(Esivalmistele täyte, ennen kuin laitat pizzapohjan pizzakivelle, sillä pohja alkaa kypsyä heti kun se menee kuumalle kivelle.)

Täyte:
200 g             kesäkurpitsaa
2                    pientä punasipulia
3                    isoa mozzarellapalloa
1 puska          basilikaa
½                   sitruuna
3 tl                 provence mausteseosta
                      (suolaa)
noin 1 dl        oliiviöljyä
5                    valkosipulin kynttä
200 g             tomaattipyreetä
100 g             salamia

Höylää juustohöylällä kesäkurpista ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa sipulit renkaiksi ja mozzarella viipaleiksi.

Silppua basilika pieneksi silpuksi ja laista se pieneen kulhoon.

Purista sen joukkoon sitruunan mehu. Lisää joukkoon öljy ja provencemauste (ja suola). Raasta vielä joukkoon kaksi valkosipulin kynttä.

Viipaloi loput valkosipulin kynnet.

Asettele täytteet pizzapohjalle: Ensin puolet basilikaseoksesta, sitten päälle 100 g tomaattipyreetä (ei tarvitse levittää, riittää kun vain puristaa sitä tuubista tasaisesti joka puolelle). Tämän jälkeen asettele pohjanpäälle puolet kesäkurpitsa-, valkosipuli- ja mozzarellaviipaleista.

Paista uunin keskitasolla kunnes juusto saa hieman väriä.

Kun pizza on tullut uunista, levitä päälle puolet salamiviipaleista ja anna pizzan hetken aikaa levätä ja maustua.

Toista sama toiselle pizzapohjalle.


Kommentit

  1. Sulta saa kyllä hyviä ruokavinkkejä. Ei tarvi liikaa miettiä mitä tekis itte ruuaksi, muttako sais aikaseksi tehhä näitä :D Eka teen sen lasagnen ennenku alan pitsoja vääntämhän ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit