Kesäkurpitsa-salamipizza
Taas on yksi viikko onnistuneesti takanapäin ja sen
kunniaksi päätin tehdä jotain hyvää: kesäkurpitsapizzaa © salamilla. Nam! Ostin
kaupasta oikein espanjalaista salamia, kun se näytti niin hyvälle ja hyvää
muuten olikin.
Päätin myös viimein testata kesällä ostamaani pizzakiveä.
Oli muuten kannattava ostos. Tuli niin ihanan rapeapohjainen pizza, joten
suosittelen kyllä hankkimaan. Se pizzan paistoalusta, mikä minulla on, on myös
todella hyvä, mutta tällä kivellä paistettuun pizzaan tulee ihana kiviuunin
maku ©. Jauhoja kannattaa kuitenkin laittaa kivelle ennen kuin heittää
pizzataikinan (tai leivät) siihen, sillä muuten saattaa ruuat jäädä kiinni
kiveen (niin kuin minulla ensimmäinen pizza) ja tulee ”pieni” sotku. Mutta
muuten oikein hyvä kapistus. Pitää joku päivä kokeilla paistaa leipää ©siinä.
Kesäkurpista-salamipizza:
2 kpl
Uuni 225 astetta
10-15 min (ei pizzakiveä: 20 min)
Pohja:
3 dl 42
asteista vettä
1 dl kaurahiutaleita
1½ rkl hunajaa
1½ tl suolaa
2 tl unikonsiemeniä
1 pss kuivahiivaa
5-7 dl vehnäjauhoja
½ dl auringonkukkaöljyä
Sekoita veden joukkoon kaurahiutaleet, hunaja, suola ja
unikon siemenet.
Laita noin 1 dl jauhoja kulhoon ja sekoita kuivahiiva sen
joukkoon. Sekoita jauho-hiivaseos veteen.
Vaivaa joukkoon loput jauhot ja lopuksi öljy. Taikina on
hyvää kun se irtoaa kulhon reunoilta ja käsistä.
Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan 1h.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, jaa se kahteen
osaan ja kauli se suureksi levyksi (joka mahtuu uunipellille tai pizzakiven
päälle).
(Esivalmistele täyte, ennen kuin laitat pizzapohjan
pizzakivelle, sillä pohja alkaa kypsyä heti kun se menee kuumalle kivelle.)
Täyte:
200 g kesäkurpitsaa
2 pientä
punasipulia
3 isoa
mozzarellapalloa
1 puska basilikaa
½ sitruuna
3 tl provence
mausteseosta
(suolaa)
noin 1 dl oliiviöljyä
5 valkosipulin
kynttä
200 g tomaattipyreetä
100 g salamia
Höylää juustohöylällä kesäkurpista ohuiksi suikaleiksi.
Leikkaa sipulit renkaiksi ja mozzarella viipaleiksi.
Silppua basilika pieneksi silpuksi ja laista se pieneen
kulhoon.
Purista sen joukkoon sitruunan mehu. Lisää joukkoon öljy ja
provencemauste (ja suola). Raasta vielä joukkoon kaksi valkosipulin kynttä.
Viipaloi loput valkosipulin kynnet.
Asettele täytteet pizzapohjalle: Ensin puolet
basilikaseoksesta, sitten päälle 100 g tomaattipyreetä (ei tarvitse levittää,
riittää kun vain puristaa sitä tuubista tasaisesti joka puolelle). Tämän
jälkeen asettele pohjanpäälle puolet kesäkurpitsa-, valkosipuli- ja
mozzarellaviipaleista.
Paista uunin keskitasolla kunnes juusto saa hieman väriä.
Kun pizza on tullut uunista, levitä päälle puolet
salamiviipaleista ja anna pizzan hetken aikaa levätä ja maustua.
Toista sama toiselle pizzapohjalle.
Sulta saa kyllä hyviä ruokavinkkejä. Ei tarvi liikaa miettiä mitä tekis itte ruuaksi, muttako sais aikaseksi tehhä näitä :D Eka teen sen lasagnen ennenku alan pitsoja vääntämhän ;)
VastaaPoistamuista se juusto ostaa ;)
Poista