Aurajuustokukkakaalimuusi, kanaa ja porkkana-sipulikastike
Noniin! Sitä ollaan sitten asetuttu takasin Joensuuhun ja
koti on melkein saatu kuntoon. Kassit on saatu purettua, mutta kämppä on silti
aika kaoottisen näköinen, koska kaikki tavarat eivät ole vielä ihan täysin
paikoillaan. Lisäksi osa tavaroista on vielä kotona Salossa odottamassa
muuttoaan tänne.
Maanantaina minulla oli monialaistenopintojen infotilaisuus,
jossa ei omasta mielestäni kerrottu oikein mitään uutta. Kävin myös koululla
syömässä porkkanasosekeittoa, koska kotona minulla vain ammotti tyhjä
jääkaappi. Iltapäivällä kävin sitten kaupassa ja kastuin kotimatkalla aivan
totaalisesti kun pieni sade pääsi yllättämään. Kirjaimellisesti vaatteistani
valui vettä kun pääsin kotiin.
No eilen sitten kävin maisterivaiheen infotilaisuudessa.
Siellä onneksi kerrottiin asioita, jotka olivat minua askarruttaneet.
Kuitenkaan eilen en syönyt koululla, koska jääkaappini oli täynnä ruokaa ja sen
antimista sitten syntyi kukkakaalimuusia,
kanaa ja porkkanasipulikastike ©. Minulla oli tämä pieni visio päässäni millaista ruokaa
haluan ja ilokseni ruuasta tuli juuri niin hyvää kuin olin kokoajan kuvitellut.
Aurajuustokukkakaalimuusi
n. 3 annosta
n. 350-400 g kukkakaalia
1 ¼ dl kevyt
& paksu-ruokakermaa
113 g aurajuustoa
(eli 2/3 170 gramman paketista)
1 dl silputtua
ruohosipulia
suolaa
pippuria
Höyrytä kukkakaali höyrykattilassa kypsäksi (kannattaa
höyryttää, sillä jos keittää vedessä kukkakaalin vitamiinit ym. hyvyydet jäävät
keittoveteen).
Laita kukkakaalit tehosekoittimeen ja kaada päälle kerma.
(Tai soseuta sauvasekoittimella.)
Laita kukkakaali kattilaan ja lämmitä se hellalla kuumaksi,
jotta aurajuusto sulaa siihen hyvin (hellan ei tarvitse olla edes kovin
kuumalla, esim. oma teholla 2 (asteikko yhdestä kuuteen)).
Murenna kukkakaalin joukkoon aurajuusto ja lisää ruohosipuli
sekä suolaa ja pippuria maun mukaan.
Kana
3 kanan
rintafileetä
mausteita,
esim. piripiriä, suolaa ja pippuria
Viipaloi kananrintafileet ja paista pannulla kypsäksi. Lisää
lopuksi mausteet mielesi mukaan.
Porkkana-sipulikastike
1 iso
porkkana
1 keskikokoinen
sipuli
1 ¼ dl kevyt
& paksu-ruokakermaa
1 ½ dl vettä
1 valkosipulinkynsi
suolaa
ja pippuria
margariinia
paistamiseen
Viipaloi porkkana ohuiksi viipaleiksi ja paista ne
paistinpannulla margariinissa.
Silppua sipuli hienoksi silpuksi ja lisää se porkkanoiden
joukkoon. Kuullota sipuli.
Lisää joukkoon ruokakerma ja vesi, ja madalla lämpötilaa
hieman pienemmälle, kuitenkin niin että porkkanapalat kypsyvät loppuun. Lisää
vettä tarvittaessa, jos kastike tuntuu kuivuvan liikaa.
Raasta joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta suolalla ja
pippurilla oman mielen mukaan.
Lisukkeeksi raikasta salaattia, kuten pehtorinsalaattia ja tomaattia
©.
Kommentit
Lähetä kommentti