Aurajuustokukkakaalimuusi, kanaa ja porkkana-sipulikastike

Noniin! Sitä ollaan sitten asetuttu takasin Joensuuhun ja koti on melkein saatu kuntoon. Kassit on saatu purettua, mutta kämppä on silti aika kaoottisen näköinen, koska kaikki tavarat eivät ole vielä ihan täysin paikoillaan. Lisäksi osa tavaroista on vielä kotona Salossa odottamassa muuttoaan tänne.

Maanantaina minulla oli monialaistenopintojen infotilaisuus, jossa ei omasta mielestäni kerrottu oikein mitään uutta. Kävin myös koululla syömässä porkkanasosekeittoa, koska kotona minulla vain ammotti tyhjä jääkaappi. Iltapäivällä kävin sitten kaupassa ja kastuin kotimatkalla aivan totaalisesti kun pieni sade pääsi yllättämään. Kirjaimellisesti vaatteistani valui vettä kun pääsin kotiin.

No eilen sitten kävin maisterivaiheen infotilaisuudessa. Siellä onneksi kerrottiin asioita, jotka olivat minua askarruttaneet. Kuitenkaan eilen en syönyt koululla, koska jääkaappini oli täynnä ruokaa ja sen antimista sitten syntyi kukkakaalimuusia, kanaa ja porkkanasipulikastike ©. Minulla oli tämä pieni visio päässäni millaista ruokaa haluan ja ilokseni ruuasta tuli juuri niin hyvää kuin olin kokoajan kuvitellut.


Aurajuustokukkakaalimuusi
n. 3 annosta

n. 350-400 g  kukkakaalia
1 ¼ dl            kevyt & paksu-ruokakermaa
113 g             aurajuustoa (eli 2/3 170 gramman paketista)
1 dl                silputtua ruohosipulia
                      suolaa
                      pippuria        

Höyrytä kukkakaali höyrykattilassa kypsäksi (kannattaa höyryttää, sillä jos keittää vedessä kukkakaalin vitamiinit ym. hyvyydet jäävät keittoveteen).

Laita kukkakaalit tehosekoittimeen ja kaada päälle kerma. (Tai soseuta sauvasekoittimella.)

Laita kukkakaali kattilaan ja lämmitä se hellalla kuumaksi, jotta aurajuusto sulaa siihen hyvin (hellan ei tarvitse olla edes kovin kuumalla, esim. oma teholla 2 (asteikko yhdestä kuuteen)).

Murenna kukkakaalin joukkoon aurajuusto ja lisää ruohosipuli sekä suolaa ja pippuria maun mukaan.

Kana

3                    kanan rintafileetä
                      mausteita, esim. piripiriä, suolaa ja pippuria

Viipaloi kananrintafileet ja paista pannulla kypsäksi. Lisää lopuksi mausteet mielesi mukaan.

Porkkana-sipulikastike

1                    iso porkkana
1                    keskikokoinen sipuli
1 ¼ dl            kevyt & paksu-ruokakermaa
1 ½ dl            vettä
1                    valkosipulinkynsi
                      suolaa ja pippuria
                      margariinia paistamiseen

Viipaloi porkkana ohuiksi viipaleiksi ja paista ne paistinpannulla margariinissa.

Silppua sipuli hienoksi silpuksi ja lisää se porkkanoiden joukkoon. Kuullota sipuli.

Lisää joukkoon ruokakerma ja vesi, ja madalla lämpötilaa hieman pienemmälle, kuitenkin niin että porkkanapalat kypsyvät loppuun. Lisää vettä tarvittaessa, jos kastike tuntuu kuivuvan liikaa.

Raasta joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta suolalla ja pippurilla oman mielen mukaan.


Lisukkeeksi raikasta salaattia, kuten pehtorinsalaattia ja tomaattia ©.


Kommentit

Suositut tekstit