Bagelit ja kääpäralli!
Viime lauantaina osallistuttiin kavereiden kanssa tänä
vuonna ensimmäistä kertaa perinteikkäästi järjestettyyn kääpäralliin!
Tarkoituksena siis oli joukkueittain bongailla mahdollisimman monta kääpälajia
Joensuun Kuhasalosta (tommonen kiva luontopuisto). Itse menin sinne
urheilumielellä kamera kainalossa valmiina ottamaan kuvia, koska nuo käävät ei
oikein ole mikään erikoisuuteni. Onneksi meidän ryhmään saatiin liitettyä
kääpäasiantuntija mukaan, sillä muuten meidän ryhmän lajitulos olisi tod.näk.
ollut noin kaki lajia. Kuvia kuitenkin tuli otettua paljon ja parhaimmat ovatkin
sitten täällä blogissani nähtävänä.
Metsässä tavattiin söpö kettu ©. |
Tyttöjen kanssa olimme myös sovittu, että olisi kiva ottaa
jotain evästä mukaan ja itse olinkin sitten väsännyt kana caesar bageleita.
Niiden tekeminen kestää kauan, mutta ne ovat niin sen arvoisia.
Uuni: 230 astetta
15 min
Noin 25 kpl
5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
4 rkl hunajaa
5 kpl kananmunan
valkuaista
3 tl unikonsiemeniä
1 dl maustamatonta
jogurttia
3 tl suolaa
9-11 dl erikoisvehnäjauhoja
1 dl öljyä
Keittämiseen:
2 l vettä
2 rkl suolaa
Lämmitä maito 42 asteiseksi. Sekoita kuivahiiva 1 dl jauhoja
ja lisää se maidon joukkoon.
Lisää joukkoon hunaja, valkuaiset, siemenet, jogurtti ja
suola.
Alusta jauhot taikinaan vaivaten. Vaivaa lopuksi taikinaan
öljy. Taikina on valmista kun se irtoaa kulhon reunoilta.
Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa
kaksi tuntia.
Kun taikina on kohonnut, vaivaa taikinasta ilmat pois. Jaa
taikina noin 25 osaan ja pyöräytä niistä sämpylöitä. Tee sämpylöihin keskelle
reikä ja laita bagelit kohoamaan hyvin jauhotetulle pöydälle liinan alle noin
15 minuutiksi.
(Kannattaa pyöräyttää bageleita kerralla n. 9 kpl tai sen
verran kuin uunipellille kerralla mahtuu, etteivät viimeiset bagelit kohoa
liian kauan. Bagelit lässähtävät siinä vaiheessa, kun niitä alkaa siirtää
veteen, jos ne on kohonneet liian kauan (anna taikinapalojen vain odottaa
pöydällä). Eli kun yksi bagelsatsi menee uuniin, pyöräytä bageleiksi uusi satsi
kohoamaan liinan alle siksi aikaan kun aiempi satsi on uunissa paistumassa.)
Kuumenna uuni 230 asteiseksi.
Laita vesi suureen kattilaan ja lisää siihen suola. Kuumenna
vesi kiehuvaksi.
Nosta reikäkauhalla bagel kerrallaan kiehuvaan veteen
(kolmen litran kattilaan mahtuu kerralla 3-4 bagelia) ja anna niiden olla
vedessä 1 min.
Nosta kiehautetut bagelit uunipellille ja paista ne uunin
keskitasossa kypsäksi (n. 15 min). Pyöräytä uudet bagelit.
Täytteeksi laitoin pinaattia, pehtorin salaattia, caesarkastiketta, parmesan reggianoa, tuorejuustoa, pippuria ja suolalla ja piripirillä maustettua kanaa. |
Sulla on kyllä visuaalista silmää kuville :)
VastaaPoistaKiits :> jotain sellaista yrittää ainakin :)
Poista