Karkkinen vaniljamansikkajuustokakku
Hetki on taas mennyt kun tänne viimeksi kirjoittelin.
Kauheasti on tullut kokkailtua, joten lähipäivinä satelee uusia ohjeita.
Tämän kakun päätin tehdä kavereilleni, jotka viime
viikonloppuna tulivat luokseni katsomaan leffaa. Katsottiin Rock of Ages, joka oli siis aivan
mahtipontinen leffa. Tarkoituksena oli katsoa aivojenlepuutusleffa ja tämä todellakin oli sitä. Niin huisin
huvittava elokuva! :)
Tosiaan, jotain hyvää siis teki mieli ja päätin tehdä
juustokakun, kun se on niin helppo ja nopea tehdä. Karkkipäällinen © kakkuun syntyi hetken mielijohteesta ja se oli kyllä
nannaa…:). Kuuma kerma sulattaa pastilleista päälikuoren pois ja koko kermasta
tulee niin ihanan karkkisen makuista, et NA-MI!
Peruskeksipohja:
200 g digestivekeksejä
3 rkl tomusokeria
75 g margariinia
/ voita
Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita sen joukkoon
tomusokeri. Lisää margariini ja sekoita tasaiseksi.
Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja ja sivut leivinpaperilla.
Taputtele keksiseos kakkuvuoan pohjalle kevyesti.
Täyte:
250 g suomalaisia
mansikoita
200 g tuorejuustoa
(philadelphia)
2 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
3 liivatelehteä
Soseuta mansikat tehosekoittimella (tai sauvasekoittimella).
Vatkaa kulhossa mansikoiden joukkoon tomusokeri ja tuorejuusto.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 15
minuutiksi.
Kaada kerma kattilaan ja leikkaa vaniljatanko puoliksi ja
lisää se kerman joukkoon (voit kauhalla hieman tökkiä tankoja, jotta siemenet
irtoavat kerman joukkoon). Kuumenna kerma melkein kiehumispisteeseen asti.
Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne
kuuman kerman joukkoon.
Vatkaa kuuma kerma mansikkajuustoseokseen. Kaada seos
kakkuvuokaan keksipohjan päälle.
Laita kakkuvuoka jääkaappiin noin neljäksi tunniksi, jotta
mansikkaseos hyytyy.
Karkkipäällinen:
250 g ranskan
pastilleja
1,5 dl vettä (myös kuohukermaa voi kokeilla)
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 15
minuutiksi.
Kuumenna vesi kiehuvaksi.
Asettele pastillit hyytyneen kakun päälle tasaiseksi
matoksi.
Sekoita liivatteet kuuman veden joukkoon ja kaada seos
karkkien päälle. Laita kakku takaisin jääkaappiin hyytymään ainakin kuudeksi
tunniksi (mieluiten koko yöksi).
Kokeilin tuota karkkipäälistä myös tuon kerman kanssa. Maussa ei ollut mitään vikaa, mutta vedellä koostumuksesta tulee kyllä parempi :)
VastaaPoista