Karkkinen vaniljamansikkajuustokakku

Hetki on taas mennyt kun tänne viimeksi kirjoittelin. Kauheasti on tullut kokkailtua, joten lähipäivinä satelee uusia ohjeita.

Tämän kakun päätin tehdä kavereilleni, jotka viime viikonloppuna tulivat luokseni katsomaan leffaa. Katsottiin Rock of Ages, joka oli siis aivan mahtipontinen leffa. Tarkoituksena oli katsoa aivojenlepuutusleffa ja tämä todellakin oli sitä. Niin huisin huvittava elokuva! :)

Tosiaan, jotain hyvää siis teki mieli ja päätin tehdä juustokakun, kun se on niin helppo ja nopea tehdä. Karkkipäällinen © kakkuun syntyi hetken mielijohteesta ja se oli kyllä nannaa…:). Kuuma kerma sulattaa pastilleista päälikuoren pois ja koko kermasta tulee niin ihanan karkkisen makuista, et NA-MI!


Peruskeksipohja:

200 g             digestivekeksejä
3 rkl               tomusokeria
75 g               margariinia / voita

Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita sen joukkoon tomusokeri. Lisää margariini ja sekoita tasaiseksi.

Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja ja sivut leivinpaperilla. Taputtele keksiseos kakkuvuoan pohjalle kevyesti.

Täyte:

250 g             suomalaisia mansikoita
200 g             tuorejuustoa (philadelphia)
2 dl                tomusokeria
2 dl                kuohukermaa
1                    vaniljatanko
3                    liivatelehteä

Soseuta mansikat tehosekoittimella (tai sauvasekoittimella).

Vatkaa kulhossa mansikoiden joukkoon tomusokeri ja tuorejuusto.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 15 minuutiksi.

Kaada kerma kattilaan ja leikkaa vaniljatanko puoliksi ja lisää se kerman joukkoon (voit kauhalla hieman tökkiä tankoja, jotta siemenet irtoavat kerman joukkoon). Kuumenna kerma melkein kiehumispisteeseen asti.

Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuuman kerman joukkoon.

Vatkaa kuuma kerma mansikkajuustoseokseen. Kaada seos kakkuvuokaan keksipohjan päälle.

Laita kakkuvuoka jääkaappiin noin neljäksi tunniksi, jotta mansikkaseos hyytyy.

Karkkipäällinen:

250 g             ranskan pastilleja
1,5 dl             vettä (myös kuohukermaa voi kokeilla)
2                    liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 15 minuutiksi.

Kuumenna vesi kiehuvaksi.

Asettele pastillit hyytyneen kakun päälle tasaiseksi matoksi.

Sekoita liivatteet kuuman veden joukkoon ja kaada seos karkkien päälle. Laita kakku takaisin jääkaappiin hyytymään ainakin kuudeksi tunniksi (mieluiten koko yöksi).


Kommentit

  1. Kokeilin tuota karkkipäälistä myös tuon kerman kanssa. Maussa ei ollut mitään vikaa, mutta vedellä koostumuksesta tulee kyllä parempi :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit