Reseptin kehittelyä ja teatterikäyntejä

Noin vuosi sitten osallistuin OPEXI–koulutustapahtumaan, jossa tarjoiltiin jokirapu wokkia. Se oli niin hyvää ja kermaista ja sitä tarjoiltiin riisin kanssa. Muuta en siitä sitten muistakaan. Nyt olenkin päättänyt tehdä siitä wokista oman versioni. Tänään kävin jo kaupassa metsästämässä jokirapuja ja vesikastanjoita. Ei niin mitään tietoa mitä ovat vesikastanjat, mutta niitä tuntuu aina valmisvokkivihanneksissa olevan, joten uskoisin niiden olevan jotain hyvää :D

Keskiviikkona tuli myös käytyä teatterissa. Joensuun kaupungin teatterissa ensi-iltansa sai Terveiset Kutturasta–niminen näytelmä. Näytelmässä Lappi nousee sotaan muuta Suomea vastaan, koska muu Suomi on imenyt Lapista rikkaudet pois ja ajanut siellä asuvat ihmiset ahtaalle. Näytelmä oli todella hauska ja hyvä. Vielä mielenkiintoisemman näytelmästä teki se, että heti alkuun ilmoitettiin, että tässä näytelmässä saa käyttää sosiaalista mediaa. Jos näytelmän fb –sivuille kävi kirjoittamassa jotain tai laittamassa valokuva, se näkyi hetken kuluttua lavan yläpuolella. Suosittelen lämpimästi näytelmää :).


Koulutusta on myös saatu lisää. Keskiviikkona olin globaalin ympäristökasvatuksen koulutuksessa, missä sai kyllä paljon hyviä ja käytännöllisiä vinkkejä toiminnalliseen globaalin ympäristökasvatuksen opettamiseen. Meitä oli koulutuksessa suurin osa biologian/maantiedon opiskelijoita tai opettajia, joten ainakin minusta tuntui, että kouluttaja välillä käytti turhaa aikaa perusasioiden selittämiseen. Yleisesti ottaen oli kuitenkin hyödyllinen ja kiva koulutus. Eilen taas puolestaan olin opetusharjoittelussa järjestetyssä iPad–koulutuksessa. Siellä puolestaan saimme paljon kivoja vinkkejä, millaisia sovelluksia on tarjolla ja miten niitä voi hyödyntää opetuksessa. Koulutuksesta myös saimme uusia oppikirjoja omaksi ja erityisen innostunut olin uudesta biologian silmu–kirjasarjasta. 


Kommentit

Suositut tekstit