Kanafetaleipäset mansikalla

Hullua kiirettä on pitänyt viime viikot. Kauheasti on opiskelua ja kaikkea muuta tehty. Nyt tulevana viikon loppuna on ampumahiihdon maailman cupin huipentuma Kontiolahdella. Tänään kävinkin hakemassa toimitsijan kulkulupani viikonloppua varten ja oli se jokseenkin hieno tunne, kun ilmoitin nimeni toimistossa, johon vastauksena tuli: ”Niin, sä olit se vastaava?” Voi kauhia, mihin soppaan sitä on lusikkansa laittanut, kun muistan todella elävästi ilmoittaneeni: ”minähän en mitään vastaavan hommaan ryhdy, ei ole aikaa moiseen!” Ja tässä sitä nyt ollaan! Onneksi meitä on kaksi :).

Odotan kyllä jo todella innolla viikonloppua, kun pääsee ulkona touhumaan lasten kanssa. Toivottavasti tulisi pikkupakkanen, koska on muuten jokseenkin karua touhuta ulkona toppatakki päällä :D.

Eräänä kauniina päivänä oli myös posteljooni kuljettanut paketin ovelleni :). Oli joku ihana Ida © muistanut meikäläistä todella kivalla yllätyksellä: Fazerin muumi-tarjottimella. Siinä onkin ollut kiva kannalle teepannua tietokoneen ääreen ja opiskella kupposen ääressä :). Tai sänkyyn ja löhöillä kupposen äärellä… :).

Niin kauhia on tosiaan kiire ollut, että todella vähän on tullut laitettua ruokaa kotona. Kyllä sitä inspiraatiota siihenkin on onneksi tullut. On se kumma juttu… Ensin alkaa tekee mieli kanaa ja sitten fetaa ©. Seuraavassa hetkessä alkaa tekee mieli avokadoa ja mansikkaa ©. Mitä tehdä silloin, kun näitä kaikkia alkaa tekemään mieli yhtä aikaa? No siitähän syntyy kanafetaleipäsiä mansikkasoseella ©.

Tämä ruoka oli jokseenkin niin hyvä älynväläys meikäläiseltä, että taisinpa useimmille kuvailla niitä nerokkaan hyviksi. Myös koemaistatin leipäsen yhdelle kaverilleni ja hän tuntui olevan tyytyväinen aikaan saannokseeni :).




Kanafetaleipäset mansikkasoseella:
Leivät:
Uuni: 200 astetta
15-25 min
20 kpl

5 dl                maitoa
1 pss              kuivahiivaa
3 rkl               hunajaa
2 tl                 ruususuolaa
1 ½ dl            spelttihiutaleita
1 dl                kaurahiutaleita
2 rkl               vehnäalkioita
1 dl                ohrajauhoja
7-9 dl            vehnäjauhoja
50 g               (sulatettua) margariinia


Kuumenna maito 42 asteiseksi ja sekoita siihen hunaja, suola, hiutaleet ja alkiot. Sekoita kuivahiiva 1 dl vehnäjauhoja ja sekoita se maidon joukkoon.

Vaivaa joukkoon ohrajauhot ja loput vehnäjauhot. Vaivaa lopuksi joukkoon margariini ja jätä kohoamaan lämpimään vedottomaan paikkaan 1,5 tunniksi.

Kun taikina on kohonnut, jaa se 20 osaan ja muovaile pieniksi puikulamaisiksi sämpylöiksi. Jätä kohoamaan vielä puoleksi tunniksi. Ennen uuniin laittoa, tee leipiin pitkittäissuunnassa kevyet viillot.

Paista uunin keskitasolla. Voit suihkepullolla suihkutella vettä uuniin, jotta leipien kuoresta tulee rapea. Paista noin 15-25 min, kunnes leivät ovat kauniin kullanruskeita.

Täyte:
1                    kypsä avokado
130 g             kurkkua
1                    keskikokoinen punasipuli
500 g             (oikeaa pala)fetaa
700 g             kanasuikaleita (maustamattomia)
125 g             mansikoita soseutettuna

Kuori ja pilko avokado. Silppua kurkku ja sipuli todella pieneksi silpuksi (itse käytin yrttisilppuria, jotta sain aikaan todella hienoa silppua). Kuutioi feta pieneksi. Lisää sipuli, kurkku ja feta avokadon joukkoon ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Paista kana. Kun kana on paistunut, pilko se karkeasti pienemmiksi paloiksi ja sekoita avokadon joukkoon.

Täyttäminen:
Uuni: 200 astetta
15 min

Leikkaa veitsellä leipien pitkittäissuunnassa keskelle melko syvä viilto siten, että saat levitettyä viillon reunat erilleen. Laita leipiin runsaasti täytettä ja asettele ne takaisin uunipellille.


Paista leipäsiä vielä 15 minuuttia. Tarjoile soseutetun mansikan kanssa (vaihtoehtoisesti, myös mustaherukkahillo sopii, mutta mansikka on kyllä parempaa ;) ). 

 Ainiin juu! Joku on saattanut huomatakin, että tänne blogiin ilmestyy outoja kuvia, joiden tunnisteena on 100HappyDays <3. Kaverini Linda © sai minut jostain kumman syystä innostumaan lähtemään mukaan moiseen. En virallisesti ole jutussa mukana, sillä en ikinä kirjautunut 100 happy days-sivustolle, mutta ajattelin kokeilla itsenäisesti. Sitä alkaa miettimään kaikkia pieniä juttuja, mitä päivän aikana tapahtuu ja tajuaa, että joku niistä asioista tosiaan teki sinut todella onnelliseksi tämän päivän aikana.

Se, mikä minut teki tänään onnelliseksi, oli ehdottomasti hyvin mennyt oppituntini. Sain ohjaajaltani hyvät palautteet ja olin niin tyytyväinen soveltamisen taitooni, kun aika meinasi loppua kesken :). Myös ohjaajani huomasi sen, mikä oli tietysti vielä parempaa kuin oma havaintoni.


Kommentit

Suositut tekstit