Kanafetaleipäset mansikalla

Odotan kyllä jo todella innolla viikonloppua, kun pääsee
ulkona touhumaan lasten kanssa. Toivottavasti tulisi pikkupakkanen, koska on
muuten jokseenkin karua touhuta ulkona toppatakki päällä :D.

Niin kauhia on tosiaan kiire ollut, että todella vähän on
tullut laitettua ruokaa kotona. Kyllä sitä inspiraatiota siihenkin on onneksi
tullut. On se kumma juttu… Ensin alkaa tekee mieli kanaa ja sitten fetaa ©.
Seuraavassa hetkessä alkaa tekee mieli avokadoa
ja mansikkaa ©. Mitä tehdä silloin, kun näitä
kaikkia alkaa tekemään mieli yhtä aikaa? No siitähän syntyy kanafetaleipäsiä mansikkasoseella ©.
Tämä ruoka oli jokseenkin niin hyvä älynväläys
meikäläiseltä, että taisinpa useimmille kuvailla niitä nerokkaan hyviksi. Myös
koemaistatin leipäsen yhdelle kaverilleni ja hän tuntui olevan tyytyväinen
aikaan saannokseeni :).
Kanafetaleipäset
mansikkasoseella:
Leivät:
Uuni: 200 astetta
15-25 min
20 kpl
5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
3 rkl hunajaa
2 tl ruususuolaa
1 ½ dl spelttihiutaleita
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl vehnäalkioita
1 dl ohrajauhoja
7-9 dl vehnäjauhoja
50 g (sulatettua)
margariinia
Kuumenna maito 42 asteiseksi ja sekoita siihen hunaja,
suola, hiutaleet ja alkiot. Sekoita kuivahiiva 1 dl vehnäjauhoja ja sekoita se
maidon joukkoon.
Vaivaa joukkoon ohrajauhot ja loput vehnäjauhot. Vaivaa
lopuksi joukkoon margariini ja jätä kohoamaan lämpimään vedottomaan paikkaan
1,5 tunniksi.
Kun taikina on kohonnut, jaa se 20 osaan ja muovaile
pieniksi puikulamaisiksi sämpylöiksi. Jätä kohoamaan vielä puoleksi tunniksi.
Ennen uuniin laittoa, tee leipiin pitkittäissuunnassa kevyet viillot.
Paista uunin keskitasolla. Voit suihkepullolla suihkutella vettä
uuniin, jotta leipien kuoresta tulee rapea. Paista noin 15-25 min, kunnes
leivät ovat kauniin kullanruskeita.
Täyte:
1 kypsä
avokado
130 g kurkkua
1 keskikokoinen
punasipuli
500 g (oikeaa
pala)fetaa
700 g kanasuikaleita
(maustamattomia)
125 g mansikoita
soseutettuna
Kuori ja pilko avokado. Silppua kurkku ja sipuli todella
pieneksi silpuksi (itse käytin yrttisilppuria, jotta sain aikaan todella hienoa
silppua). Kuutioi feta pieneksi. Lisää sipuli, kurkku ja feta avokadon joukkoon
ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.
Paista kana. Kun kana on paistunut, pilko se karkeasti pienemmiksi
paloiksi ja sekoita avokadon joukkoon.
Täyttäminen:
Uuni: 200 astetta
15 min
Leikkaa veitsellä leipien pitkittäissuunnassa keskelle melko
syvä viilto siten, että saat levitettyä viillon reunat erilleen. Laita leipiin
runsaasti täytettä ja asettele ne takaisin uunipellille.
Paista leipäsiä vielä 15 minuuttia. Tarjoile soseutetun
mansikan kanssa (vaihtoehtoisesti, myös mustaherukkahillo sopii, mutta mansikka
on kyllä parempaa ;) ).

Se, mikä minut teki tänään onnelliseksi, oli ehdottomasti hyvin mennyt oppituntini. Sain ohjaajaltani hyvät palautteet ja olin niin tyytyväinen soveltamisen taitooni, kun aika meinasi loppua kesken :). Myös ohjaajani huomasi sen, mikä oli tietysti vielä parempaa kuin oma havaintoni.
Kommentit
Lähetä kommentti