Jokirapuwokki ja villiriisi

6-7 annosta

180 g (n. 4 kpl) porkkanaa
200 g             kesäkurpitsaa
140 g             paprikaa
70 g               purjoa
5                    salottisipulia
5                    valkosipulinkynttä
1 tlk eli 142 g vesikastanja viipaleita
400g              jokirapua (suolavedessä)
2 ½ dl            kuivaa valkoviiniä
¼                   limetin mehu
2 ½ dl            ruokakermaa
1 ½ tl             punaista carrytahnaa (spice up! Citymarket)
                      suolaa
                      mustapippuria
5 rkl               öljyä
                      villiriisiä + kasvisfondi
                     maustamatonta tuorejuustoa

Kuori porkkanat ja raasta ne juustohöylällä suikaleiksi. Pilko kesäkurpitsa, paprika, purjo ja sipuli karkeasti ja silppua valkosipulin kynnet hienoksi. Valuta kastanjat ja ravut.

Laita villiriisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan, mutta lisää keitinveteen kasvisfondi.

Laita kylmään wokkipannuun öljy ja porkkanat sen sekaan. Nosta pannun lämpötilaa pikkuhiljaa ja kuullota porkkanoita (jotta aloittavat kypsymisen). Lisää joukkoon sipuli ja kuullota se.

Lisää loput kasvikset (ei valkosipulia) ja kypsennä niitä pannulla niin kauan, että porkkanat ovat lähes kypsät. Lisää joukkoon ravut ja nosta pannun lämpötila maksimiin. Lisää joukkoon viini. Keitä niin kauan, että puolet viinistä on keittynyt kasaan. Lisää ruokakerma limetin mehu ja valkosipulit, ja laske lämpötila miedolle lämmölle.


Mausta carrytahnalla, suolalla ja pippurilla. Anna wokin maustua kasvisten kypsyä loppuun.

Tarjoillaan tuorejuuston kanssa.

Kommentit

  1. Kyllon tytöllä kuvaajan silmää ;)
    Ja hyvä lisä nuot kuvat maukkaan reseptin rinnalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Oon alkanu jo haaveilee uudesta objektiivistä, mutta se saa ehkä vielä odottaa hetken aikaa :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit