Jokirapuwokki ja villiriisi
6-7 annosta
180 g (n. 4 kpl) porkkanaa
200 g kesäkurpitsaa
140 g paprikaa
70 g purjoa
5 salottisipulia
5 valkosipulinkynttä
5 valkosipulinkynttä
1 tlk eli 142 g vesikastanja viipaleita
400g jokirapua
(suolavedessä)
2 ½ dl kuivaa
valkoviiniä
¼ limetin
mehu
2 ½ dl ruokakermaa
1 ½ tl punaista carrytahnaa (spice up! Citymarket)
suolaa
mustapippuria
5 rkl öljyä
villiriisiä
+ kasvisfondi
maustamatonta tuorejuustoa
maustamatonta tuorejuustoa
Kuori porkkanat ja raasta ne juustohöylällä suikaleiksi. Pilko
kesäkurpitsa, paprika, purjo ja sipuli karkeasti ja silppua valkosipulin kynnet hienoksi. Valuta kastanjat ja ravut.
Laita villiriisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan, mutta
lisää keitinveteen kasvisfondi.
Laita kylmään wokkipannuun öljy ja porkkanat sen sekaan.
Nosta pannun lämpötilaa pikkuhiljaa ja kuullota porkkanoita (jotta aloittavat
kypsymisen). Lisää joukkoon sipuli ja kuullota se.
Lisää loput kasvikset (ei valkosipulia) ja kypsennä niitä pannulla niin kauan,
että porkkanat ovat lähes kypsät. Lisää joukkoon ravut ja nosta pannun
lämpötila maksimiin. Lisää joukkoon viini. Keitä niin kauan, että puolet
viinistä on keittynyt kasaan. Lisää ruokakerma limetin mehu ja valkosipulit, ja laske
lämpötila miedolle lämmölle.
Mausta carrytahnalla, suolalla ja pippurilla. Anna wokin
maustua kasvisten kypsyä loppuun.
Tarjoillaan tuorejuuston kanssa.
Tarjoillaan tuorejuuston kanssa.
Kyllon tytöllä kuvaajan silmää ;)
VastaaPoistaJa hyvä lisä nuot kuvat maukkaan reseptin rinnalla :)
Kiitos! :) Oon alkanu jo haaveilee uudesta objektiivistä, mutta se saa ehkä vielä odottaa hetken aikaa :)
Poista