Minttuvalkosuklaa-suklaakakku
Honkaniemi. |
Ihan oli jo päässyt unohtumaan, että pari viikkoa sitten
tuli kakkuakin tehtyä. Kaverit oli kutsuttu kylään seuraamaan
melodifestivalenin finaalia ja kyllä se melodifestivalen on sen verran suuri
kisa, että se kakun ansaitsee ;). Olin kyseisen kakun suunnitellut jo ennen
Norjan reissua, mutta vasta nyt ehdin toteuttaa sen. Kovat oli suunnitelman ja
tällaista sitten sain aikaan, huolimatta siitä, että pursotin ei suostunut
yhtään yhteistyöhön kanssani :D.
Tähän kuvaan liittyy myös äänitehosteet, nimittäin kuvaa ottaessani pyhäselän jäät alkoivat paukkua todella kovaa. Luonnon äänet ovat niin mahtavia. |
Minttuvalkosuklaa-suklaakakku:
Uuni: 180 astetta
20-35 min
4 kananmunaa
sokeria saman verran kuin
kananmunia
225 g leivontamargariinia
(suolatonta/vähäsuolaista)
75 g raastettua
maitosuklaata
2 ¾ dl erikoisvehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
65 g kaakaojauhetta
1-2 rkl maitoa
korppujauhoja ja margariinia
kakkuvuoan voiteluun
Mittaa kananmunat lasiin ja mittaa toiseen lasiin sokeria
saman verran kuin kananmunia on.
Vatkaa sähkövatkaimella margariini ja sokeri vaahdoksi eli
ts. niin kauan, kunnes voi muuttuu vaaleaksi. Vatkaa kananmunat joukkoon
pienissä erissä (esim. yksi kananmuna kerrallaan).
Sekoita joukkoon raastettu suklaa.
Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään ja siivilöi ne
kahdessa erässä kananmuna-margariiniseokseen. Vatkaa jauhot rasvaseokseen. Jos
massa tuntuu kovin kuivalle ja tönkölle, lisää joukkoon vettä tai maitoa (itse
lisäsin vettä ainakin tuon 2 rkl).
Voitele irtopohjainen kakkuvuoka hyvin margariinilla ja
korppujauhota vuoka. Korppujauhojen tilalla voi käyttää myös
täysjyvävehnäjauhoja, jos korppujauhot ovatkin loppu, niin kuin itselläni oli.
Kaada taikinaseos vuokaan ja paista uunin keskitasolla.
Kokeile hammastikulla milloin kakku on valmista. Kakku on valmis, kun
hammastikkuun ei jää taikinaa kiinni.
Jäähdytä kypsä kakkupohja hyvin ennen kakun täyttämistä.
Täyte:
130 g valkosuklaata
4 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta
tuorejuustoa
piparminttuaromia
vihreää
elintarvikeväriä
Laita kattilaan 1 dl kuohukermaa ja paloittele suklaa sen
joukkoon. Sulata suklaa pienellä lämmöllä. Jäähdytä.
Vatkaa loput 3 dl kermaa kermavaahdoksi. Sekoita suklaa ja
tuorejuusto keskenään ja sekoita se varovasti kermavaahdon joukkoon. Lisää
seokseen minttuaromia oman mau mukaan. Lisää lopuksi muutama tippa vihreää
elintarvike väriä, jotta seos muuttuu haalean vihreäksi, mintun väriseksi.
Kevät <3. |
Täyttö:
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta pohja
kerrosta hieman maidolla ja levitä puolet täytteestä pohjakerroksen päälle.
Aseta seuraava kerros (kostuta maidolla) ja levitä loput täytteet sen päälle. Asettele lopuksi päällimmäinen kakkupala ja
kostuta sitäkin hieman maidolla. Laita
jääkaappiin odottamaan.
Kuorrutus:
6 dl kuohukermaa
125 g maitosuklaata
2 tl vaniljasokeria
3 rkl mansikkalientä
(esim. sulaneista pakastemansikoista)
Kaada ¼ dl kermaa kattilaan ja paloittele sen sekaan suklaa.
Sulata pienellä lämmöllä. Valele sula suklaa kakun päälipinnalle. Laita kakku
jääkaappiin jotta suklaakuorrutus jähmettymään.
Sekoita lopun kerman joukkoon vaniljasokeri ja vatkaa
kermavaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon mansikkalientä, jotta tulee kivan
vaaleanpunaisen väriseksi ja hieman mansikkaisen makuiseksi. Kuorruta kakun
sivut käyttäen isoa tähtityllaa.
Tällä viikolla on jostain syystä tullut kuunneltua ihan hirveesti Timi Lexikonia... ja miksikäs ei... :)
Kommentit
Lähetä kommentti