Minttuvalkosuklaa-suklaakakku

Honkaniemi.
Lauantai. Olin oikein kalenteriini kirjoittanut, että tämän päivän ohjelmana on nukkua niin pitkään kuin haluan. Vaikka heräisinkin aamulla, saisin hyvällä omalla tunnolla nukkua lisää. On niin rankkaa ollut koulussa, että nukkuminen on viime viikkoina jäänyt jokseenkin vähälle. Heräsin siinä puoli 11 energiaa ja intoa täynnä, kun aurinkokin paisteli ulkona kirkkaalta taivaalta. Päätin alkaa lukemaan tenttiin, kun kerrankin oli niin energinen olo. Luin neljä ja puolisivua ja into laantui täysin! Alkoi oikein ärsyttää, joten päätin hyvän sään aikaan lopettaa ja lähteä ulos keräämään energia takaisin. Onneksi tajusin napata kameran naulakosta mukaan, koska onhan tuolla ulkona tänään ollut ihan mieletön päivä!

Ihan oli jo päässyt unohtumaan, että pari viikkoa sitten tuli kakkuakin tehtyä. Kaverit oli kutsuttu kylään seuraamaan melodifestivalenin finaalia ja kyllä se melodifestivalen on sen verran suuri kisa, että se kakun ansaitsee ;). Olin kyseisen kakun suunnitellut jo ennen Norjan reissua, mutta vasta nyt ehdin toteuttaa sen. Kovat oli suunnitelman ja tällaista sitten sain aikaan, huolimatta siitä, että pursotin ei suostunut yhtään yhteistyöhön kanssani :D.
Tähän kuvaan liittyy myös äänitehosteet, nimittäin kuvaa ottaessani pyhäselän jäät alkoivat paukkua
todella kovaa. Luonnon äänet ovat niin mahtavia.
Minttuvalkosuklaa-suklaakakku:
Uuni: 180 astetta
20-35 min

4                    kananmunaa
sokeria saman verran kuin kananmunia
225 g             leivontamargariinia (suolatonta/vähäsuolaista)
75 g               raastettua maitosuklaata
2 ¾ dl            erikoisvehnäjauhoja
3 tl                 leivinjauhetta
65 g               kaakaojauhetta
1-2 rkl           maitoa
korppujauhoja ja margariinia kakkuvuoan voiteluun

Laita uuni kuumenemaan.

Mittaa kananmunat lasiin ja mittaa toiseen lasiin sokeria saman verran kuin kananmunia on.

Vatkaa sähkövatkaimella margariini ja sokeri vaahdoksi eli ts. niin kauan, kunnes voi muuttuu vaaleaksi. Vatkaa kananmunat joukkoon pienissä erissä (esim. yksi kananmuna kerrallaan).

Sekoita joukkoon raastettu suklaa.

Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään ja siivilöi ne kahdessa erässä kananmuna-margariiniseokseen. Vatkaa jauhot rasvaseokseen. Jos massa tuntuu kovin kuivalle ja tönkölle, lisää joukkoon vettä tai maitoa (itse lisäsin vettä ainakin tuon 2 rkl).

Voitele irtopohjainen kakkuvuoka hyvin margariinilla ja korppujauhota vuoka. Korppujauhojen tilalla voi käyttää myös täysjyvävehnäjauhoja, jos korppujauhot ovatkin loppu, niin kuin itselläni oli.

Kaada taikinaseos vuokaan ja paista uunin keskitasolla. Kokeile hammastikulla milloin kakku on valmista. Kakku on valmis, kun hammastikkuun ei jää taikinaa kiinni.

Jäähdytä kypsä kakkupohja hyvin ennen kakun täyttämistä.

Täyte:
130 g             valkosuklaata
4 dl                kuohukermaa
200 g             maustamatonta tuorejuustoa
                      piparminttuaromia
                      vihreää elintarvikeväriä

Laita kattilaan 1 dl kuohukermaa ja paloittele suklaa sen joukkoon. Sulata suklaa pienellä lämmöllä. Jäähdytä.

Vatkaa loput 3 dl kermaa kermavaahdoksi. Sekoita suklaa ja tuorejuusto keskenään ja sekoita se varovasti kermavaahdon joukkoon. Lisää seokseen minttuaromia oman mau mukaan. Lisää lopuksi muutama tippa vihreää elintarvike väriä, jotta seos muuttuu haalean vihreäksi, mintun väriseksi.
Kevät <3.

Täyttö:

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta pohja kerrosta hieman maidolla ja levitä puolet täytteestä pohjakerroksen päälle. Aseta seuraava kerros (kostuta maidolla) ja levitä loput täytteet sen päälle.  Asettele lopuksi päällimmäinen kakkupala ja kostuta sitäkin hieman maidolla.  Laita jääkaappiin odottamaan.

Kuorrutus:
6 dl                kuohukermaa
125 g             maitosuklaata
2 tl                 vaniljasokeria
3 rkl               mansikkalientä (esim. sulaneista pakastemansikoista)

Kaada ¼ dl kermaa kattilaan ja paloittele sen sekaan suklaa. Sulata pienellä lämmöllä. Valele sula suklaa kakun päälipinnalle. Laita kakku jääkaappiin jotta suklaakuorrutus jähmettymään.


Sekoita lopun kerman joukkoon vaniljasokeri ja vatkaa kermavaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon mansikkalientä, jotta tulee kivan vaaleanpunaisen väriseksi ja hieman mansikkaisen makuiseksi. Kuorruta kakun sivut käyttäen isoa tähtityllaa. 
Tällä viikolla on jostain syystä tullut kuunneltua ihan hirveesti Timi Lexikonia... ja miksikäs ei... :)



Kommentit

Suositut tekstit