Vuohenjuustosalaatti
Kesää tuli tässä syksyn synkkyydessä niin kova ikävä ja
päätin sitä sitten muistella ruuan merkeissä. Prisman juusto-osastolta löytyi
tajunnan räjäyttävän hyvää vuohenjuustoa
©
ja ruokaisuutta lisäsin kanalla ja ilmakuivatulla kinkulla. Hyvää tuli ja
pääsin viimeinkin kokeilemaan johonkin ruokaan kesällä ostamaani
mansikkabalsamicoa, jonka löysin Stockmannin ruokaosastolta. Broilerin maustoin
ruususuolalla ihan vain siksi, että se tuo hieman normaalia suolaa suolaisemman
maun ruokaan.
Reseptiin laitan vain listan salaattiaineksista, jokainen
voi sitten rehuja laittaa salaattiinsa niin paljon kuin haluaa.
Vuohenjuustosalaatti:
4-5 annosta
430 g broilerin
ohutleikettä
suolaa
(ruususuola)
50 g ilmakuivattua
kinkkua
180 g vuohenjuustoa
lehtisalaattia
(esim. pehtoorinsalattia)
rucolaa
pinaattia
1 rasia kirsikkatomaatteja
4-5 rkl pinjansiemeniä
250 g mansikoita
1 ½ rkl tomusokeria
balsamicoa
(mansikka)
Suikaloi broileri ja paista kypsäksi. Mausta suolalla.
Suikaloi kinkku ja kuutioi vuohenjuusto keskikokoisiksi
kuutioiksi.
Kuumenna mansikoita kattilassa, jotta saat ”mansikkakeittoa”
ja sekoita lämpimien mansikoiden joukkoon tomusokeri. Soseuta mansikat
blenderillä tai sauvasekoittimella. Laita sose jäähtymään jääkaappiin.
Puolita tomaatit.
Itse tein annoksen suoraan lautaselle: loput
salaattiainekset, muutama tomaatin puolikas, kanaa, kinkkua, juustoa ja päälle
mansikkasosetta, balsamicoa ja 1 rkl pinjansiemeniä.
Kommentit
Lähetä kommentti