Vuohenjuustosalaatti

Kesää tuli tässä syksyn synkkyydessä niin kova ikävä ja päätin sitä sitten muistella ruuan merkeissä. Prisman juusto-osastolta löytyi tajunnan räjäyttävän hyvää vuohenjuustoa © ja ruokaisuutta lisäsin kanalla ja ilmakuivatulla kinkulla. Hyvää tuli ja pääsin viimeinkin kokeilemaan johonkin ruokaan kesällä ostamaani mansikkabalsamicoa, jonka löysin Stockmannin ruokaosastolta. Broilerin maustoin ruususuolalla ihan vain siksi, että se tuo hieman normaalia suolaa suolaisemman maun ruokaan.

Reseptiin laitan vain listan salaattiaineksista, jokainen voi sitten rehuja laittaa salaattiinsa niin paljon kuin haluaa.
 
Vuohenjuustosalaatti:
4-5 annosta

430 g             broilerin ohutleikettä
                      suolaa (ruususuola)
50 g               ilmakuivattua kinkkua
180 g             vuohenjuustoa
                      lehtisalaattia (esim. pehtoorinsalattia)
                      rucolaa
                      pinaattia
1 rasia            kirsikkatomaatteja
4-5 rkl           pinjansiemeniä
250 g             mansikoita
1 ½ rkl           tomusokeria
                      balsamicoa (mansikka)


Suikaloi broileri ja paista kypsäksi. Mausta suolalla.

Suikaloi kinkku ja kuutioi vuohenjuusto keskikokoisiksi kuutioiksi.

Kuumenna mansikoita kattilassa, jotta saat ”mansikkakeittoa” ja sekoita lämpimien mansikoiden joukkoon tomusokeri. Soseuta mansikat blenderillä tai sauvasekoittimella. Laita sose jäähtymään jääkaappiin.

Puolita tomaatit.

Itse tein annoksen suoraan lautaselle: loput salaattiainekset, muutama tomaatin puolikas, kanaa, kinkkua, juustoa ja päälle mansikkasosetta, balsamicoa ja 1 rkl pinjansiemeniä.

Hyvää syksyä Kaikille ©!

Kommentit

Suositut tekstit