Tortillat

Sunnuntaina oli taas kaapista ruoka loppu ja oli aika viimeinkin tehdä niitä tortilloja, joista olen jo viikon verran unelmoinut :D. Na-Mi! Tapaturmilta ei kyllä vältytty kun Night Run’in jäljiltä olin niin käsittämättömän väsynyt (nukkunut yhteensä neljä ja puoli tuntia), että leikkasin veitsellä sormiini kolme kertaa. Uusi ennätykseni! :P Lettujen paistaminenkin sujui, jossain unen ja valvetilan rajamailla kun välillä havahduin, että vain tuijotin kypsyvää lettua tajuamatta, että se oli jo lähes palanut. No eipä siinä mitään. Pää asia, että sain illalla tortillaa ja hyviä olivat.

Lettujen paistamiseen ei tosiaan tarvitse mitään rasvaa. Ne ihan kuivalle kuumalle pannulle viskotaan. Letut paistetaan molemmin puolin ja ovat valmiita, kun niihin ilmestyy ruskeita täpliä.

Tortillaletut:
16 kpl

5 dl                vehnäjauhoja
3 dl                grahamjauhoja
1 tl                 leivinjauhetta
1 tl                 suolaa
1 dl                oliiviöljyä
2½ - 3 dl        kylmää vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin. Lisää öljy ja vesi ja vaivaa tasaiseksi massaksi. Jätä taikina lepäämään 15 minuutiksi.

Pyöritä taikinasta tanko ja jaa se 16 yhtä suureen osaan.  Pidä palaset muovin alla, jotta eivät kuivu.

Kauli palasista ohuita pyöreitä lettuja. Jos taittelet letut odottamaan, muista jauhottaa ne hyvin, etteivät pinnat ota kiinni toisiinsa.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi, jonka jälkeen laske lämpötilaa keskikuumaalle (esim. asteikko 1-6, paista 4:lla) ja paista yksi lettu kerrallaan kypsäksi, molemmin puolin. Älä paista liikaa, ettei lettu jäähtyessä kovetu. Pidä kypsät letut peitettynä, esim. paistinpannun kannen tai muovin alla, jotta pysyvät pehmeinä ja lämpiminä. Jos näyttää siltä, että letut alkavat kovettua, kääri ne muoviin ja laita jääkaappiin (jääkaapissa lettuihin tulee kosteutta ja ne pehmenevät; Letut voi lämmittää uudelleen esim. mikrossa).


Ellan aurajuustoquesokastike:

3 dl                maitoa
2 rkl               vehnäjauhoja
130 g             olteman cheddarjuustoa
70 g               aurajuustoa
                      pippuria

Vatkaa jauhot kylmän maidon joukkoon kattilaan. Lämmitä maitoa pikkuhiljaa lämpöä lisäten, jotta maito suurustuu.

Kun maito on suurustunut, raasta cheddar ja lisää se kolmessa erässä kuuman maidon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi aurajuuston murut, ja pippuria. Kuumenna vielä hetki, jotta aurajuustokin ehtii sulamaan kastikkeeseen.

Täyte:
700 g             naudan jauhelihaa
1                    iso sipuli
2                    valkosipulinkynttä
1 pss              valmista tacomaustetta
2 ½ dl            kermaviiliä
3 – 6 tippaa   tabascoa

                      paprikaa, tomaattia, kurkkua, pinaattia, salaattia, tropical salsa (santa maria)

Silppua sipuli ja kuullota se pannulla. Lisää joukkoon jauheliha ja paista kypsäksi.

Silppua valkosipuli ja lisää se jauhelihan joukkoon. Sekoita joukkoon tacomauste (pussin ohjeen mukaan).

Kaada jauheliha kulhoon ja sekoita joukkoon kermaviili ja tabasco.


Suikaloi vihannekset ja täytä tortillat.



Kommentit

Suositut tekstit