Tortillat
Sunnuntaina oli taas kaapista ruoka loppu ja oli aika
viimeinkin tehdä niitä tortilloja, joista olen jo viikon verran unelmoinut :D.
Na-Mi! Tapaturmilta ei kyllä vältytty kun Night Run’in jäljiltä olin niin
käsittämättömän väsynyt (nukkunut yhteensä neljä ja puoli tuntia), että
leikkasin veitsellä sormiini kolme kertaa. Uusi ennätykseni! :P Lettujen
paistaminenkin sujui, jossain unen ja valvetilan rajamailla kun välillä
havahduin, että vain tuijotin kypsyvää lettua tajuamatta, että se oli jo lähes
palanut. No eipä siinä mitään. Pää asia, että sain illalla tortillaa ja hyviä
olivat.
Lettujen paistamiseen ei tosiaan tarvitse mitään rasvaa. Ne
ihan kuivalle kuumalle pannulle viskotaan. Letut paistetaan molemmin puolin ja
ovat valmiita, kun niihin ilmestyy ruskeita täpliä.
16 kpl
5 dl vehnäjauhoja
3 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
2½ - 3 dl kylmää
vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin. Lisää öljy ja vesi
ja vaivaa tasaiseksi massaksi. Jätä taikina lepäämään 15 minuutiksi.
Pyöritä taikinasta tanko ja jaa se 16 yhtä suureen
osaan. Pidä palaset muovin alla, jotta
eivät kuivu.
Kauli palasista ohuita pyöreitä lettuja. Jos taittelet letut
odottamaan, muista jauhottaa ne hyvin, etteivät pinnat ota kiinni toisiinsa.
Kuumenna paistinpannu kuumaksi, jonka jälkeen laske
lämpötilaa keskikuumaalle (esim. asteikko 1-6, paista 4:lla) ja paista yksi
lettu kerrallaan kypsäksi, molemmin puolin. Älä paista liikaa, ettei lettu
jäähtyessä kovetu. Pidä kypsät letut peitettynä, esim. paistinpannun kannen tai
muovin alla, jotta pysyvät pehmeinä ja lämpiminä. Jos näyttää siltä, että letut
alkavat kovettua, kääri ne muoviin ja laita jääkaappiin (jääkaapissa lettuihin
tulee kosteutta ja ne pehmenevät; Letut voi lämmittää uudelleen esim.
mikrossa).
Ellan aurajuustoquesokastike:
3 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
130 g olteman
cheddarjuustoa
70 g aurajuustoa
pippuria
Vatkaa jauhot kylmän maidon joukkoon kattilaan. Lämmitä
maitoa pikkuhiljaa lämpöä lisäten, jotta maito suurustuu.
Kun maito on suurustunut, raasta cheddar ja lisää se kolmessa
erässä kuuman maidon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi aurajuuston murut,
ja pippuria. Kuumenna vielä hetki, jotta aurajuustokin ehtii sulamaan
kastikkeeseen.
Täyte:
700 g naudan
jauhelihaa
1 iso
sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pss valmista
tacomaustetta
2 ½ dl kermaviiliä
3 – 6 tippaa tabascoa
paprikaa,
tomaattia, kurkkua, pinaattia, salaattia, tropical salsa (santa maria)
Silppua sipuli ja kuullota se pannulla. Lisää joukkoon
jauheliha ja paista kypsäksi.
Silppua valkosipuli ja lisää se jauhelihan joukkoon. Sekoita
joukkoon tacomauste (pussin ohjeen mukaan).
Kaada jauheliha kulhoon ja sekoita joukkoon kermaviili ja
tabasco.
Suikaloi vihannekset ja täytä tortillat.
Kommentit
Lähetä kommentti