Täytetty patonki Italialaisittain

Takana on kyllä todella väsynyt ja uuvuttava viikko. Alkuviikosta olin ihan varma, että tulen kipeäksi, mutta onneksi en kuitenkaan tullut. Lisäksi koko viikon on tullut nukuttua niin huonosti. Kamalasti väsyttää ja menen ajoissa nukkumaan, sitten katson kelloa vielä yhden, kahden aikaan kun en ole vieläkään nukahtanut. Yksi päivä menin oikein salillekin tarkoituksella myöhään. Kello oli melkein jo seitsemän ja ajattelin treenata oikein kunnolla, jotta uni sitten maistuisi. Noh…Taisin sinä yönä saada unta joskus lähempänä kello kolmea yöllä.

Väsymyksestä ja kiireestä johtuen, en ole kaupassakaan jaksanut käydä yli puoleentoista viikkoon. Sen vuoksi olen koulussakin syönyt aika ahkerasti, vaikka en niin perusta siitä ruuasta mitä siellä tarjoillaan. No, tämän viikon juustoinen kanapaprikakastike ruis-riisisekoituksella oli ihan hyvää :). Kaapin sisältö on kivasti vähentynyt tässä kuluneen viikon aikana ja kotona syöty ruoka on ollut aika leipäpainotteista, kunnes perjantaina kohtasin pohjan. Voikin loppui. Jäljellä oli pieni pala juustoa ja kahden sentin kurkkupätkä.

Suunnitellessa kauppapäivää tässä viikon kuluessa, on kyllä tullut haaveiltua vaikka mistä ihanista ruuista. Voittajaksi selvisi täytetty patonki ©, jonka voi kivasti ottaa vaikka evääksi ja tortillat ©. Tortillojen ohje tulee vähän myöhemmin, koska teen ne vasta huomenna ja keväällä kehittelemäni tortillalettujen ohje on hävinnyt, niin niiden tekeminen vaatii hieman kehittelyä.

Tänään olisi vielä ohjelmassa käydä Joensuun areenalla vähän katselemassa millainen meiniki on yöjuoksun ensimmäisillä tunneilla. Siis oikeesti, ihmiset juoksee 12 tuntia, ilta kasista aamu kasiin 300m pitkää ympyrää. Aika kova psyyke saa olla niillä, jotta siihen pystyy. Peukut niille. Miltähän näyttää ihminen aamulla klo 7, joka on juossut 11h? Mielenkiintoni ei riitä, että raahaisin itseni ylös siihen aikaan sunnuntaiaamuna.

Täytetty patonki Italialaisittain:
Uuni 200 astetta
15-25 min
8 kpl

Patonki:
5 dl                maitoa (42 asteista)
½                   vihreä omena
3 rkl               vaaleaa siirappia
3 ½ tl             suolaa
2 tl                 unikonsiemeniä
1 pss              kuivahiivaa
1 dl                grahamjauhoja
10-12 dl         vehnäjauhoja
1 dl                oliiviöljyä

Raasta omena hienolla raastimella ja sekoita omena lämpimän maidon joukkoon. Lisää joukkoon siirappi, suola, siemenet ja grahamjauhot.

Sekoita 1 dl vehnäjauhoja kuivahiiva ja lisää se nesteen joukkoon. Vaivaa joukkoon loput jauhot ja lopuksi vaivaa öljy taikinaan. Jätä kohoamaan 45 minuutiksi lämpimään paikkaan liinan alle.

Kun taikina on kohonnut jaa taikina 8 osaan. Kauli taikina pala keskikokoiseksi levyksi ja levitä päälle 1/8 täytteistä.
 
Täyte:
1                    puska tuoretta basilikaa
150 g             ilmakuivattua kinkkua
250 g             kirsikkatomaatteja
250 g             mozzarellaa
                      pippuria

Pilko tomaatit neljään osaan ja suikaloi (isot) mozzarellapallot. Suikaloi ilmakuivattukinkku neljään osaan.
Jaa täytteet valmiiksi kahdeksaan yhtä suureen kasaan, jotta täytteet riittävät kaikkiin patonkeihin.

Levitä täytteet kaulitulle taikinalle. Rullaa kiinni ja jätä kohoamaan 20 minuutiksi.

Laita uuni kuumenemaan.

Ennen uuniin laittoa valele leivät vedellä ja laita leivät uunin keskitasolle. Suihkuta esim. (ruuanlaittoon tarkoitetulla!!) suihkupullolla vettä vielä uuniin, jotta patongin kuoresta tulee ekstrarapea ©.



Ainiin, taisin lupailla myös jotain kuvaa uusista hiuksistani. No ne ovat nyt sitten hieman vaaleamman ruskeat, kuin ennen ja niissä on vaaleita raitoja ympäri päätä, jotka eivät niinkään tuossa kuvassa pääse oikeuksiinsa :).




Kommentit

  1. Kaunis Ella<3 Aivan yli-ihana kuva kyllä :)

    Ja TAAS niin hyvä resepti :p nokkosta käytin jo siihen yhteen lasagneen, pitäsköhän seuraavaksi kokeilla tehä patonkia, hmm.. Paitti vehnättömämpänä ihmisenä ehkä tekisinki jotain muuta.
    Ideoita? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiits Anu <3
      No nyt pistit kyllä pahan kysymyksen. Ei ole kyllä niin mitään ideaa, koska itsehän olen vehnän suurkuluttaja :P Voi kai patonkia kaikennäköisistä jauhoista väännellä, kuin vain vehnäjauhoista, mutta en kyllä usko, että rakenne tulee olee yhtä hyvä... En tiijä vaan yhtään :D

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit