Täytetty patonki Italialaisittain
Takana on kyllä todella väsynyt ja uuvuttava viikko.
Alkuviikosta olin ihan varma, että tulen kipeäksi, mutta onneksi en kuitenkaan
tullut. Lisäksi koko viikon on tullut nukuttua niin huonosti. Kamalasti
väsyttää ja menen ajoissa nukkumaan, sitten katson kelloa vielä yhden, kahden
aikaan kun en ole vieläkään nukahtanut. Yksi päivä menin oikein salillekin
tarkoituksella myöhään. Kello oli melkein jo seitsemän ja ajattelin treenata
oikein kunnolla, jotta uni sitten maistuisi. Noh…Taisin sinä yönä saada unta
joskus lähempänä kello kolmea yöllä.
Väsymyksestä ja kiireestä johtuen, en ole kaupassakaan
jaksanut käydä yli puoleentoista viikkoon. Sen vuoksi olen koulussakin syönyt
aika ahkerasti, vaikka en niin perusta siitä ruuasta mitä siellä tarjoillaan.
No, tämän viikon juustoinen
kanapaprikakastike ruis-riisisekoituksella oli ihan hyvää :). Kaapin
sisältö on kivasti vähentynyt tässä kuluneen viikon aikana ja kotona syöty
ruoka on ollut aika leipäpainotteista, kunnes perjantaina kohtasin pohjan.
Voikin loppui. Jäljellä oli pieni pala juustoa ja kahden sentin kurkkupätkä.
Suunnitellessa kauppapäivää tässä viikon kuluessa, on kyllä
tullut haaveiltua vaikka mistä ihanista ruuista. Voittajaksi selvisi täytetty patonki ©, jonka voi kivasti ottaa
vaikka evääksi ja tortillat ©.
Tortillojen ohje tulee vähän myöhemmin, koska teen ne vasta huomenna ja
keväällä kehittelemäni tortillalettujen ohje on hävinnyt, niin niiden tekeminen
vaatii hieman kehittelyä.
Tänään olisi vielä ohjelmassa käydä Joensuun areenalla vähän
katselemassa millainen meiniki on yöjuoksun ensimmäisillä tunneilla. Siis
oikeesti, ihmiset juoksee 12 tuntia, ilta kasista aamu kasiin 300m pitkää
ympyrää. Aika kova psyyke saa olla niillä, jotta siihen pystyy. Peukut niille. Miltähän
näyttää ihminen aamulla klo 7, joka on juossut 11h? Mielenkiintoni ei riitä,
että raahaisin itseni ylös siihen aikaan sunnuntaiaamuna.
Täytetty patonki
Italialaisittain:
Uuni 200 astetta
8 kpl
Patonki:
5 dl maitoa
(42 asteista)
½ vihreä
omena
3 rkl vaaleaa
siirappia
3 ½ tl suolaa
2 tl unikonsiemeniä
1 pss kuivahiivaa
1 dl grahamjauhoja
10-12 dl vehnäjauhoja
1 dl oliiviöljyä
Raasta omena hienolla raastimella ja sekoita omena lämpimän
maidon joukkoon. Lisää joukkoon siirappi, suola, siemenet ja grahamjauhot.
Sekoita 1 dl vehnäjauhoja kuivahiiva ja lisää se nesteen
joukkoon. Vaivaa joukkoon loput jauhot ja lopuksi vaivaa öljy taikinaan. Jätä
kohoamaan 45 minuutiksi lämpimään paikkaan liinan alle.
Kun taikina on kohonnut jaa taikina 8 osaan. Kauli taikina
pala keskikokoiseksi levyksi ja levitä päälle 1/8 täytteistä.
Täyte:
1 puska
tuoretta basilikaa
150 g ilmakuivattua
kinkkua
250 g kirsikkatomaatteja
250 g mozzarellaa
pippuria
Pilko tomaatit neljään osaan ja suikaloi (isot)
mozzarellapallot. Suikaloi ilmakuivattukinkku neljään osaan.
Jaa täytteet valmiiksi kahdeksaan yhtä suureen kasaan, jotta
täytteet riittävät kaikkiin patonkeihin.
Levitä täytteet kaulitulle taikinalle. Rullaa kiinni ja jätä
kohoamaan 20 minuutiksi.
Laita uuni kuumenemaan.
Ennen uuniin laittoa valele leivät vedellä ja laita leivät
uunin keskitasolle. Suihkuta esim. (ruuanlaittoon tarkoitetulla!!)
suihkupullolla vettä vielä uuniin, jotta patongin kuoresta tulee ekstrarapea ©.
Ainiin, taisin lupailla myös jotain kuvaa uusista hiuksistani.
No ne ovat nyt sitten hieman vaaleamman ruskeat, kuin ennen ja niissä on
vaaleita raitoja ympäri päätä, jotka eivät niinkään tuossa kuvassa pääse oikeuksiinsa :).
Kaunis Ella<3 Aivan yli-ihana kuva kyllä :)
VastaaPoistaJa TAAS niin hyvä resepti :p nokkosta käytin jo siihen yhteen lasagneen, pitäsköhän seuraavaksi kokeilla tehä patonkia, hmm.. Paitti vehnättömämpänä ihmisenä ehkä tekisinki jotain muuta.
Ideoita? ;)
Kiits Anu <3
PoistaNo nyt pistit kyllä pahan kysymyksen. Ei ole kyllä niin mitään ideaa, koska itsehän olen vehnän suurkuluttaja :P Voi kai patonkia kaikennäköisistä jauhoista väännellä, kuin vain vehnäjauhoista, mutta en kyllä usko, että rakenne tulee olee yhtä hyvä... En tiijä vaan yhtään :D