Kinuskihtava suklaapiirakka
Tiedossa oli siis lauantaina aivan loistava keikka: Herra Ylppö
ja ihmiset ©!
Vuhuu! Mentiin yhden kaverin ©
luokse vähän alkuiltaa istuskelemaan ja meidän porukalle tyypilliseen tapaan,
jotain vietiin tarjoiltavaksi :). Minäpä sitten edellisenä päivänä leivoin suklaapiirakan ©, jossa oli jännä
kinuskinen maku. Kirja, josta otin reseptin mallia oli ihan vain nimeltään
”suklaa” ja ohjeen mukaan kyseessä oli suklaakinuskitorttu. No ei sillä kyllä
varsinaisen kinuskin kanssa ollut mitään tekemistä, mutta kyllä siitä kinuskin
vivahteen sai maistettua. Ja torttujen kanssa sillä ei ainakaan ollut mitään
tekemistä :D. Hyvää tuli, kun hieman muutteli ainesten määrää. Näin jälkikäteen
aloin miettimään, että osa tavissokerista olisi kyllä pitänyt korvata
fariinisokerilla. Piirakka on tosi tuhti, joten siitä kyllä riittää monelle.
Kamera ei tullut kyläreissulle mukaan, joten kuvaa ei nyt
ole leikatusta kakkupalasta.
Kinuskihtava
suklaapiirakka:
Uuni 200 astetta (20-25 min) à 175 astetta 40-50 min
8-12 annosta
1 pakaste
murotaikinaa (ota tuntia ennen sulamaan)
170 g tummaa
suklaata
170 g leivonta
margariinia
350 g hienoa
sokeria
3 tl vaniljasokeria
100 g erikoisvehnäjauhoja
1 tl vanilja-aromia
6 kananmunaa
1 ½ tl suolaa
Kauli taikina pyöreäksi jauhotetulla pöydällä ja asettele se
piirakkavuokaan (halkaisija n. 25 cm). (Vuokaa voi hieman rasvata ennen tai laittaa pohjalle
leivinpaperin, jottei pohja ota kiinni vuokaan, itselle kävi juuri näin, koska
en ollut tajunnut laittaa pohjalle mitään.)
Leikkaa ylimääräinen taikina reunoilta pois ja pistele
pohjaan haarukalla muutamia reikiä. Vuoraa pohja foliolla ja aseta päälle
painoksi kuivia herneitä (tai niin kuin minä, sopivan kokoinen uunin kestävä astia,
kun herneet unohtui ostaa). Paista pohjaa uunin keskitasossa 12-15 min,
jonka jälkeen poista herneet ja folio. Anna paistua vielä 7-10 min, kunnes
taikina ei ole enää raakaa.
Laske uunin lämpötila 175 asteeseen.
Sulata suklaa ja margariini (esim. vesihauteessa tai
mikrossa pienellä teholla). Sekoita tasaiseksi ja laita viileään vesihauteeseen
jäähtymään.
Laita sokerit, jauhot, suola, kananmunat ja vaniljauute
suureen kulhoon ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Sekoita sen joukkoon
suklaamargariiniseos.
Kaada täyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja paista uunin
keksitasossa 40-50 min.
Piirakan koostumus on hieman mutakakkumainen, mutta
tarkoitus ei kuitenkaan ole, että piirakka jäisi mistään kohtaan raa’aksi. Kun
otat piirakan uunista, laita se jäähtymään folion alle (anna jäähtyä kokonaan).
Tarjoile tomusokerilla hunnutettuna ja esim. kermavaahdon kanssa.
Vaikka porukka hieman pienenikin keikalle lähdettäessä (ja
osa ei päässyt edes alkuiltaan), niin keikka oli kyllä jotain aivan mahtavaa.
Mutta koko ilta oli sitäkin mahtavampi! Oli niin äärettömän hauskaa ja miksipä
ei koska seurasta ei ollut kyllä missään vaiheessa mitään valittamista. Tällaisia
iltoja joka ilta. Luv u Guys ©!
Ps. Mainitsinko jo, että loukkasin TAAS varpaani! :D Nice.
Kommentit
Lähetä kommentti