Kinuskihtava suklaapiirakka

Tiedossa oli siis lauantaina aivan loistava keikka: Herra Ylppö ja ihmiset ©! Vuhuu! Mentiin yhden kaverin © luokse vähän alkuiltaa istuskelemaan ja meidän porukalle tyypilliseen tapaan, jotain vietiin tarjoiltavaksi :). Minäpä sitten edellisenä päivänä leivoin suklaapiirakan ©, jossa oli jännä kinuskinen maku. Kirja, josta otin reseptin mallia oli ihan vain nimeltään ”suklaa” ja ohjeen mukaan kyseessä oli suklaakinuskitorttu. No ei sillä kyllä varsinaisen kinuskin kanssa ollut mitään tekemistä, mutta kyllä siitä kinuskin vivahteen sai maistettua. Ja torttujen kanssa sillä ei ainakaan ollut mitään tekemistä :D. Hyvää tuli, kun hieman muutteli ainesten määrää. Näin jälkikäteen aloin miettimään, että osa tavissokerista olisi kyllä pitänyt korvata fariinisokerilla. Piirakka on tosi tuhti, joten siitä kyllä riittää monelle.

Kamera ei tullut kyläreissulle mukaan, joten kuvaa ei nyt ole leikatusta kakkupalasta.


Kinuskihtava suklaapiirakka:
Uuni 200 astetta (20-25 min) à 175 astetta 40-50 min
8-12 annosta

1                    pakaste murotaikinaa (ota tuntia ennen sulamaan)
170 g             tummaa suklaata
170 g             leivonta margariinia
350 g             hienoa sokeria
3 tl                 vaniljasokeria
100 g             erikoisvehnäjauhoja
1 tl                 vanilja-aromia
6                    kananmunaa
1 ½ tl             suolaa

Kauli taikina pyöreäksi jauhotetulla pöydällä ja asettele se piirakkavuokaan (halkaisija n. 25 cm). (Vuokaa voi hieman rasvata ennen tai laittaa pohjalle leivinpaperin, jottei pohja ota kiinni vuokaan, itselle kävi juuri näin, koska en ollut tajunnut laittaa pohjalle mitään.)

Leikkaa ylimääräinen taikina reunoilta pois ja pistele pohjaan haarukalla muutamia reikiä. Vuoraa pohja foliolla ja aseta päälle painoksi kuivia herneitä (tai niin kuin minä, sopivan kokoinen uunin kestävä astia, kun herneet unohtui ostaa). Paista pohjaa uunin keskitasossa 12-15 min, jonka jälkeen poista herneet ja folio. Anna paistua vielä 7-10 min, kunnes taikina ei ole enää raakaa.

Laske uunin lämpötila 175 asteeseen.
 
Sulata suklaa ja margariini (esim. vesihauteessa tai mikrossa pienellä teholla). Sekoita tasaiseksi ja laita viileään vesihauteeseen jäähtymään.

Laita sokerit, jauhot, suola, kananmunat ja vaniljauute suureen kulhoon ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Sekoita sen joukkoon suklaamargariiniseos.

Kaada täyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja paista uunin keksitasossa 40-50 min.

Piirakan koostumus on hieman mutakakkumainen, mutta tarkoitus ei kuitenkaan ole, että piirakka jäisi mistään kohtaan raa’aksi. Kun otat piirakan uunista, laita se jäähtymään folion alle (anna jäähtyä kokonaan). Tarjoile tomusokerilla hunnutettuna ja esim. kermavaahdon kanssa.


Vaikka porukka hieman pienenikin keikalle lähdettäessä (ja osa ei päässyt edes alkuiltaan), niin keikka oli kyllä jotain aivan mahtavaa. Mutta koko ilta oli sitäkin mahtavampi! Oli niin äärettömän hauskaa ja miksipä ei koska seurasta ei ollut kyllä missään vaiheessa mitään valittamista. Tällaisia iltoja joka ilta. Luv u Guys ©!

Ps. Mainitsinko jo, että loukkasin TAAS varpaani! :D Nice.

Kommentit

Suositut tekstit