Rokumentti 2013

Joensuussa oli siis sellainen tapahtuma kuin rokumentti, jossa näytettiin melko edullisesti dokumentaarisia elokuvia. Linkistä voi katsella lisää itse rokumentin sivuilta. Kaikkea mielenkiintoista oli tarjolla ja kolmeen leffaan sitten päätin mennä. Camp 14, More Than Honey ja Dead Man. Valitettavasti (ja hyvin oletettavasti) Camp 14 oli loppuun myyty, joten paniikki tuli keksiä mihin leffaan haluan mennä kun lippukin oli jo ostettu. 

Noh menin sitten kaverini Anun ja Marin kanssa katsomaan Kalevala – uusi aika, jonka maailman ensi-ilta esitettiin rokumentin ensimmäisenä iltana. Siinä leffassa oli kyllä sulattelemista… Oli meinaan aika mielenkiintoinen tulkinta kansalliseepoksestamme, vielä näin jälkikäteenkin ajateltuna. Siis hyvähän leffa se oli ja kokonaisuudessaan kertoi kalevalan tarinan hyvin, mutta hieman harmitti, että äikän opinnoissa oli kalevala-aihe jo mennyt, sillä kurssilla opettaja nimenomaan halusi, että tutustumme kalevalan erilaisiin versioihin. Parasta taisi kuitenkin olla se, että ohjaajan lisäksi, elokuvassa näyttelevä Olavi Uusivirta oli paikan päällä pitämässä puhetta leffasta/ohjaajasta ja se istui samalla rivillä, ihan meikäläisten vieressä. Hihii!



Kuva: http://docpoint.info/content/more-honey-0

More Than Honey oli ihan hyvän mielen elokuva. Itku oli kyllä lähellä, kun ihanan italialais/itävaltalais/saksalaisen pappan mehiläiset kuolivat :(. Sillä leffalla on ilmeistesti ollut, jokin miljardibudjetti, sillä leffa oli todella upeasti kuvattu! Mehiläiset oli äärisöpöjä pörheisiä pörriäisiä ©.








Kuva: http://www.deppimpact.com/gallery/albums/
pub_deadman/deadman939.jpg

Viimeisenä elokuvanani kävin katsomassa, no mitäs muutakaan, kuin Johnny Depp’in © Dead Man-elokuvaa. Leffassa William Blake (Johnny Depp) tappaa puolihädissään miehen, joka osoittautuu kaupungin vaikutusvaltaisimman miehen (jonka nimeä en enää muista) pojaksi. Tälle miehelle pojan murhaajan kiinnisaamista tärkeämpää kuitenkin tuntuu olevan Blaken varastaman hevosen takaisin saaminen, joka jokseenkin antaa heti alkuun leffalle melko koomisen sävyn. Siinä sitten kun Blake juoksee karkuun ”saalistajiaan”, hän samalla tulee ampuneeksi hiukkasen lisää ihmisiä puolihädissään taas ja hieman tahalleenkin. Johnny teki elokuvassa kuitenkin niin ihanan Deppimäisen roolisuorituksen, joka näkyi ei-ilmiselvän hauskoissa kohdissa, jotka kuitenkin oli ääri hauskoja, koska Depp näytteli ne hauskaksi. Siellä leffassa istuessani ja räkättäessäni vaikka mille vitsille ja kohdalle, tulin seuranneeksi myös kanssa katsojien reaktioita… useimmat kohdat mitkä olivat ihan selvästi piilohauskoja, niin muiden katsojien ilmeet eivät värähtäneetkään (muutamaa selvää Deppifania lukuun ottamatta). Sääli sinänsä, sillä kyse oli kyllä ihan selvästi hauskasta elokuvasta. 

Kommentit

Suositut tekstit