Yrttikanapizza ja lehtikaalisipsit

Kanan ja vuohenjuuston kesänvaltaus jatkuu! Tällä kertaa pizzan muodossa. Kylään oli tulossa vieraita, joille olin ajatellut tarjota kanavuohenjuustoburgereita, joita tein tässä taannoin. Viimekertaisesta pizzan teosta oli kuitenkin vierähtänyt aikaa jo tovi, jonka vuoksi ajattelin, että pizza voisikin olla parempi ratkaisu. Täytteitä pohtiessani tutkin, mitä jääkaapista löytyy jo ennestään. Huomasin kaapissa voffelien teosta yli jääneen paholaisen kastikkeen. Suolaisten voffeleiden ja paholaisen kastikkeen inspiroimana syntyi seuraavanlainen pizza. Käykää pöytään ja olkaapa hyvä!

Pizzapohja
1 pyöreä ohut pizza

1¼ dl  kädenlämpöistä vettä
20 g  tuorehiivaa
1½ tl  (yrtti)suolaa
ripaus (ruoko)sokeria
¼ dl  oliiviöljyä
4-6 dl  vehnäjauhoja/durumjauhoja/00-jauhoja


Liuota veteen hiiva ja lisää suola, öljy, sokeri ja 1/3 jauhoista.
Sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vaivaten kunnes taikina irtoaa sormista ja kulhon reunoista.
Anna kohota kaksi tuntia liinan alla, lämpimässä ja vedottomassa paikassa.


Marinoidut punasipulit
1                    punasipuli
1 rkl               oliiviöljyä
1 rkl               valkoviinietikkaa
                      ripaus suolaa
                      ripaus sokeria

Puolita sipuli ja leikkaa pitkiä viipaleita. Sekoita sipulit kulhossa öljyn, etikan ja mausteiden kanssa. Tarkista marinadin sopiva suolaisuus ja jätä marinoitumaan huoneenlämpöön.

Lehtikaalisipsit
200g              lehtikaalia
2 rkl               oliiviöljyä
¼ tl                yrttisuolaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Poista lehtikaalista paksu kova ruoto ja revi kaali suupalan kokoisiksi paloiksi. Laita öljy ja suola kulhoon. Laita joukkoon lehtikaalipalat ja pyörittele kaalipalat kauttaaltaan öljyssä. Maista sopiva suolaisuus.

Asettele kaalipalat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaisesti - varo ettei kaalipalat ole päällekkäin. Paista kaaleja uunissa keskitasolla 10–13 min. Anna sipsien jäähtyä ja kuivua huoneen lämmössä.

Muut pizzatäytteet
150 g             broilerin sisäfileetä (yrttimaustettu, esim. grillimaisteri)
½ dl               Créme fraîche -ranskankermaa
                      mustapippurirouhetta myllystä
                      marinoituja punasipuleita
100 g             vuohenjuustoa
70 g               kirsikkatomaatteja
1 tl                 tuoretta korianteria
                      paholaisen kastiketta tai hilloa
muutama lehti tuoretta basilikaa
                      rucolaa

Laita uuni kuumenemaan 300 asteeseen. Kauli pizzapohja ohueksi ja aseta se pizzanpaistoalustalle tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista broileri pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä ranskankerma pizzapohjalle ja rouhi päälle pippuria.

Levitä päälle ¼ marinoiduista sipuleista. Paloittele broileri pieneksi ja levitä ne pohjalle. Leikkaa vuohenjuusto neljään tai viiteen osaan ja viipaloi kirsikkatomaatit. Asettele molemmat pohjalle, tomaatit päällimmäisiksi. Revi lopuksi korianterin lehtiä sinne tänne pitkin pizzaa.

Paista pizza uunin keskitasolla 10–13 minuuttia, kunnes juusto saa kullanruskean hunnun.

Ripottele pizzalle paholaisen kastike tippoja sinne tänne. Revi muutama basilikan lehti pizzalle ja lisää rucolaa ja ¼ lehtikaalisipseistä. Tarjoile heti. 



Kommentit

Suositut tekstit