Yrttikanapizza ja lehtikaalisipsit
Kanan ja vuohenjuuston kesänvaltaus jatkuu! Tällä kertaa
pizzan muodossa. Kylään oli tulossa vieraita, joille olin ajatellut tarjota
kanavuohenjuustoburgereita, joita tein tässä taannoin. Viimekertaisesta pizzan
teosta oli kuitenkin vierähtänyt aikaa jo tovi, jonka vuoksi ajattelin, että
pizza voisikin olla parempi ratkaisu. Täytteitä pohtiessani tutkin, mitä
jääkaapista löytyy jo ennestään. Huomasin kaapissa voffelien teosta yli jääneen
paholaisen kastikkeen. Suolaisten voffeleiden ja paholaisen kastikkeen
inspiroimana syntyi seuraavanlainen pizza. Käykää pöytään ja olkaapa hyvä!
Pizzapohja
1 pyöreä ohut pizza
1¼ dl kädenlämpöistä
vettä
20 g tuorehiivaa
1½ tl (yrtti)suolaa
ripaus (ruoko)sokeria
¼ dl oliiviöljyä
4-6 dl
vehnäjauhoja/durumjauhoja/00-jauhoja
Liuota veteen hiiva ja lisää suola, öljy, sokeri ja 1/3 jauhoista.
Sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vaivaten kunnes taikina irtoaa
sormista ja kulhon reunoista.
Anna kohota kaksi tuntia liinan alla, lämpimässä ja vedottomassa
paikassa.
Marinoidut
punasipulit
1 punasipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
ripaus
suolaa
ripaus
sokeria
Puolita sipuli ja leikkaa pitkiä viipaleita. Sekoita sipulit
kulhossa öljyn, etikan ja mausteiden kanssa. Tarkista marinadin sopiva
suolaisuus ja jätä marinoitumaan huoneenlämpöön.
Lehtikaalisipsit
200g lehtikaalia
2 rkl oliiviöljyä
¼
tl yrttisuolaa
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Poista lehtikaalista
paksu kova ruoto ja revi kaali suupalan kokoisiksi paloiksi. Laita öljy ja
suola kulhoon. Laita joukkoon lehtikaalipalat ja pyörittele kaalipalat
kauttaaltaan öljyssä. Maista sopiva suolaisuus.
Asettele kaalipalat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
tasaisesti -
varo ettei kaalipalat ole päällekkäin. Paista kaaleja uunissa keskitasolla 10–13
min. Anna sipsien jäähtyä ja kuivua huoneen lämmössä.
Muut pizzatäytteet
150 g broilerin
sisäfileetä (yrttimaustettu, esim. grillimaisteri)
½ dl Créme
fraîche -ranskankermaa
mustapippurirouhetta
myllystä
marinoituja
punasipuleita
100 g vuohenjuustoa
70 g kirsikkatomaatteja
1 tl tuoretta
korianteria
paholaisen
kastiketta tai hilloa
muutama lehti tuoretta basilikaa
rucolaa
Laita uuni kuumenemaan 300 asteeseen. Kauli pizzapohja
ohueksi ja aseta se pizzanpaistoalustalle tai leivinpaperilla vuoratulle
uunipellille. Paista broileri pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä ranskankerma
pizzapohjalle ja rouhi päälle pippuria.
Levitä päälle ¼
marinoiduista sipuleista. Paloittele broileri pieneksi ja levitä ne pohjalle. Leikkaa
vuohenjuusto neljään tai viiteen osaan ja viipaloi kirsikkatomaatit. Asettele
molemmat pohjalle, tomaatit päällimmäisiksi. Revi lopuksi korianterin lehtiä sinne
tänne pitkin pizzaa.
Paista pizza uunin keskitasolla 10–13 minuuttia, kunnes
juusto saa kullanruskean hunnun.
Ripottele pizzalle paholaisen kastike tippoja sinne tänne.
Revi muutama basilikan lehti pizzalle ja lisää rucolaa ja ¼ lehtikaalisipseistä.
Tarjoile heti.
Kommentit
Lähetä kommentti