Överivoffeli
Voffeli-invaasio sen kun jatkuu. Suolaisten voffeleiden
vastapainoksi, nyt olisi tarjolla makeaa… ja ei mitä tahansa makeaa vaan
överimakeaa - yllättävää kyllä voffeli tasapainottaa ja kokonaisuus on joka
herkkusuun unelma. Erittäin tyytyväinen olen, että poikkesin alkuperäisestä
suunnitelmastani käyttää kermavaahtoa ateriassa - marenki toimi paljon
paremmin.
Voffelit
noin 10 kpl
6 dl kevyt maitoa
4½ dl vehnäjauhoja
2 munaa
125 g margariinia
1½ tl leivinjauhetta
1½ rkl ruokosokeria
½ tl suolaa (yrttisuolaa, jos teet suolaisia)
Överivoffelin
täytteet:
Pingviini suklaa jäätelöä (koska se on parempaa kuin muut)
mansikoita - niin paljon mansikoita
valkosuklaamoussea
vaniljamarenkia
Valkosuklaamousse:
145 g valkosuklaata
1 dl kuohukermaa
Pilko suklaa pieneksi rouheeksi ja laita se kulhoon.
Kuumenna kuohukerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Kaada kuuma kerma suklaan
päälle ja sekoita tasaiseksi. Laita kulho pakkaseen noin 20 minuutiksi sakeutumaan.
Vatkaa jäähtynyt suklaakermaseos paksuksi suklaavaahdoksi
sähkövatkaimella. Vaahto on hyvää, kun se ei enää valu.
Vaniljamarenki:
1 valkuainen
1 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
Aloita vaahdottamaan valkuaista sähkövatkaimella. Lisää
sokerit pikkuhiljaa joukkoon samalla vatkaten. Marenki on valmista, kun se ei
enää valu. Asettele pieniä marenkinokareita uunipellille leivinpaperin päälle - esimerkiksi teelusikoiden tai pursotinpussin avulla. Paista marengit 125 asteisessa uunissa keskitasolla 40 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti