Överivoffeli


Voffeli-invaasio sen kun jatkuu. Suolaisten voffeleiden vastapainoksi, nyt olisi tarjolla makeaa… ja ei mitä tahansa makeaa vaan överimakeaa - yllättävää kyllä voffeli tasapainottaa ja kokonaisuus on joka herkkusuun unelma. Erittäin tyytyväinen olen, että poikkesin alkuperäisestä suunnitelmastani käyttää kermavaahtoa ateriassa - marenki toimi paljon paremmin.

Voffelit
noin 10 kpl

6 dl kevyt maitoa
4½ dl vehnäjauhoja
2 munaa
125 g margariinia
1½ tl leivinjauhetta
1½ rkl ruokosokeria
½ tl suolaa (yrttisuolaa, jos teet suolaisia)


Överivoffelin täytteet:
Pingviini suklaa jäätelöä (koska se on parempaa kuin muut)
mansikoita - niin paljon mansikoita
valkosuklaamoussea
vaniljamarenkia

Valkosuklaamousse:
145 g             valkosuklaata
1 dl                kuohukermaa

Pilko suklaa pieneksi rouheeksi ja laita se kulhoon. Kuumenna kuohukerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Laita kulho pakkaseen noin 20 minuutiksi sakeutumaan.

Vatkaa jäähtynyt suklaakermaseos paksuksi suklaavaahdoksi sähkövatkaimella. Vaahto on hyvää, kun se ei enää valu.

Vaniljamarenki:
1                    valkuainen
1 dl                sokeria
½ tl                vaniljasokeria


Aloita vaahdottamaan valkuaista sähkövatkaimella. Lisää sokerit pikkuhiljaa joukkoon samalla vatkaten. Marenki on valmista, kun se ei enää valu. Asettele pieniä marenkinokareita uunipellille leivinpaperin päälle - esimerkiksi teelusikoiden tai pursotinpussin avulla. Paista marengit 125 asteisessa uunissa keskitasolla 40 minuuttia.


Kommentit

Suositut tekstit