Kanaburger vuohenjuustolla

Kesäpäivinä on ihana nauttia auringosta, vihreästä luonnosta, solisevista joista ja rantaan paiskautuvien aaltojen kuohunnasta. Kesäpäivinä myös tekee mieli syödä herkullisia kesäisiä ruokia ja nauttia grillistä tuoksuvien ruokien huumaavasta tuoksusta. Burgerit ja pizzat ovat minulle niitä ruokia, joiden valmistuksessa haluan kehittyä ja niiden tekoon myös panostan enemmän kuin muihin ruokiin. Pizzajauhoja metsästän kerran vuodessa kansainvälisiltä suurmarkkinoilta italialaisten pizzakojuista, koska ainakaan Keski-Suomen alueella en ole törmännyt muihin jauhoihin, jotka olisivat yhtä hyviä. Burgerpihveihin käytetyn lihan valinta vaatii aina tiukkaa pohdintaa siitä, millaista ja kenen lihaa valitsen milloinkin.


Kesän mittaan olen hullaantunut yhä uudelleen vuohenjuustoon ja se onkin ollut kesän aikana vakio kauppakorin tuote. Muutama päivä sitten haaveilin vuohenjuustopitaleivistä kanan kanssa, mutta koska pitaleipäleivontayritykseni tuomittiin tuhoon, vaihtui pitaleivät burgersämpylöihin. Burgereita raikastaa aina niin ihana tsatsikikastike vihreän kurkkunsa ja valkosipulin kera – unohtamatta tärkeintä ainesosaa eli sitruunaa. Nämä burgerit ovat nopeat tehdä ja kaiken lisäksi ne maistuvat taivaalliselta.

Kanaburger vuohenjuustolla
yht. 8 annosta

Tsatsikikastike:
4 dl                      turkkilaista jogurttia
1½                       valkosipulinkynttä
170 g                  kurkkua
1 tl                       suolaa
                             pippuria myllystä
½                          sitruunan mehu

Valmista tsatsikikastike raastamalla kurkku karkeaksi ja valkosipuli hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki ainekset yhteen kulhossa ja tarkista lopuksi maku. Jätä kastike jääkaappiin maustumaan ja odottamaan tarjoilua.

Burgerin muut ainesosat:
8 kpl                   burgersämpylöitä (katso ohje täältä, mikäli teet itse)
n. 800 g             yrttimaustettua kanaa (esim. Lidl grillimaisterikanat)
1                           punasipuli
100 g                  salaattisekoitus (esim. rucolaa, erilaisia lehtisalaatteja, pinaattia, viinisuolaheinää)
½                          punainen paprika (iso)
n. 200 g             vuohenjuustoa (2 viipaletta per burgeri)
150 g                  kirsikkatomaatteja


Grillaa tai paista kanat kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko sipuli renkaiksi ja suikaloi paprika. Viipaloi kirsikkatomaatit ja vuohenjuusto siten, että jokaista burgeria kohden on kaksi viipaletta juustoa. Laita kaikki ainekset omiin kulhoihin ja tarjoile tsatsikikastikkeen kera, jotta jokainen syöjä voi koota oman burgerinsa. 
Tarjoile burgerit leivän ja juuston kanssa
sopivalla viinillä ja kokonaisuus on täydellinen. 

Kommentit

Suositut tekstit