Kanaburger vuohenjuustolla
Kesäpäivinä on ihana nauttia auringosta, vihreästä
luonnosta, solisevista joista ja rantaan paiskautuvien aaltojen kuohunnasta.
Kesäpäivinä myös tekee mieli syödä herkullisia kesäisiä ruokia ja nauttia
grillistä tuoksuvien ruokien huumaavasta tuoksusta. Burgerit ja pizzat ovat
minulle niitä ruokia, joiden valmistuksessa haluan kehittyä ja niiden tekoon
myös panostan enemmän kuin muihin ruokiin. Pizzajauhoja metsästän kerran
vuodessa kansainvälisiltä suurmarkkinoilta italialaisten pizzakojuista, koska
ainakaan Keski-Suomen alueella en ole törmännyt muihin jauhoihin, jotka
olisivat yhtä hyviä. Burgerpihveihin käytetyn lihan valinta vaatii aina tiukkaa
pohdintaa siitä, millaista ja kenen lihaa valitsen milloinkin.
Kesän mittaan olen hullaantunut yhä uudelleen vuohenjuustoon
ja se onkin ollut kesän aikana vakio kauppakorin tuote. Muutama päivä sitten
haaveilin vuohenjuustopitaleivistä kanan kanssa, mutta koska
pitaleipäleivontayritykseni tuomittiin tuhoon, vaihtui pitaleivät
burgersämpylöihin. Burgereita raikastaa aina niin ihana tsatsikikastike vihreän
kurkkunsa ja valkosipulin kera – unohtamatta tärkeintä ainesosaa eli sitruunaa.
Nämä burgerit ovat nopeat tehdä ja kaiken lisäksi ne maistuvat taivaalliselta.
Kanaburger vuohenjuustolla
yht. 8 annosta
Tsatsikikastike:
4 dl turkkilaista
jogurttia
1½ valkosipulinkynttä
170 g kurkkua
1 tl suolaa
pippuria
myllystä
½ sitruunan
mehu
Valmista tsatsikikastike raastamalla kurkku karkeaksi ja
valkosipuli hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki ainekset yhteen kulhossa ja
tarkista lopuksi maku. Jätä kastike jääkaappiin maustumaan ja odottamaan
tarjoilua.
Burgerin muut ainesosat:
8 kpl burgersämpylöitä
(katso ohje täältä, mikäli teet itse)
n. 800 g yrttimaustettua
kanaa (esim. Lidl grillimaisterikanat)
1 punasipuli
100 g salaattisekoitus
(esim. rucolaa, erilaisia lehtisalaatteja, pinaattia, viinisuolaheinää)
½ punainen
paprika (iso)
n. 200 g vuohenjuustoa
(2 viipaletta per burgeri)
150 g kirsikkatomaatteja
Grillaa tai paista kanat kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
Pilko sipuli renkaiksi ja suikaloi paprika. Viipaloi kirsikkatomaatit ja
vuohenjuusto siten, että jokaista burgeria kohden on kaksi viipaletta juustoa. Laita
kaikki ainekset omiin kulhoihin ja tarjoile tsatsikikastikkeen kera, jotta
jokainen syöjä voi koota oman burgerinsa.
Tarjoile burgerit leivän ja juuston kanssa sopivalla viinillä ja kokonaisuus on täydellinen. |
Kommentit
Lähetä kommentti