Uuniseiti villiriisillä

Joensuussa on nyt oltu melkein kaksi viikkoa ja hyvin olen saanut taas aikani kulumaan. Edellisviikko meni töiden merkeissä, opettajahommissa ja Etelä-Suomen vieraitakin kävi viikonloppuna. Tämä viikko sen sijaan on sujunut luokanopettajan opintojen bilsa-mantsan kenttäkurssin merkeissä. Hulluna riittänyt hommaa eikä ne vieläkään loppunut, vaikka itse kurssi loppui tänään. Lisäksi tällä viikolla on jo vietetty kaksi aivan tuskallista harjoituskertaa kitaran parissa. Siis miten ihmeessä ne sormet saa väännettyä niin kuin pitää?! En voi käsittää. Ollenkaan.

Jokin joku outo on tässä viime aikoina saanut päähäni, että riisi ja seiti olisivat jotain tosi hyvää syötävää. Noh, onhan sitä sitten tehtävä, kun resepti pyörii päässä kokoajan ja pää sanoo, että kalaa on saatava ja paljon! Ostin oikein kaksi pakettia seitiä, koska tykkään kalasta niiiiin paljon, että sitä on parasta siinä lautasella olla ihan kunnon pala. Tällaista tuli nyt sitten kokkailtua… Ainiin, muistakaa ottaa seiti ajoissa sulamaan..

Uuniseiti villiriisillä
Uuni: 200 astetta
40 min

2 pkt              sietifileitä
1                    pieni munakoiso
35 g               pinaattia
½                   sitruunan mehu
1                    pieni purjo
200 g             bulgarian jogurttia
2 ½ dl            kevyt ja paksu- ruokakermaa
2                    isoa kynttä valkosipulia
20 g               cheddar oltemannia + ylimääräistä pinnalle
                      valkopippuria
                      suolaa
                      öljyä

Ota laakea, mutta melko korkea uunivuoka ja voitele se öljyllä. Leikkaa munakoiso viipaleiksi ja asettele viipaleet tasaisesti pohjalle (saattaa jäädä ylimääräisiä). Asettele seitifileet vuokaan ja kaada niiden päälle sitruunan mehu. Pilko purjo ja pinaatti pieneksi ja ripottele fileiden päälle.

Silppua valkosipuli pieneksi silpuksi. Raasta juusto. Sekoita kulhossa kerma, jogurtti, mausteet (suolaa kannattaa olla ihan reilusti), juustoraaste ja valkosipulinkynnet. Kaada seos vuokaan ja levitä se lusikalla tasaisesti joka puolelle. Ripottele vähän juustoraastetta päälle ja kypsennä uunin keskitasolla.


Lisukkeena söin villiriisiä (paketin ohjeen mukaan valmistettuna) ja rucola-fetasalaattia. 



Kommentit

  1. En tykkää seitistä, joten aattelin kysyä että kuinka vahvasti kyseinen kala maistu ruuassa :D
    Jos ei paljoa niin vois jopa kokeilla tätä reseptiä tai suosiolla vaihtaa kala johonkin toiseen ;)

    VastaaPoista
  2. No kyllä siinä ruuassa kalamaistuu, mutta mun mielestä seiti on jo itsessään melko mieto kala. Suolaa kannattaa laittaa ihan hyvä määrä, kun on aika suolaton kala :P Ja lohi sopii kaikkeen ;) :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit