Uuniseiti villiriisillä

Jokin joku outo on tässä viime aikoina saanut päähäni, että
riisi ja seiti olisivat jotain tosi hyvää syötävää. Noh, onhan sitä sitten
tehtävä, kun resepti pyörii päässä kokoajan ja pää sanoo, että kalaa on saatava
ja paljon! Ostin oikein kaksi pakettia seitiä, koska tykkään kalasta niiiiin
paljon, että sitä on parasta siinä lautasella olla ihan kunnon pala. Tällaista
tuli nyt sitten kokkailtua… Ainiin, muistakaa ottaa seiti ajoissa sulamaan..
Uuniseiti
villiriisillä
Uuni: 200 astetta
40 min
2 pkt sietifileitä
1 pieni
munakoiso
35 g pinaattia
½ sitruunan
mehu
1 pieni
purjo
200 g bulgarian
jogurttia
2 ½ dl kevyt
ja paksu- ruokakermaa
2 isoa
kynttä valkosipulia
20 g cheddar
oltemannia + ylimääräistä pinnalle
valkopippuria
suolaa
öljyä
Ota laakea, mutta melko korkea uunivuoka ja voitele se
öljyllä. Leikkaa munakoiso viipaleiksi ja asettele viipaleet tasaisesti pohjalle
(saattaa jäädä ylimääräisiä). Asettele seitifileet vuokaan ja kaada niiden
päälle sitruunan mehu. Pilko purjo ja pinaatti pieneksi ja ripottele fileiden
päälle.
Silppua valkosipuli pieneksi silpuksi. Raasta juusto. Sekoita
kulhossa kerma, jogurtti, mausteet (suolaa kannattaa olla ihan reilusti),
juustoraaste ja valkosipulinkynnet. Kaada seos vuokaan ja levitä se lusikalla
tasaisesti joka puolelle. Ripottele vähän juustoraastetta päälle ja kypsennä
uunin keskitasolla.
Lisukkeena söin villiriisiä (paketin ohjeen mukaan
valmistettuna) ja rucola-fetasalaattia.
En tykkää seitistä, joten aattelin kysyä että kuinka vahvasti kyseinen kala maistu ruuassa :D
VastaaPoistaJos ei paljoa niin vois jopa kokeilla tätä reseptiä tai suosiolla vaihtaa kala johonkin toiseen ;)
No kyllä siinä ruuassa kalamaistuu, mutta mun mielestä seiti on jo itsessään melko mieto kala. Suolaa kannattaa laittaa ihan hyvä määrä, kun on aika suolaton kala :P Ja lohi sopii kaikkeen ;) :D
VastaaPoista