Cobbin salaatti
Uutuuksia on tullut hankittua: fanttipipo ja kuppikorvikset :P.
Viikonloppuna tuli herkuteltua hyvässä seurassa uutuudella
nimeltä Cobbin salaatti (eng, Cobb salad). Omanlaiseni versio jätti pois
kananmunat ja ruohosipulin. Salaatinkastikkeena oli Cobbin salaatin mukaan punaviini
vinaigrette, jonka jonkinasteisesta onnistumisesta olin erittäin ylpeä :DD!
Cobbin salaatti:
430 g broilerin
ohutleikettä
170 g Amerikan
pekonia
1 pss jääsalaattia
3 tomaattia
1 avokado
140 g aurajuustoa
½ sitruuna
öljyä
paistamiseen
suolaa
pippuria
piri
piriä
Paista broilerin ohutleikkeet molemmin puolin siten, että
leikkeet saavat väriä pintaan. Alenna lämpöä vähintään puoleen ja laita kansi
päälle. Hauduta kypsäksi. Kun ovat kypsiä, mausta suolalla, pippurilla ja piri
pirillä. Kääri leikkeet folioon ja jätä vetäytymään.
Huuhtele kasvikset. Revi salaatti laakealle
tarjoilulautaselle. Poista tomaatista siemenet ja kannat ja pilko tomaatit
suikaleiksi. Asettele suikaleet salaatinlehtien päälle. Leikkaa avokado
puoliksi, poista siemen, kaavi avokado lusikalla pois kuorestaan ja viipaloi
avokado, purista päälle sitruunan mehua (hidastaa tummumista). Asettele siivut
salaattipedille.
Viipaloi broilerin leikkeet (tarkista maku ja lisää
mausteita tarvittaessa). Asettele viipaleet salaattipedille. Lisää murennettu aurajuusto.
Paista pekoni ja laita kypsät talouspaperin päälle. Mausta
suolalla. Asettele pekonisiivut päällimmäiseksi salaattilautaselle.
Punaviini
vinaigrette:
½ dl punaviinietikkaa
1 rkl makeaa
sinappia
1 rkl juoksevaa
hunajaa
ripaus suolaa
ja pippuria
¾ dl oliiviöljyä
Sekoita kulhossa etikka, sinappi, hunaja, suola ja pippuri.
Kaada joukkoon öljy ohuena nauhana samalla voimakkaasti vatkaten.
Ja lisukkeena sitten juodaan taivaallisen hyvää valkkaria
;).
Kommentit
Lähetä kommentti