Cobbin salaatti


Uutuuksia on tullut hankittua: fanttipipo ja kuppikorvikset :P.


Viikonloppuna tuli herkuteltua hyvässä seurassa uutuudella nimeltä Cobbin salaatti (eng, Cobb salad). Omanlaiseni versio jätti pois kananmunat ja ruohosipulin. Salaatinkastikkeena oli Cobbin salaatin mukaan punaviini vinaigrette, jonka jonkinasteisesta onnistumisesta olin erittäin ylpeä :DD!

Cobbin salaatti:
 
430 g             broilerin ohutleikettä
170 g             Amerikan pekonia
1 pss              jääsalaattia
3                    tomaattia
1                    avokado
140 g             aurajuustoa
½                   sitruuna
                      öljyä paistamiseen
                      suolaa
                      pippuria
                      piri piriä

Paista broilerin ohutleikkeet molemmin puolin siten, että leikkeet saavat väriä pintaan. Alenna lämpöä vähintään puoleen ja laita kansi päälle. Hauduta kypsäksi. Kun ovat kypsiä, mausta suolalla, pippurilla ja piri pirillä. Kääri leikkeet folioon ja jätä vetäytymään.

Huuhtele kasvikset. Revi salaatti laakealle tarjoilulautaselle. Poista tomaatista siemenet ja kannat ja pilko tomaatit suikaleiksi. Asettele suikaleet salaatinlehtien päälle. Leikkaa avokado puoliksi, poista siemen, kaavi avokado lusikalla pois kuorestaan ja viipaloi avokado, purista päälle sitruunan mehua (hidastaa tummumista). Asettele siivut salaattipedille.

Viipaloi broilerin leikkeet (tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa). Asettele viipaleet salaattipedille. Lisää murennettu aurajuusto.

Paista pekoni ja laita kypsät talouspaperin päälle. Mausta suolalla. Asettele pekonisiivut päällimmäiseksi salaattilautaselle.

Punaviini vinaigrette:

½ dl               punaviinietikkaa
1 rkl               makeaa sinappia
1 rkl               juoksevaa hunajaa
ripaus            suolaa ja pippuria
¾ dl               oliiviöljyä

Sekoita kulhossa etikka, sinappi, hunaja, suola ja pippuri. Kaada joukkoon öljy ohuena nauhana samalla voimakkaasti vatkaten.



Ja lisukkeena sitten juodaan taivaallisen hyvää valkkaria ;).


Kommentit

Suositut tekstit