Seitiä ja riisiä part. 2

Matkalla kotiin, Joensuun Penttilän rannassa, näin jotain todella
erikoista. Siellä on patsas.. ihminen jolla on lakana päällään. Oikeesti! Sen
patsaan jalat näyttävät täysin aidoilta ja patsas on kuin suoraan
kauhuelokuvasta. Jos joskus olen ajatellut, että yliluonnolliset asiat ovat
mahdollisia, niin se hetki oli siinä kun sitä patsasta tuijotin. Siis kysynpä
vaan: Mitä kettukarkkia?!
Outoudet eivät suinkaan loppuneet tähän. Törmäsin
viikonlopun aikana erittäin mielenkiintoiseen makuyhdistelmään, josta en
todellakaan ajatellut pitäväni niin kovin, kuin loppujen lopuksi pidin:
paistettua seitiä, parsakaalia ja riisiä. Sitä tulikin sitten tänään syötyä,
mutta vähän omalla sovelluksellani.
Tänään tuli tehtyä myös ihan mahtavia löytöjä kirjastonpoistohyllystä hintaan 40 senttiä ;D.
Seitiä,
parsakaalia ja riisiä á la Ella:
4 annosta
400 g pakaste
seitiä
200 g parsakaalia
3 cm purjoa
160 g herkkusieniä
2 valkosipulinkynttä
½ sitruunan
mehu
2 ½ dl kevyt
ja paksu-ruokakermaa
1 kasvisfondi
3 rkl auringonkukkaöljyä
paistamiseen
suolaa
rouhittua
mustapippuria
Lisäksi: tuoretta pinaattia, villiriisiä (8 dl vettä, 3 dl
riisiä, 1 tl suolaa – keitä vesi ja lisä riisi. Keitä kunnes vesi imeytynyt.)
Sulata seiti. Aloita riisin valmistus. Pilko parsakaali ja
purjo sekä viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet pieneksi
silpuksi.
Kuumenna wokkipannu ja paista seitiä öljyssä. Lisää joukkoon
parsakaali. Paista kunnes seitiin tulee kullan ruskeaa paistopintaa. Lisää
herkkusienet ja valkosipuli. Purista joukkoon sitruunan mehu, kun sienet ovat
kypsiä.
Lisää joukkoon kerma, fondi ja pippuri. Kuumenna välillä
sekoittaen. Lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoile tuoreen pinaatin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti