Seitiä ja riisiä part. 2

Viime viikon lopusta tuli tehtyä kaikkea hullua. Yksi näistä tempauksista oli mennä 15,5 km lenkille (josta tuli melkein 4 km juostua) + n. 3 km pyöräilyä päälle. Sää myös suosi tempaustani: sadetta ja kovaa tuulta. Voin kertoo, että jalat olivat kyllä kovilla.. seuraavana päivänä sattuivat sitäkin kovemmin. Ja kyllä, rakastan tehdä näitä lenkkejä ;)!
 
Matkalla kotiin, Joensuun Penttilän rannassa, näin jotain todella erikoista. Siellä on patsas.. ihminen jolla on lakana päällään. Oikeesti! Sen patsaan jalat näyttävät täysin aidoilta ja patsas on kuin suoraan kauhuelokuvasta. Jos joskus olen ajatellut, että yliluonnolliset asiat ovat mahdollisia, niin se hetki oli siinä kun sitä patsasta tuijotin. Siis kysynpä vaan: Mitä kettukarkkia?!

Outoudet eivät suinkaan loppuneet tähän. Törmäsin viikonlopun aikana erittäin mielenkiintoiseen makuyhdistelmään, josta en todellakaan ajatellut pitäväni niin kovin, kuin loppujen lopuksi pidin: paistettua seitiä, parsakaalia ja riisiä. Sitä tulikin sitten tänään syötyä, mutta vähän omalla sovelluksellani.

Tänään tuli tehtyä myös ihan mahtavia löytöjä kirjastonpoistohyllystä hintaan 40 senttiä ;D.

Seitiä, parsakaalia ja riisiä á la Ella:
4 annosta

400 g             pakaste seitiä
200 g             parsakaalia
3 cm              purjoa
160 g             herkkusieniä
2                    valkosipulinkynttä
½                   sitruunan mehu
2 ½ dl            kevyt ja paksu-ruokakermaa
1                    kasvisfondi
3 rkl               auringonkukkaöljyä paistamiseen
                      suolaa
                      rouhittua mustapippuria

Lisäksi: tuoretta pinaattia, villiriisiä (8 dl vettä, 3 dl riisiä, 1 tl suolaa – keitä vesi ja lisä riisi. Keitä kunnes vesi imeytynyt.)

Sulata seiti. Aloita riisin valmistus. Pilko parsakaali ja purjo sekä viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi.

Kuumenna wokkipannu ja paista seitiä öljyssä. Lisää joukkoon parsakaali. Paista kunnes seitiin tulee kullan ruskeaa paistopintaa. Lisää herkkusienet ja valkosipuli. Purista joukkoon sitruunan mehu, kun sienet ovat kypsiä.

Lisää joukkoon kerma, fondi ja pippuri. Kuumenna välillä sekoittaen. Lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoile tuoreen pinaatin kera.

Kommentit

Suositut tekstit