Rigatoni al pesto con pollo
Minulla on tämä yksi ihana reseptikirja, jossa on hurja määrä simppeleitä, herkullisia ohjeita italialaiselle ruualle. Kirja on varsinkin silloin pelastus, kun ei tiedä mitä haluaisi syödä, niin tuosta kirjasta kun vain arpoo niin varmasti saa herkkua. Tällä kertaa arvonnan voitti Rigatoni al pesto. Tein siitä vain vähän toisenlaisen version, kuitenkin säilyttäen rigatoni-pasta + pesto yhdistelmän. Oli muuten eka kerta kun tein itse pestoa.. En enää ikinä syö valmispestoa! :D
Rigatoni al pesto
con pollo:
n. 5 annosta
n. 5 annosta
1 ½ rkl pinjansiemeniä
½ dl cashewpähkinöitä
1 rkl kuorittuja
pistaasipähkinöitä
1 iso
basilika
½ dl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
5 dl penne
rigatoni-pastaa
700 g broilerin
ohutleikettä
120 g jumbo
herkkusieniä
1 kanafondi
Lisäksi: tuoretta pinaattia, kirsikkatomaatteja, ilmakuivattua kinkkua ja
ricottajuustoa
Pesto:
Kuumenna paistinpannu ja paahda pinjansiemeniä ja cashewpähkinöitä kunnes ovat kauniin kullanruskeita. Hienonna siemenet ja kaikki pähkinät hienoksi, esim. morttelissa tai itse käytin Tupperwaren yrttileikkuria.
Kuumenna paistinpannu ja paahda pinjansiemeniä ja cashewpähkinöitä kunnes ovat kauniin kullanruskeita. Hienonna siemenet ja kaikki pähkinät hienoksi, esim. morttelissa tai itse käytin Tupperwaren yrttileikkuria.
Hienonna basilikan lehdet ja valkosipulinkynnet hienoksi
silpuksi ja lisää ne pähkinöiden joukkoon. Lisää öljy ja suola. Sekoita tasaiseksi.
Kypsennä pasta
paketin ohjeen mukaan. Sekoita pesto kypsän pastan joukkoon.
Samalla kun pastavesi kiehuu aloita broilerin paistaminen. Kuumenna pannu ja ota väriä ohutleikkeiden pintaan.
Käännä ohutleikkeet ja laske lämpötilaa alle puoleen ja peitä pannu kannella.
Hauduta ohutleikkeitä kypsäksi. Valmistele herkkusienet: huuhdo sienet vedessä ja poista kannat. Viipaloi
sopivankokoisiksi.
Kun kanat ovat kypsiä lisää sienet niiden joukkoon ja lisää
joukkoon myös kanafondi. Kääntele kanapaloja ja sieniä fondissa, siten että
maustuvat kauttaaltaan.
Tarjoile pinaatin, kirsikkatomaattien, ilmakuivatunkinkun ja ricottajuuston
kera.
Kommentit
Lähetä kommentti