Rigatoni al pesto con pollo


Minulla on tämä yksi ihana reseptikirja, jossa on hurja määrä simppeleitä, herkullisia ohjeita italialaiselle ruualle. Kirja on varsinkin silloin pelastus, kun ei tiedä mitä haluaisi syödä, niin tuosta kirjasta kun vain arpoo niin varmasti saa herkkua. Tällä kertaa arvonnan voitti Rigatoni al pesto. Tein siitä vain vähän toisenlaisen version, kuitenkin säilyttäen rigatoni-pasta + pesto yhdistelmän. Oli muuten eka kerta kun tein itse pestoa.. En enää ikinä syö valmispestoa! :D

Rigatoni al pesto con pollo:
n. 5 annosta

1 ½ rkl           pinjansiemeniä
½ dl               cashewpähkinöitä
1 rkl               kuorittuja pistaasipähkinöitä
1                    iso basilika
½ dl               oliiviöljyä
3                    valkosipulinkynttä
1 tl                 suolaa
5 dl                penne rigatoni-pastaa

700 g             broilerin ohutleikettä
120 g             jumbo herkkusieniä
1                    kanafondi

Lisäksi: tuoretta pinaattia, kirsikkatomaatteja, ilmakuivattua kinkkua ja ricottajuustoa

Pesto:
Kuumenna paistinpannu ja paahda pinjansiemeniä ja cashewpähkinöitä kunnes ovat kauniin kullanruskeita. Hienonna siemenet ja kaikki pähkinät hienoksi, esim. morttelissa tai itse käytin Tupperwaren yrttileikkuria.

Hienonna basilikan lehdet ja valkosipulinkynnet hienoksi silpuksi ja lisää ne pähkinöiden joukkoon. Lisää öljy ja suola. Sekoita tasaiseksi.

Kypsennä pasta paketin ohjeen mukaan. Sekoita pesto kypsän pastan joukkoon.

Samalla kun pastavesi kiehuu aloita broilerin paistaminen. Kuumenna pannu ja ota väriä ohutleikkeiden pintaan. Käännä ohutleikkeet ja laske lämpötilaa alle puoleen ja peitä pannu kannella. Hauduta ohutleikkeitä kypsäksi.  Valmistele herkkusienet: huuhdo sienet vedessä ja poista kannat. Viipaloi sopivankokoisiksi.

Kun kanat ovat kypsiä lisää sienet niiden joukkoon ja lisää joukkoon myös kanafondi. Kääntele kanapaloja ja sieniä fondissa, siten että maustuvat kauttaaltaan.


Tarjoile pinaatin, kirsikkatomaattien, ilmakuivatunkinkun ja ricottajuuston kera.


Kommentit

Suositut tekstit