Valkosipuli-persilja patonki

Uuni: 200 astetta
20-30 min
2 isoa lihavaa patonkia

5 dl                vettä (42 asteista)
1 pss              kuivahiivaa
1 dl                kaurahiutaleita
2 dl                grahamjauhoja
2 ½ tl             suolaa
3 rkl               leipäsiirappia
6-8 dl            vehnäjauhoja
100 g             margariinia (sulatettua)
Lisäksi:
4                    valkosipulin kynttä
50 g               margariinia (sulatettuna)
2/3 puskaa     tuoretta persiljaa

Laita kaurahiutaleet veteen turpoamaan. Lisää joukkoon siirappi ja suola. Sekoita kuivahiiva grahamjauhoihin ja sekoita se veden joukkoon.

Vaivaa joukkoon puolet vehnäjauhoista. Vaivaa joukkoon margariini ja loput jauhoista, kunnes taikina irtoaa purkin reunoista. Jätä kohoamaan 45 minuutiksi.

Raasta valkosipulin kynnet ja sekoita raaste margariinin joukkoon. Silppua persilja.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli taikinapala suureksi levyksi. Sivele pullasudilla puolet valkosipulirasvasta taikinalevylle ja ripottele puolet persiljasta päälle. Kääri patongiksi. Anna kohota vielä 15 min. Leikkaa pienet viillot patonkiin ennen uuniin laittoa.


Paista patongit uunin keskitasossa 20-30 minuuttia (suihkuttele muutama suihkaus vettä suihkupullolla uuniin ennen uunin luukun sulkemista, niin saat rapean kuoren). 

Kommentit

Suositut tekstit