Valkosipuli-persilja patonki
Uuni: 200 astetta
20-30 min
2 isoa lihavaa patonkia
5 dl vettä
(42 asteista)
1 pss kuivahiivaa
1 dl kaurahiutaleita
2 dl grahamjauhoja
2 ½ tl suolaa
3 rkl leipäsiirappia
6-8 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
(sulatettua)
Lisäksi:
4 valkosipulin
kynttä
50 g margariinia
(sulatettuna)
2/3 puskaa tuoretta
persiljaa
Laita kaurahiutaleet veteen turpoamaan. Lisää joukkoon
siirappi ja suola. Sekoita kuivahiiva grahamjauhoihin ja sekoita se veden joukkoon.
Vaivaa joukkoon puolet vehnäjauhoista. Vaivaa joukkoon
margariini ja loput jauhoista, kunnes taikina irtoaa purkin reunoista. Jätä
kohoamaan 45 minuutiksi.
Raasta valkosipulin kynnet ja sekoita raaste margariinin
joukkoon. Silppua persilja.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli taikinapala suureksi
levyksi. Sivele pullasudilla puolet valkosipulirasvasta taikinalevylle ja ripottele
puolet persiljasta päälle. Kääri patongiksi. Anna kohota vielä 15 min. Leikkaa
pienet viillot patonkiin ennen uuniin laittoa.
Paista patongit uunin keskitasossa 20-30 minuuttia (suihkuttele
muutama suihkaus vettä suihkupullolla uuniin ennen uunin luukun sulkemista,
niin saat rapean kuoren).
Kommentit
Lähetä kommentti