Porkkanapatonki
Uuni: 200 astetta
20-30 min
2 isoa lihavaa patonkia
4 keskikokoista
porkkanaa
5 dl vettä
(42 asteista)
1 pss kuivahiivaa
1 dl kaurahiutaleita
2 dl ohrajauhoja
2 ½ tl suolaa
3 rkl hunajaa
6-8 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
(sulatettua)
Lisäksi:
sulatettua
margariinia
Raasta porkkanat.
Laita kaurahiutaleet veteen turpoamaan. Lisää joukkoon hunaja
ja suola. Sekoita kuivahiiva ohrajauhoihin ja sekoita se veden joukkoon.
Sekoita joukkoon porkkanaraaste.
Vaivaa joukkoon puolet vehnäjauhoista. Vaivaa joukkoon
margariini ja loput jauhoista, kunnes taikina irtoaa purkin reunoista. Jätä
kohoamaan 45 minuutiksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli taikinapala suureksi
levyksi. Sivele pullasudilla sulatettua margariinia taikinalevylle. Kääri
patongiksi. Anna kohota vielä 15 min. Leikkaa pienet ristikkäiset viillot
patonkiin ennen uuniin laittoa.
Paista patongit uunin keskitasossa 20-30 minuuttia (suihkuttele
muutama suihkaus vettä suihkupullolla uuniin ennen uunin luukun sulkemista,
niin saat rapean kuoren).
Kommentit
Lähetä kommentti