Porkkanapatonki

Uuni: 200 astetta
20-30 min
2 isoa lihavaa patonkia

4                    keskikokoista porkkanaa
5 dl                vettä (42 asteista)
1 pss              kuivahiivaa
1 dl                kaurahiutaleita
2 dl                ohrajauhoja
2 ½ tl             suolaa
3 rkl               hunajaa
6-8 dl            vehnäjauhoja
100 g             margariinia (sulatettua)
Lisäksi:
                      sulatettua margariinia

Raasta porkkanat.

Laita kaurahiutaleet veteen turpoamaan. Lisää joukkoon hunaja ja suola. Sekoita kuivahiiva ohrajauhoihin ja sekoita se veden joukkoon. Sekoita joukkoon porkkanaraaste.

Vaivaa joukkoon puolet vehnäjauhoista. Vaivaa joukkoon margariini ja loput jauhoista, kunnes taikina irtoaa purkin reunoista. Jätä kohoamaan 45 minuutiksi.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli taikinapala suureksi levyksi. Sivele pullasudilla sulatettua margariinia taikinalevylle. Kääri patongiksi. Anna kohota vielä 15 min. Leikkaa pienet ristikkäiset viillot patonkiin ennen uuniin laittoa.


Paista patongit uunin keskitasossa 20-30 minuuttia (suihkuttele muutama suihkaus vettä suihkupullolla uuniin ennen uunin luukun sulkemista, niin saat rapean kuoren).

Kommentit

Suositut tekstit