Tavispatonki (tonnikalatäytteellä)

Uuni: 200 astetta
20-30 min
3 isoa patonkia

8 dl                vettä (42 asteista)
1 ½ pss          kuivahiivaa
2 dl                kaurahiutaleita
1 dl                spelttihiutaleita
2 ½ tl             suolaa
3 rkl               leipäsiirappia
9-11 dl          vehnäjauhoja
100 g             margariinia (sulatettua)

Laita hiutaleet veteen turpoamaan. Lisää joukkoon siirappi ja suola. Sekoita kuivahiiva yhteen desiin vehnäjauhoja ja sekoita se veden joukkoon.

Vaivaa joukkoon puolet vehnäjauhoista. Vaivaa joukkoon margariini ja loput jauhoista, kunnes taikina irtoaa purkin reunoista. Jätä kohoamaan 45 minuutiksi.

Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli taikinapala suureksi levyksi. (Täytä kaksi patonkia.) Kääri patongiksi. Anna kohota vielä 15 min. Leikkaa pienet viillot patonkiin ennen uuniin laittoa.

Paista patongit uunin keskitasossa 20-30 minuuttia (suihkuttele muutama suihkaus vettä suihkupullolla uuniin ennen uunin luukun sulkemista, niin saat rapean kuoren).

Tonnikalatäyte kahdelle isolle patongille:

3 tlk               tonnikalaa vedessä
1 prk              Créme Bonjour cuisine – tilli & sitruuna
200 g             fetaa (pala)
3                    valkosipulinkynttä
                      pippuria
                      suolaa
150 g             pinaattia
300 g             paseerattua tomaattimurskaa

Sekoita tonnikala ja Créme yhteen. Raasta valkosipuli ja sekoita se tonnikalan joukkoon. Levitä puolet tomaattimurskasta taikinalevylle ja sen päälle tonnikalaseos.

Murenna puolet fetasta pienenä muruna taikinalevylle. Ripottele päälle haluamasi määrä pippuria ja vähän suolaa.


Silppua puolet pinaatista pieneksi ja levitä ne taikinalevylle. Kääri patongiksi.

Tavallinen patonki ilman täytettä.

Kommentit

Suositut tekstit