Tavispatonki (tonnikalatäytteellä)
20-30 min
3 isoa patonkia
8 dl vettä
(42 asteista)
1 ½ pss kuivahiivaa
2 dl kaurahiutaleita
1 dl spelttihiutaleita
2 ½ tl suolaa
3 rkl leipäsiirappia
9-11 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
(sulatettua)
Laita hiutaleet veteen turpoamaan. Lisää joukkoon siirappi
ja suola. Sekoita kuivahiiva yhteen desiin vehnäjauhoja ja sekoita se veden joukkoon.
Vaivaa joukkoon puolet vehnäjauhoista. Vaivaa joukkoon
margariini ja loput jauhoista, kunnes taikina irtoaa purkin reunoista. Jätä
kohoamaan 45 minuutiksi.
Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli taikinapala suureksi
levyksi. (Täytä kaksi patonkia.) Kääri patongiksi. Anna kohota vielä 15 min.
Leikkaa pienet viillot patonkiin ennen uuniin laittoa.
Paista patongit uunin keskitasossa 20-30 minuuttia (suihkuttele
muutama suihkaus vettä suihkupullolla uuniin ennen uunin luukun sulkemista,
niin saat rapean kuoren).
Tonnikalatäyte kahdelle
isolle patongille:
3 tlk tonnikalaa
vedessä
1 prk Créme
Bonjour cuisine – tilli & sitruuna
200 g fetaa
(pala)
3 valkosipulinkynttä
pippuria
suolaa
150 g pinaattia
300 g paseerattua
tomaattimurskaa
Sekoita tonnikala ja Créme yhteen. Raasta valkosipuli ja
sekoita se tonnikalan joukkoon. Levitä puolet tomaattimurskasta taikinalevylle
ja sen päälle tonnikalaseos.
Murenna puolet fetasta pienenä muruna taikinalevylle.
Ripottele päälle haluamasi määrä pippuria ja vähän suolaa.
Silppua puolet pinaatista pieneksi ja levitä ne
taikinalevylle. Kääri patongiksi.
Tavallinen patonki ilman täytettä. |
Kommentit
Lähetä kommentti