Perjantaina oli päiväreissua tiedossa Ilomantsin Petkeljärven
kansallispuistoon. Ylioppilaskuntamme oli reissun järjestänyt ja olin taas niin
innoissani, kun pääsi luontoon tassuttelemaan. Lähdin reissuun
Anun ja Arjan © kanssa ja saavuimme
paikan päälle klo 10 jälkeen. Kansallispuistoa oli aikaa tonkia semmoiset viisi
tuntia. Menimme kuikan kierroksen, joka oli 6,5 kilometriä pitkä ja sen lisäksi
tuli talsittua noin neljä kilometriä yhtä sivupolkua. Päivä oli kyllä komean
aurinkoinen, mutta tuuli oli kova ja kylmä ja se vähän haittasi menoa. Kun ei
tuullut, tuli kuuma ja kun tuuli, tuli kylmä. Polut olivat kivikkoisia ja osa
matkasta sisälsi vaarallisen liukkaita kohtia, joissa mm. Anu teloi polvensa.
Saatiin reissu pakettiin siinä kello kahden jälkeen ja sitten maistuikin jo
nuotiolla paistettu makkara ja vaahtokarkit.
 |
Yläkuvassa tikan ruokapaikka. |
 |
Tytöt <33. |
Kotimatkalla otettiin kyytiin loppuporukka, jotka olivat
lähteneet tepastelemaan taitajantaivalta. Se on 11 kilometriä pitkä reitti ja
oli mukava huomata, että myös se vaihtari, joka lähti taivaltamaan
kiilakorkoisissa tennareissa, selvisi takaisin bussiin... :)

Viime viikonloppu menikin sitten siinä, etten saanut mitään
oikeaa aikaiseksi. Tai no, luin tenttikirjaa 30 sivua (sain kuulla, että
todelliseen tenttialueeseen kuului siitä noin kaksi sivua). Motivaatiota ei
kerta kaikkiaan ollut yhtään! Lauantaina kävivät kaverit kylässä ja
kokkailinkin hieman plättyleipää (
resepti löytyy täältä), jonka kanssa maistui
kanasalaatti. Tuli ihan kesäinen olo, kun leipä maistuu ihanan grillatulle ja
sen päällä on paljon tuoreita kasviksia. Salaatin kastikkeeksi tuli tehtyä aurajuustojogurttikastiketta.
Plättyleivän kanssa söin
n. 125 g maustamaton
broilerin ohutleikettä
rucolaa
pinaattia
kurkkua
avokadoa
punaista
suippopaprikaa
purjoa
Aurajuustojogurttikastike:
n. 500 g bulgarian
jogurttia (1dl käytetty plättyleipiin)
270 g aurajuustoa
murennettuna
2/3 puskaa tuoretta
persiljaa (erittäin hienoksi hienonnettuna)
4 valkosipinkynttä
(raastettuna)
rouhittua
mustapippuria
Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna jogurtin maustua
jääkaapissa noin puolituntia.
Eeeeeei vitsit ko ihanan näkönen annos! Mie olen kans joskus ottanu pitaleipää ravintolasta (jos ole jaksnau syyä),pakastanu ja sitte joskus paistanu pannulla, syöny kanan ja salaatin kanssa ja tehny kaveriksi tzatzikia. Mmmmmm~
VastaaPoista