Suklaajäädyke

Tällä viikolla on tullut kuunneltua tällaista.



Tämän päivän aikana piti olla yltiömäisen tehokas. Mikään ei kuitenkaan kiinnostanut sitten niin yhtään ja kello kuusi illalla tajusin, etten ollut tehnyt mitään! Paitsi jäätelöhimoissani ihanaa suklaajäädykettäni. Alkoi ihan ärsyttämään oma aikaansaamattomuuteni, joten pakkasin laukkuun graduartikkelin ja lähdin Coffee Houseen lukemaan. Ostin hanajuoman ja mukavaksi yllätykseksi hanajuoman ostaja sai Pepsi-tölkin kaupanpäälle. Limujen voimalla jaksoin puolitoista tuntia lukea ja tehdä muistiinpanoja ja ehkä nyt voisi hyvän artikkelin inspiroimana gradu hieman edetäkin. Seuraavaksi vääntämään kyselylomaketta. *Kröhöm… Yeah right

Sitten siihen tärkeämpään eli suklaajäädykkeeseen. Na-Mi! Resepti on jokaiselle suklaata ja jäätelöä rakastavalle! Päivällä kun tekee, niin illalla pääse jo syömään.





Suklaajäädyke:
7 annosta

5 rkl               vettä
2 rkl               sokeria
200 g             tummaa suklaata
100 g             Fazerin pätkiksiä
3                    kananmunaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
5 dl                kuohukermaa

Jos haluat tehdä jäädykkeen isoon vuokaan, vuoraa se tässä vaiheessa kelmulla.

Laita vesi ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna pikkuhiljaa. Kun vesi on kiehuvaa ja keitä kokoajan sekoittaen pari kolme minuuttia, jotta siirappi keittyy hieman kokoon.
 
(Siirappi pysyy melko vesimäisenä, mutta siirappisuuden huomaa kun lastalla vetää kattilan pohjaa pitkin ja neste ei heti täytä syntynyttä tyhjää aluetta, niin kuin vesi tekisi.)

Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon pilkotut suklaat. Sekoita suklaa tasaiseksi, niin että kaikki suklaa sulaa. Anna jäähtyä hieman.

Lisää keltuaiset vatkaten suklaan joukkoon. Anna suklaan jäähtyä kokonaan esim. kylmässä vesihauteessa.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon suklaa. Vaahdota valkuaiset erikulhossa kovaksi valkoiseksi vaahdoksi (ei kuitenkaan marengiksi). Sekoita valkuaisvaahto varovasti kermasuklaan joukkoon.

Annostele valmiiksi jälkiruokakulhoihin tai kelmulla vuorattuun vuokaan ja jäädyke pakastimeen. Anna jäätyä ainakin viisi tuntia. Ota jäädyke lämpimään 10 - 15 min ennen tarjoilua riippuen kuinka suuri määrä jäädykettä on /astia.


Usein syön jäädykkeen kanssa soseutettua mansikkaa ©
Norjan kuvia on myös tullut editoitua, kun tässä viime viikonloppuna sain viimein tehtä panoraamakuvia. 


Kommentit

  1. tee kotipostaus:) olisi kiva nähä mimmonen kämppä sulla on :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tässä kämpässä ei paljoa riitä näytettävää, mutta voisinhan tuota harkita :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit