Suklaajäädyke
Sitten siihen tärkeämpään eli suklaajäädykkeeseen. Na-Mi!
Resepti on jokaiselle suklaata ja jäätelöä rakastavalle! Päivällä kun tekee,
niin illalla pääse jo syömään.
7 annosta
5 rkl vettä
2 rkl sokeria
200 g tummaa
suklaata
100 g Fazerin
pätkiksiä
3 kananmunaa
keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
5 dl kuohukermaa
Jos haluat tehdä jäädykkeen isoon vuokaan, vuoraa se tässä
vaiheessa kelmulla.
Laita vesi ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna
pikkuhiljaa. Kun vesi on kiehuvaa ja keitä kokoajan sekoittaen pari kolme
minuuttia, jotta siirappi keittyy hieman kokoon.
(Siirappi
pysyy melko vesimäisenä, mutta siirappisuuden huomaa kun lastalla vetää kattilan
pohjaa pitkin ja neste ei heti täytä syntynyttä tyhjää aluetta, niin kuin vesi
tekisi.)
Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon pilkotut suklaat.
Sekoita suklaa tasaiseksi, niin että kaikki suklaa sulaa. Anna jäähtyä hieman.
Lisää keltuaiset vatkaten suklaan joukkoon. Anna suklaan
jäähtyä kokonaan esim. kylmässä vesihauteessa.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon suklaa. Vaahdota
valkuaiset erikulhossa kovaksi valkoiseksi vaahdoksi (ei kuitenkaan marengiksi).
Sekoita valkuaisvaahto varovasti kermasuklaan joukkoon.
Annostele valmiiksi jälkiruokakulhoihin tai kelmulla vuorattuun
vuokaan ja jäädyke pakastimeen. Anna jäätyä ainakin viisi tuntia. Ota jäädyke
lämpimään 10 - 15 min ennen tarjoilua riippuen kuinka suuri määrä jäädykettä on
/astia.
Usein syön jäädykkeen kanssa soseutettua mansikkaa ©.
Norjan kuvia on myös tullut editoitua, kun tässä viime viikonloppuna sain viimein tehtä panoraamakuvia. |
tee kotipostaus:) olisi kiva nähä mimmonen kämppä sulla on :P
VastaaPoistaNo tässä kämpässä ei paljoa riitä näytettävää, mutta voisinhan tuota harkita :)
Poista