Patikointia ja plättyleipää kanasalaatilla





Perjantaina oli päiväreissua tiedossa Ilomantsin Petkeljärven kansallispuistoon. Ylioppilaskuntamme oli reissun järjestänyt ja olin taas niin innoissani, kun pääsi luontoon tassuttelemaan. Lähdin reissuun Anun ja Arjan © kanssa ja saavuimme paikan päälle klo 10 jälkeen. Kansallispuistoa oli aikaa tonkia semmoiset viisi tuntia. Menimme kuikan kierroksen, joka oli 6,5 kilometriä pitkä ja sen lisäksi tuli talsittua noin neljä kilometriä yhtä sivupolkua. Päivä oli kyllä komean aurinkoinen, mutta tuuli oli kova ja kylmä ja se vähän haittasi menoa. Kun ei tuullut, tuli kuuma ja kun tuuli, tuli kylmä. Polut olivat kivikkoisia ja osa matkasta sisälsi vaarallisen liukkaita kohtia, joissa mm. Anu teloi polvensa. Saatiin reissu pakettiin siinä kello kahden jälkeen ja sitten maistuikin jo nuotiolla paistettu makkara ja vaahtokarkit.


Yläkuvassa tikan ruokapaikka.

Tytöt <33.


Kotimatkalla otettiin kyytiin loppuporukka, jotka olivat lähteneet tepastelemaan taitajantaivalta. Se on 11 kilometriä pitkä reitti ja oli mukava huomata, että myös se vaihtari, joka lähti taivaltamaan kiilakorkoisissa tennareissa, selvisi takaisin bussiin... :)



Viime viikonloppu menikin sitten siinä, etten saanut mitään oikeaa aikaiseksi. Tai no, luin tenttikirjaa 30 sivua (sain kuulla, että todelliseen tenttialueeseen kuului siitä noin kaksi sivua). Motivaatiota ei kerta kaikkiaan ollut yhtään! Lauantaina kävivät kaverit kylässä ja kokkailinkin hieman plättyleipää (resepti löytyy täältä), jonka kanssa maistui kanasalaatti. Tuli ihan kesäinen olo, kun leipä maistuu ihanan grillatulle ja sen päällä on paljon tuoreita kasviksia. Salaatin kastikkeeksi tuli tehtyä aurajuustojogurttikastiketta.

Plättyleivän kanssa söin

n. 125 g         maustamaton broilerin ohutleikettä
                      rucolaa
                      pinaattia
                      kurkkua
                      avokadoa
                      punaista suippopaprikaa
                      purjoa

Aurajuustojogurttikastike:

n. 500 g         bulgarian jogurttia (1dl käytetty plättyleipiin)
270 g             aurajuustoa murennettuna
2/3 puskaa     tuoretta persiljaa (erittäin hienoksi hienonnettuna)
4                    valkosipinkynttä (raastettuna)
                      rouhittua mustapippuria


Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna jogurtin maustua jääkaapissa noin puolituntia. 




Kommentit

  1. Eeeeeei vitsit ko ihanan näkönen annos! Mie olen kans joskus ottanu pitaleipää ravintolasta (jos ole jaksnau syyä),pakastanu ja sitte joskus paistanu pannulla, syöny kanan ja salaatin kanssa ja tehny kaveriksi tzatzikia. Mmmmmm~

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit