Talviset lime-valkosuklaakuppikakut
Niin se ihan joulu vaan meni vauhdilla ohi töiden merkeissä.
Hyvää ruokaa tuli syötyä niin valtavia määriä ja tänä vuonna ihan kaikki ruoka
oli äärimmäisen hyvin onnistunutta ja hyvää! Karkkiakin on syöty varmaan
ennätys määrä. Yleensä en ole saanut karkkia paljoakaan lahjaksi, mutta nyt
tuli! Vaikka karkkia on syötykin jo niin hervottomia määriä, niitä on silti
jäljellä ihan hullu määrä! Lahjojakin tuli ihan mukava määrä ja niistä varmaan
laittelen kuvia pikku hiljaa. Yhden lahjan mainitsenkin heti, sillä se oli
kyllä niin mahtava! ja tuli tarpeeseen, nimittäin kameralaukku ©! Koko syksyn olen puhunut se ostamisesta ja en ole
ostanut. Onneksi :)!
Tänä vuonna tonttuilin kummeilleni itse leipomat lahjat.
Pukki toimitti heille nimitäin lime-valkosuklaakuppikakkuja
©.
Namskis! Niillä sai kivasti luotua talven kirpsakkaa tunnelmaa, kun ulkona ei
olekaan lunta eikä pakkasta. Paketoin ne sanomalehdistä taittelemiin ja lahjapaperilla
päällystettyihin koreihin :). Voin laittaa taitteluohjeet myöhemmin :).
Lime-valkosuklaakuppikakut:
Uuni: 175 astetta
15-20 min
Kuppikakut:
175 g leivontamargariinia
2 dl hienoa
sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 keskikokoista
kananmunaa
1 limen
kuori raastettuna
2 ¾ dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 hyppysellinen
suolaa
Lämmitä uuni. Aseta paperiset muffinivuoat 12 koloiseen
muffinipellille tai jos käytät alumiinisia vuokia (niin kuin minä) voitele
vuoat (peltiä ei tarvita).
Vatkaa rasva ja sokerit keskenään yhteen vaaleaksi
”vaahdoksi”. Vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää limenkuori ja
suola.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään sekaisin ja siivilöi
ne taikinaan kolmessa osassa. Kääntele lastalla sekaisin.
Jaa taikina 12 vuokaan ja paista uunin keskitasolla 15-20
min. Voit koittaa kypsyyttä puutikulla (tikkuun ei jää taikinaa, kun ne ovat
kypsiä). Jäähdytä muffinit hyvin, ennen kreemin pursottamista.
Kreemi:
100 g valkosuklaata
100 g leivontamargariinia
2 ½ - 3 dl tomusokeria
2-3 tl tuorepuristetun
limen mehua
sinistä
pastaväriä (tai muuta vihreää
elintarvikeväriä, itseltäni oli vihreä siis loppu, mutta kyllä se siniselläkin
näytti onnistuvan)
Lumihiutale
nonparelleja
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä.
Vatkaa rasva ja tomusokeri keskenään yhteen pehmeäksi
massaksi. Sekoita joukkoon limemehu pienissä erissä (ettei kreemistä tule
vahingossa liian löysää). Sekoita joukkoon sulatettu suklaa.
Lisää lopuksi tippa pari elintarvikeväriä (jos käytät
sinistä, ota sitä äärettömän vähän, jotta tulos on vihreä, eikä sininen). Jos
kreemi tuntuu löysälle, laita se jääkaappiin jämäköitymään. Jos tämäkään ei
auta, lisää tomusokeria.
Pursota isolla tähtityllalla jäähtyneiden kuppikakkujen
päälle. Koristele lumihiutale-nonparelleilla.
Kouluhommia on tällä lomalla tullut ihan oikeasti tehtyä!
Joka loma raahaan mukanani vaikka mitä koulujuttuja, mutta ikinä en niitä tee.
Nyt olen tehnyt! On tullut suunniteltua oppitunteja tulevaan harjoitteluun (puolet
enää jäljellä) ja maalannut kuvaamataidon tunnille mereneläviä. Ylpee on olo!
Chelonia mydas. |
Amphiprion ocellaris. |
Kommentit
Lähetä kommentti