Talviset lime-valkosuklaakuppikakut

Niin se ihan joulu vaan meni vauhdilla ohi töiden merkeissä. Hyvää ruokaa tuli syötyä niin valtavia määriä ja tänä vuonna ihan kaikki ruoka oli äärimmäisen hyvin onnistunutta ja hyvää! Karkkiakin on syöty varmaan ennätys määrä. Yleensä en ole saanut karkkia paljoakaan lahjaksi, mutta nyt tuli! Vaikka karkkia on syötykin jo niin hervottomia määriä, niitä on silti jäljellä ihan hullu määrä! Lahjojakin tuli ihan mukava määrä ja niistä varmaan laittelen kuvia pikku hiljaa. Yhden lahjan mainitsenkin heti, sillä se oli kyllä niin mahtava! ja tuli tarpeeseen, nimittäin kameralaukku ©! Koko syksyn olen puhunut se ostamisesta ja en ole ostanut. Onneksi :)!

Tänä vuonna tonttuilin kummeilleni itse leipomat lahjat. Pukki toimitti heille nimitäin lime-valkosuklaakuppikakkuja ©. Namskis! Niillä sai kivasti luotua talven kirpsakkaa tunnelmaa, kun ulkona ei olekaan lunta eikä pakkasta. Paketoin ne sanomalehdistä taittelemiin ja lahjapaperilla päällystettyihin koreihin :). Voin laittaa taitteluohjeet myöhemmin :).


Lime-valkosuklaakuppikakut:
Uuni: 175 astetta
15-20 min

Kuppikakut:
175 g             leivontamargariinia
2 dl                hienoa sokeria
2 tl                 vaniljasokeria
3                    keskikokoista kananmunaa
1                    limen kuori raastettuna
2 ¾ dl            erikoisvehnäjauhoja
1 tl                 leivinjauhetta
1                    hyppysellinen suolaa

Lämmitä uuni. Aseta paperiset muffinivuoat 12 koloiseen muffinipellille tai jos käytät alumiinisia vuokia (niin kuin minä) voitele vuoat (peltiä ei tarvita).

Vatkaa rasva ja sokerit keskenään yhteen vaaleaksi ”vaahdoksi”. Vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää limenkuori ja suola.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään sekaisin ja siivilöi ne taikinaan kolmessa osassa. Kääntele lastalla sekaisin.

Jaa taikina 12 vuokaan ja paista uunin keskitasolla 15-20 min. Voit koittaa kypsyyttä puutikulla (tikkuun ei jää taikinaa, kun ne ovat kypsiä). Jäähdytä muffinit hyvin, ennen kreemin pursottamista.

Kreemi:
100 g             valkosuklaata
100 g             leivontamargariinia
2 ½ - 3 dl       tomusokeria
2-3 tl              tuorepuristetun limen mehua
sinistä pastaväriä (tai muuta vihreää elintarvikeväriä, itseltäni oli vihreä siis loppu, mutta kyllä se siniselläkin näytti onnistuvan)
Lumihiutale nonparelleja

Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Anna jäähtyä.

Vatkaa rasva ja tomusokeri keskenään yhteen pehmeäksi massaksi. Sekoita joukkoon limemehu pienissä erissä (ettei kreemistä tule vahingossa liian löysää). Sekoita joukkoon sulatettu suklaa.

Lisää lopuksi tippa pari elintarvikeväriä (jos käytät sinistä, ota sitä äärettömän vähän, jotta tulos on vihreä, eikä sininen). Jos kreemi tuntuu löysälle, laita se jääkaappiin jämäköitymään. Jos tämäkään ei auta, lisää tomusokeria.

Pursota isolla tähtityllalla jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele lumihiutale-nonparelleilla.



Kouluhommia on tällä lomalla tullut ihan oikeasti tehtyä! Joka loma raahaan mukanani vaikka mitä koulujuttuja, mutta ikinä en niitä tee. Nyt olen tehnyt! On tullut suunniteltua oppitunteja tulevaan harjoitteluun (puolet enää jäljellä) ja maalannut kuvaamataidon tunnille mereneläviä. Ylpee on olo!

Chelonia mydas.

Amphiprion ocellaris.

Kommentit

Suositut tekstit