Ohrainen peltileipä
No niin! Nyt olisi sitten koulu ohi syksyn osalta. Eilen oli
viimeinen tentti kuvataidekasvatuksesta ja tänään käytiin nopeasti koululla
kuuntelemassa hieman infoa tammikuussa alkavasta harjoittelusta. On se hyvä,
että syksyn opinnot loppuivat tähän, että voikin sitten aloittaa jo kevään
opinnot. Kauhea kasa olisi oppitunteja suunniteltavana, kirjatenttiin lukemista
ja ai niin… se gradu pitäisi potkasta käyntiin.
Eilen illalla olin niin ihanissa joulutunnelmissa, kun
paketoin hirmukasan lahjoja. Myös viime viikolla aloitin elämäni ensimmäisen
villasukan kutomisen. Yläkoulussa oli kyllä pakko sellainen joskus väsätä,
mutta en oikein voi sanoa tehneeni sitä, sillä isoäitini kutoi toisesta sukasta
puolet ja toisen kokonaan, kun minun työskentelystä ei kerta kaikkiaan tullut
mitään. Nyt ovat asiat toisin! Olen ihan itse tehnyt jo toisen sukan kokonaan
ja aloittanut toista. Kantapään teostakin selviydyin pienten ongelmien kautta..
aloitin kantapään neljä kertaa, kun kokoajan tein jotain väärin ja piti purkaa.
Viidennellä kerralla meni hermot ja lähetin Anulle
©
paniikki viestin ohjeiden selvittämiseksi. Kantapään sain tehtyä ja eilen
kudoin sukan loppuun asti.
Toisessa sukassa onkin sitten kivasti ajanvietettä
junamatkalle, kun tästä kotikontuja päin lähden matkaamaan. Ensimmäisenä
etappina on kuitenkin Helsinki ja Linda
©.
Menen katsastamaan Heikäläisten ”uuden” kämpän (jossa ovat jo vissiin
asustaneet joku kolme vuotta tai jotain) :). Helsingin jälkeen sitten matkan
määränpäänä on ihana Salo ©. Näkee
pitkästä aikaan taas perhettä ja kavereita. Viimeksi tosiaan olen ollut kotona
elokuussa (!!!).
Uuni: 200 astetta
20-25 min, uunin alatasolla
1 pellillinen
5 dl maitoa
3 rkl hunajaa
2 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
2 dl ohrajauhoja
1 dl grahamjauhoja
5-6 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä
pinnalle: kaurahiutaleita
Lämmitä maito 42 asteiseksi. Sekoita joukkoon hunaja ja
suola.
Sekoita ohrajauhot ja kuivahiiva keskenään ja lisää ne
nesteen joukkoon. Lisää joukkoon myös grahamjauhot ja öljy.
Lisää vehnäjauhot noin kolmessa erässä. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja
taputtele taikina tasaisesti pellille kaurahiutaleita ja vehnäjauhoja apuna
käyttäen (voit esim. ripotella kaurahiutaleita taikinan päälle ja sitten taputella
taikina tasaiseksi pellille vehnäjauhoilla, näin kaurahiutaleet ottavat
paremmin kiinni taikinaan).
Leikkaa taikinaan taikina tai pizzaleikkurilla pohjaa myöden
valmiit palat (leipä on helpompi paloitella kun se on kypsä).
Jätä kohoamaan liinan alle lämpimään vedottomaan paikkaan 45
minuutiksi.
Paista uunin alatasossa kauniin ruskeaksi.
Kommentit
Lähetä kommentti