Kiksu
















Kotona viimeinkin! © Kotimatka Joensuusta alkoi niinkin mukavasti kuin peruutetulla junalla. Kiteen ja Joensuun välillä oli jonkinlainen sähkökatko, jonka vuoksi junat eivät päässeet kulkemaan Kiteeltä eteenpäin. Bussia sitten saatiin tovi odottaa ja sillä sitten päästiin Kiteelle ja liikkeelle päästiin puolituntia aikataulusta myöhässä. Koko juna matkan, eli yli neljä tuntia, tuli vain kudottua sukkaa ja kuunneltua musiikkia. Sormet olivat hieman kipeät, kun Tikkurilan kohdalla päätin kutimet laittaa kassiin. Loppujen lopuksi Helsinkiin tultiin vain noin 20 min aikataulusta jäljessä. Ei paha siis. Yön pimeydessä Helsingissä oli niin kaunista! Upeita jouluvaloja oli kaikkialla ja linnanmäen maailmanpyörä oli valaistu kokonaan ja näytti todella upealle. Ei ihan joka päivä tuolla itärajalla semmosia näe :).

Helsingissä majoittauduin Lindan © sohvalle nukkumaan ja tarkoitus oli seuraavana päivänä lähteä kohti Saloa vasta iltapäivällä. Seuraavana päivänä kierreltiin ja kaarreltiin Helsingin keskustassa ja käytiin syömässä aivan kertakaikkisen ihanassa ravintolassa, Vapianossa. Na-Mi! Tilasin salsiccia con fichin ©, jossa oli jotain todella hyvää, ehkä italialaista bratwurstia, joka oli hitusen tulista. Lisäksi siinä oli viikunaa, valkosipulia ja tomaattikastiketta. Pastaksi valitsin pennen. Lisukkeena tietysti oli parmesan-juustoa ja tuoretta basilikaa sekä leipää. Coca Colan kanssa hinnaksi tuli n. 17e, joten ei mikään hirmu paha. Halvempiakin vaihtoehtoja löytyy ja päivän annokset ovat alle 10e. Annos oli niin hyvää, että aijon kyllä yrittää tehdä kotosalla jotain vastaavanlaista.

Jälkiruuaksi käytiin Starbucks Coffeessa, kun alkoi heti tehdä hirmuisesti mieli kahvia, kun käveltiin paikan ohi. Linda tilasi karamellikahvia, joka oli todella hyvää ja minä tilasin Chocolate Chip Crémen ©. Se oli jotain aivan täydellisen ihanaa juuri jälkiruuaksi. Aivoja jäädyttävän kylmä suklainen juoma, jossa oli päällä hirmuinen kasa kermavaahtoa ja suklaakastiketta. Ei kuitenkaan ollut mikään äklömakea, niin kuin pelkäsin. Niin paljon kuin haluaisin, onneksi Starbucks ei sijaitse joka kaupungissa, koska olisin varmaan kokoajan sieltä jotain tilailemassa.

Kotiin päin Helsingistä lähdin sitten klo neljä ja nyt onkin sitten pyöritty pari päivää Salossa jouluostoksilla ja kavereilla ja ties missä. Ihanasta Wiurilan kartanon aina niin tunnelmallisesta joulupuodista tarttui mukaan aivan ihanat jouluisen lämpimät korvakorut ja kivoja kuusenkoristeita, jotka päätyivätkin sitten pieneen sypressiini, joka koristaa nyt kirjoituspöytääni täällä Kiikalassa ©. Viimeinkin siis olen virallisesti kotona! Lisäksi kotona minua odotti aiemmin syksyllä tilaamani Colosén © kosmetiikkaa: puhdistusemulsio, sävyttävä kasvovoide (eli kevyt meikkivoide), peiteväri ja puuteri. Näitä tuotteita on tullut käytettyä jo ties kuinka monen vuoden ajan ja en osaa enää kuvitellakaan eläväni ilman niitä :).



Kommentit

Suositut tekstit