Karpalopaahtoleipä
Leipähimo iski taas tuossa yksi päivä ja jotain uutta oli
saatava, vaikka pakastin pursuaa edelleen sämpylöitä ja vielä on bageleitakin
jäljellä. Päätinkin sitten tehdä paahtoleipää, koska ideana oli saada leivällä
oikein kunnon ateriat kehiin. Alun perin meinasin ihan vain tavallista
vehnäpaahtista väsäillä kunnes iski oikee
ideal! Hain kaupasta kuivattuja karpaloita
©
ja kermaviiliä ja päätin kokeilla
jotain aivan uutta, suuri pelko pöksyissä siitä, että koko leipäsatsi menee
pieleen ja rahat hukkaan. Itseään ei saisi kehuskella, mutta tämä leipä on
oikeasti nyt jotain todella hyvää! En
ole ikinä syönyt parempaa leipää. Kutsuin myös luottokoemaistajan Annan
paikalle, tarkistamaan ettei oma pääni tee tepposiaan :D. Jos jotain minun
pitäisi jotain tähänastisista reseptiäni jollekulle suositella, niin
suosittelisin ehdottomasti tätä:
Uuni: 200 astetta
noin 20-30 min
Tarvitaan: leipävuoka (2-3kpl)
½ l maitoa
1 pss kuivahiivaa
4 tl suolaa
3 rkl vaaleaa
siirappia
1 ½ dl auringonkukansiemeniä
2 ½ dl kermaviiliä
150 g kuivattuja
karpaloita
2 dl kaurahiutaleita
12 – 14 dl erikoisvehnäjauhoja
100 g sulatettua
margariinia
Lämmitä maito 42 asteiseksi. Sekoita kuivahiiva 1 dl jauhoja
ja lisää se maidon joukkoon.
Sekoita joukkoon suola, siirappi, siemenet, kermaviili,
karpalot ja kaurahiutaleet.
Vaivaa joukkoon loput vehnäjauhot ja lopuksi margariini.
Jätä kohoamaan lämpimään vedottomaan paikkaan liinan alle
kahdeksi tunniksi.
Kun taikina on kohonnut, vaivaa siitä ilmat pois ja jaa
taikina (kahteen tai) kolmeen osaan (itselläni on melko pienet leipävuuat,
joten jaoin kolmeen osaan). Muovaa taikinapaloista limpunmuotoiset ja aseta ne
leipävuokiin. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla 1 ½ h.
Lämmitä uuni.
Ennen uuniin laittoa suihkuttele suihkepullolla vettä
leipien päälle, jotta kuoresta tulee rapea. Paista uunin keskitasossa kauniin
kullanruskeiksi.
Ja tällainen ateria
leivällä sitten saatiin aikaan:
Leivät on paahdettu ja hieman voideltu margariinilla ja
pestolla. Välissä on (alhaalta ylöspäin) babypinaattia, paistettua kanan rintafilee
(maustettu suolalla ja pippurilla), voimakasta koskenlaskija sulatejuustoa,
ilmakuivattua kinkkua, punasipulia, rucolaa ©©©. Lisukkeeksi keitin
pinaattitagliatelle-pastaa, johon laitoin pestoa joukkoon ja vihreä fetasalaatti.
Kommentit
Lähetä kommentti