Karpalopaahtoleipä

Leipähimo iski taas tuossa yksi päivä ja jotain uutta oli saatava, vaikka pakastin pursuaa edelleen sämpylöitä ja vielä on bageleitakin jäljellä. Päätinkin sitten tehdä paahtoleipää, koska ideana oli saada leivällä oikein kunnon ateriat kehiin. Alun perin meinasin ihan vain tavallista vehnäpaahtista väsäillä kunnes iski oikee ideal! Hain kaupasta kuivattuja karpaloita © ja kermaviiliä ja päätin kokeilla jotain aivan uutta, suuri pelko pöksyissä siitä, että koko leipäsatsi menee pieleen ja rahat hukkaan. Itseään ei saisi kehuskella, mutta tämä leipä on oikeasti nyt jotain todella hyvää! En ole ikinä syönyt parempaa leipää. Kutsuin myös luottokoemaistajan Annan paikalle, tarkistamaan ettei oma pääni tee tepposiaan :D. Jos jotain minun pitäisi jotain tähänastisista reseptiäni jollekulle suositella, niin suosittelisin ehdottomasti tätä:

Karpalopaahtoleipä:
Uuni: 200 astetta
noin 20-30 min
Tarvitaan: leipävuoka (2-3kpl)

½ l                 maitoa
1 pss              kuivahiivaa
4 tl                 suolaa
3 rkl               vaaleaa siirappia
1 ½ dl            auringonkukansiemeniä
2 ½ dl            kermaviiliä
150 g             kuivattuja karpaloita
2 dl                kaurahiutaleita
12 – 14 dl      erikoisvehnäjauhoja
100 g             sulatettua margariinia

Lämmitä maito 42 asteiseksi. Sekoita kuivahiiva 1 dl jauhoja ja lisää se maidon joukkoon.

Sekoita joukkoon suola, siirappi, siemenet, kermaviili, karpalot ja kaurahiutaleet.

Vaivaa joukkoon loput vehnäjauhot ja lopuksi margariini.

Jätä kohoamaan lämpimään vedottomaan paikkaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Kun taikina on kohonnut, vaivaa siitä ilmat pois ja jaa taikina (kahteen tai) kolmeen osaan (itselläni on melko pienet leipävuuat, joten jaoin kolmeen osaan). Muovaa taikinapaloista limpunmuotoiset ja aseta ne leipävuokiin. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla 1 ½ h.

Lämmitä uuni.

Ennen uuniin laittoa suihkuttele suihkepullolla vettä leipien päälle, jotta kuoresta tulee rapea. Paista uunin keskitasossa kauniin kullanruskeiksi.

Ja tällainen ateria leivällä sitten saatiin aikaan:

Leivät on paahdettu ja hieman voideltu margariinilla ja pestolla. Välissä on (alhaalta ylöspäin) babypinaattia, paistettua kanan rintafilee (maustettu suolalla ja pippurilla), voimakasta koskenlaskija sulatejuustoa, ilmakuivattua kinkkua, punasipulia, rucolaa ©©©. Lisukkeeksi keitin pinaattitagliatelle-pastaa, johon laitoin pestoa joukkoon ja vihreä fetasalaatti.


Kommentit

Suositut tekstit