Voffelit yrttikanalla ja vuohenjuustolla
Sain voffeliraudan syntymäpäivälahjaksi avomieheltäni.
Wilfa-merkkinen voffelirauta osoittautui unelmaksi. Se on hitusen muita rautoja
syvempi, joten voffelit ovat ihanan meheviä. Paketissa tuli mukana kauha, jonka
kanssa voi annostella täydellisen määrän taikinaa raudalle.
Voffelit
noin 10 kpl
6 dl kevyt maitoa
4½ dl vehnäjauhoja
2 munaa
125 g margariinia
1½ tl leivinjauhetta
1½ rkl ruokosokeria
½ tl suolaa (yrttisuolaa, jos teet suolaisia)
Voffelirauta on tehnyt niin monesta ruokaunelmasta totta ja
lisää on varmasti tulossa tulevaisuudessa. Aivan ensimmäisenä lähdin
toteuttamaan himoitsemaani voffelia yrttikanalla ja vuohenjuustolla - juuri
niin kuin olen syönyt Jyväskylässä upeassa eräässä kahvilassa.
Annosta varten tarvitaan yrttiöljyä, joten jatketaan siitä. Se
toimii kastikkeena, kuin myös kanan mausteena.
Yrttiöljy:
2 dl oliiviöljyä
kunnon
kourallinen tuoretta basilikaa
puoli
kourallista korianteria
hyppysellinen
lehtipersiljaa
1 valkosipulin
kynsi
2 tl välimeren
yrtit mausteseosta
mustapippurirouhetta
myllystä
ripaus
yrttisuolaa tai tavallista suolaa
Silppua yrtit ja hienonna valkosipuli erittäin hienoksi.
Lisää ne öljyn joukkoon ja painele lusikalla, jotta maku irtoaa paremmin öljyn
joukkoon. Lisää loput mausteet, tarkista maku ja jätä odottamaan.
Muut tarvikkeet:
kanan rintafileitä
suolaa
rasvaa paistamiseen
vuohenjuustoa
Lisäksi:
kirsikkatomaatteja
paprikaa
chiliä
rucolaa
paholaisenkastiketta (esim. Pimeäpullo)
Sulata rasva ja aloita rintafileiden paistaminen kuumalla
pannulla. Anna paistua pari minuuttia, laske lämpötilaa alle puoleen ja peitä
pannu kannella. Anna paistua vielä pari minuuttia, käännä ja mausta
yrttiöljyllä ja suolalla. Anna toisen puolen paistua myös kannen alla, niin
kanasta tulee mehevää. Pidä kanat folion alla lämpiminä, kunnes vuohenjuusto ja
voffelit ovat valmiit.
Valmistele kanan kypsyessä muut ainekset: viipaloi
vuohenjuusto paksuiksi siivuiksi. Puolita tomaatit, pilko paprika ronskeiksi
paloiksi ja viipaloi chili renkaiksi.
Kanan jälkeen paista vuohenjuustot pannulle jääneestä
öljystä: kuumenna öljy ja asettele juustoviipaleet pannulle, paista molemmin
puolin kullanruskeaksi.
Kommentit
Lähetä kommentti