Voffelit yrttikanalla ja vuohenjuustolla


Sain voffeliraudan syntymäpäivälahjaksi avomieheltäni. Wilfa-merkkinen voffelirauta osoittautui unelmaksi. Se on hitusen muita rautoja syvempi, joten voffelit ovat ihanan meheviä. Paketissa tuli mukana kauha, jonka kanssa voi annostella täydellisen määrän taikinaa raudalle.

Voffelit
noin 10 kpl

6 dl kevyt maitoa
4½ dl vehnäjauhoja
2 munaa
125 g margariinia
1½ tl leivinjauhetta
1½ rkl ruokosokeria
½ tl suolaa (yrttisuolaa, jos teet suolaisia)


Voffelirauta on tehnyt niin monesta ruokaunelmasta totta ja lisää on varmasti tulossa tulevaisuudessa. Aivan ensimmäisenä lähdin toteuttamaan himoitsemaani voffelia yrttikanalla ja vuohenjuustolla - juuri niin kuin olen syönyt Jyväskylässä upeassa eräässä kahvilassa.

Annosta varten tarvitaan yrttiöljyä, joten jatketaan siitä. Se toimii kastikkeena, kuin myös kanan mausteena.

Yrttiöljy:
2 dl                oliiviöljyä
                      kunnon kourallinen tuoretta basilikaa
                      puoli kourallista korianteria
                      hyppysellinen lehtipersiljaa
1                    valkosipulin kynsi
2 tl                 välimeren yrtit mausteseosta
                      mustapippurirouhetta myllystä
                      ripaus yrttisuolaa tai tavallista suolaa

Silppua yrtit ja hienonna valkosipuli erittäin hienoksi. Lisää ne öljyn joukkoon ja painele lusikalla, jotta maku irtoaa paremmin öljyn joukkoon. Lisää loput mausteet, tarkista maku ja jätä odottamaan.

Muut tarvikkeet:
kanan rintafileitä
suolaa
rasvaa paistamiseen
vuohenjuustoa

Lisäksi:
kirsikkatomaatteja
paprikaa
chiliä
rucolaa
paholaisenkastiketta (esim. Pimeäpullo)

Sulata rasva ja aloita rintafileiden paistaminen kuumalla pannulla. Anna paistua pari minuuttia, laske lämpötilaa alle puoleen ja peitä pannu kannella. Anna paistua vielä pari minuuttia, käännä ja mausta yrttiöljyllä ja suolalla. Anna toisen puolen paistua myös kannen alla, niin kanasta tulee mehevää. Pidä kanat folion alla lämpiminä, kunnes vuohenjuusto ja voffelit ovat valmiit.

Valmistele kanan kypsyessä muut ainekset: viipaloi vuohenjuusto paksuiksi siivuiksi. Puolita tomaatit, pilko paprika ronskeiksi paloiksi ja viipaloi chili renkaiksi.

Kanan jälkeen paista vuohenjuustot pannulle jääneestä öljystä: kuumenna öljy ja asettele juustoviipaleet pannulle, paista molemmin puolin kullanruskeaksi.

Asettele täytteet voffelilettujen päälle, pirskottele päälle yrttiöljyä ja dippikulhoon paholaisenkastiketta.

Kommentit

Suositut tekstit