Maalaisleipäburgerit

1                    iso pyöreä maalaisleipä
400 g             naudan jauhelihaa
                      suolaa
                      pippuria
                      timjamia
                      muutama lehti tuoretta oreganoa
                      kourallinen tuoretta basilikaa
1 rkl               oliiviöljyä
16 siivua        cheddarjuustoa (pieniä siivuja)
8 siivua          pekonia
                      tuoretta baby pinaattia
4 siivua          pihvitomaattia
                      olut marinoitua sipulia
2                    herkkusientä viipaloituna

Olut marinoidut sipulit
1 tkl               Guinness olutta
2                    makeaa sipulia
1 tl                 ruokosokeria
1½ tl              Worcester-kastiketta
                      reilu ripaus suolaa
                      reilusti mustapippuria myllystä

Valmista olut marinoidut sipulit: Pilkkoa sipuli renkaiksi. Kuumenna pata tai iso laakea kattila ja kaada olut kattilaan. Kun olut kiehuu, lisää sipuli ja loput ainekset. Keitä kasaan, kunnes ylimääräinen neste on kiehunut pois. Maista ja tarkista maku.

Leikkaa maalaisleivästä kansi ja koverra sisus. Laita jauheliha kulhoon ja lisää joukkoon suola, pippuri, timjami, oliiviöljy ja pilkottu oregano ja basilika ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku paistamalla pieniä koepaloja. Jaa jauhelihataikina kahteen osaan ja muotoile kahdeksi isoksi hampurilaispihviksi. Kypsennä pannulla pekoni ja jauhelihapihvit.

Asettele leivän sisälle pohjalle neljä juustosiivua, jauhelihapihvi, neljä siivua juustoa, neljä pekonisiivua, marinoidut sipulit, puolet herkkusienistä, pinaatin lehtiä, kaksi siivua tomaattia. Tee toinen kerros samassa järjestyksessä. Määritä juuston määrä oman maun ja juustosiivujen koon mukaan. Asettele kansileipäpäälle ja kääri leipä folioon. Laita leipä jääkaappiin puoleksi tunniksi vetäytymään painon alle.

Kuumenna uuni 180 asteeseen, ota leipä pois foliosta ja kuumenna sitä uunissa puolen tunnin ajan. Jaa leipä neljään osaan ja nauti burgeri ranskalaisten kera.


Käytä ylijäänyt leivän sisus krutonkien tai uunileipien tekemiseen.



Kommentit

Suositut tekstit