Maalaisleipäburgerit
400 g naudan
jauhelihaa
suolaa
pippuria
timjamia
muutama
lehti tuoretta oreganoa
kourallinen
tuoretta basilikaa
1 rkl oliiviöljyä
16 siivua cheddarjuustoa
(pieniä siivuja)
8 siivua pekonia
tuoretta
baby pinaattia
4 siivua pihvitomaattia
olut
marinoitua sipulia
2 herkkusientä
viipaloituna
Olut marinoidut
sipulit
1 tkl Guinness
olutta
2 makeaa
sipulia
1 tl ruokosokeria
reilu
ripaus suolaa
reilusti
mustapippuria myllystä
Valmista olut marinoidut sipulit: Pilkkoa sipuli renkaiksi.
Kuumenna pata tai iso laakea kattila ja kaada olut kattilaan. Kun olut kiehuu,
lisää sipuli ja loput ainekset. Keitä kasaan, kunnes ylimääräinen neste on
kiehunut pois. Maista ja tarkista maku.
Leikkaa maalaisleivästä kansi ja koverra sisus. Laita
jauheliha kulhoon ja lisää joukkoon suola, pippuri, timjami, oliiviöljy ja
pilkottu oregano ja basilika ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku paistamalla
pieniä koepaloja. Jaa jauhelihataikina kahteen osaan ja muotoile kahdeksi
isoksi hampurilaispihviksi. Kypsennä pannulla pekoni ja jauhelihapihvit.
Asettele leivän sisälle pohjalle neljä juustosiivua,
jauhelihapihvi, neljä siivua juustoa, neljä pekonisiivua, marinoidut sipulit,
puolet herkkusienistä, pinaatin lehtiä, kaksi siivua tomaattia. Tee toinen
kerros samassa järjestyksessä. Määritä juuston määrä oman maun ja juustosiivujen
koon mukaan. Asettele kansileipäpäälle ja kääri leipä folioon. Laita leipä
jääkaappiin puoleksi tunniksi vetäytymään painon alle.
Kuumenna uuni 180 asteeseen, ota leipä pois foliosta ja
kuumenna sitä uunissa puolen tunnin ajan. Jaa leipä neljään osaan ja nauti
burgeri ranskalaisten kera.
Käytä ylijäänyt leivän sisus krutonkien tai uunileipien
tekemiseen.
Kommentit
Lähetä kommentti