Harissakanapata

900 g             broilerin fileetä paloiteltuna
3 tl                 harissa mausteseosta
7 rkl               vehnäjauhoja
6 dl                vettä
5 viip.            aurinkokuivattuja tomaatteja pieneksi pilkottuna
1 tlk               kookosmaitoa (luomu, 400 ml)
1                    chili paloiteltuna pieniksi kuutioiksi
1                    limen mehu + kuori
                      kourallinen korianteria
                      kourallinen lehtipersiljaa
                      runsas kourallinen ruohosipulia
1                    kevätsipuli varsineen
                      korianteri & chili rouhetta (Santa Maria)
                      suolaa
                      loraus kalakastiketta

Valmista ruoka suureen uunin kestävään pataan. Kypsennä broileripalat öljyssä kypsäksi. Lisää harissa, vehnäjauhot ja vesi. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.

Lisää aurinkokuivatut tomaattipalat, kookosmaito, limen kuori ja mehu, hienonnettu kevätsipuli ja loput mausteet. Kiehauta.

Siirrä pata uunin alatasolle ja anna hautua 30 min.


Tarjoa villiriisin ja tuoreiden yrttien kanssa. 


Loppuun muutama kuva möksältä. Löysin aivan ihanan aarteen kirpparilta, ompelukonepöytä, josta tuli minulle kammariin uusi työpöytä. Kävin viikon aikana yhteensä kuudella kirpputorilla ja tein muitakin ihania löytöjä. Kammaria pääsi koristamaan myös ihana uusi sininen maljakko ja ehkä kaunein iltapäivän teekuppi.




Kommentit

Suositut tekstit