Pinaattitonnikalacannelonit
13 lasagnelevyä
suolaa
3 rkl oliiviöljyä
2 tkl tonnikalaa
100g babypinaattia
silputtuna pieneksi
1
iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
loraus
valkoviinietikkaa
loraus
valkoviiniä
200 g yrttituorejuustoa
(esim. Valio Viola yrtti)
1 tl yrttisuolaa
runsaasti
mustapippuria myllystä
1 sitruunankuori
½ sitruunanmehu
350 g Mutti
paseerattua tomaattia
3 dl ruokakermaa
puoli
kourallista tuoreita basilikanlehtiä
1 tl yrttisuolaa
mustapippuria
myllystä
3 vartta
kevätsipulia
juustoraastetta
ruohosipuli
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota isoon kattilaan
vettä, suolaa ja öljyä. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Silppua sipulit hienoksi ja
kuullota ne paistinpannulla. Lisää joukkoon etikka ja viini ja anna porista
hetki liedellä. Siirrä paistinpannu sivuun.
Valuta tonnikaloista neste ja aseta tonnikalat isoon
kulhoon. Laita joukkoon pinaatti, kuullotetut sipulit, tuorejuusto, yrttisuola,
mustapippuri, sitruunankuori ja -mehu. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.
Laita lasagnelevyt kiehuvaan veteen yksitellen ja keitä
kolme minuuttia. Nostele 2-3 lasagnelevyä vedestä kerrallaan. Puolita levyt ja
levitä täytettä levyn toiseen päähän. Rullaa canneloniksi ja asettele
cannelonit sauma alassuin laakeaan uunivuokaan.
Valmista kastike erilliseen kulhoon: sekoita keskenään
paseerattu tomaatti, ruokakerma, silputtu basilika, yrttisuola ja mustapippuri.
Kaada seos cannelonien päälle. Raota lusikalla cannelonien välejä, jotta
kastike menee joka puolelle varmistaen cannelonien tasaisen kypsymisen.
Ripottele päälle suurpiirteisesti pilkotut kevätsipulit varsineen. Ripottele
viimeisenä päälle haluamasi määrä juustoraastetta ja kypsennä uunin
keskitasolla noin 30-40 minuutiksi. Lopuksi, nosta vuoka uunin yläosaan 10
minuutiksi, jotta ruoka saa kauniin värin. Ennen tarjoilua ripottele päälle
runsaasti tuoretta ruohosipulia.
Kommentit
Lähetä kommentti