Pinaattitonnikalacannelonit

13                  lasagnelevyä
                      suolaa
3 rkl               oliiviöljyä
2 tkl               tonnikalaa
100g              babypinaattia silputtuna pieneksi
1                    iso sipuli
2                    valkosipulinkynttä
                      loraus valkoviinietikkaa
                      loraus valkoviiniä
200 g             yrttituorejuustoa (esim. Valio Viola yrtti)
1 tl                 yrttisuolaa
                      runsaasti mustapippuria myllystä
1                    sitruunankuori
½                   sitruunanmehu
350 g             Mutti paseerattua tomaattia
3 dl                ruokakermaa
                      puoli kourallista tuoreita basilikanlehtiä
1 tl                 yrttisuolaa
                      mustapippuria myllystä
3                    vartta kevätsipulia
                      juustoraastetta
                      ruohosipuli

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota isoon kattilaan vettä, suolaa ja öljyä. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Silppua sipulit hienoksi ja kuullota ne paistinpannulla. Lisää joukkoon etikka ja viini ja anna porista hetki liedellä. Siirrä paistinpannu sivuun.

Valuta tonnikaloista neste ja aseta tonnikalat isoon kulhoon. Laita joukkoon pinaatti, kuullotetut sipulit, tuorejuusto, yrttisuola, mustapippuri, sitruunankuori ja -mehu. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Laita lasagnelevyt kiehuvaan veteen yksitellen ja keitä kolme minuuttia. Nostele 2-3 lasagnelevyä vedestä kerrallaan. Puolita levyt ja levitä täytettä levyn toiseen päähän. Rullaa canneloniksi ja asettele cannelonit sauma alassuin laakeaan uunivuokaan.


Valmista kastike erilliseen kulhoon: sekoita keskenään paseerattu tomaatti, ruokakerma, silputtu basilika, yrttisuola ja mustapippuri. Kaada seos cannelonien päälle. Raota lusikalla cannelonien välejä, jotta kastike menee joka puolelle varmistaen cannelonien tasaisen kypsymisen. Ripottele päälle suurpiirteisesti pilkotut kevätsipulit varsineen. Ripottele viimeisenä päälle haluamasi määrä juustoraastetta ja kypsennä uunin keskitasolla noin 30-40 minuutiksi. Lopuksi, nosta vuoka uunin yläosaan 10 minuutiksi, jotta ruoka saa kauniin värin. Ennen tarjoilua ripottele päälle runsaasti tuoretta ruohosipulia.



Kommentit

Suositut tekstit