Banoffee eli banaanikinuskitorttu
Meidän pääsiäisherkut eivät olleet ihan niin perinteisiä.
Töissä sain maistaa aivan älyttömän hyvää banaanikinuskitorttua eli
englantilaista banoffeetä. Oli pakko tehdä kotona myös pääsiäiseksi sitä.
Namskis!
Huoma! Makeavaroitus on voimassa tämän herkun kohdalla.
50 g margariiniä
½ sitruunan
mehu
3 keskikokoista
banaania
2 dl kinuskikastiketta
2 dl kuohukermaa
½ rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
Murskaa keksit hienoksi rouheeksi. Sulata margariini ja
lisää se keksirouheen joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja
taputtele keksirouhe pohjalle tiiviiksi pohjaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa
vähintään puolituntia.
Viipaloi banaani sieviksi viipaleiksi ja marinoi ne
sitruunamehussa. Tällöin estät banaaneja tummumasta. Valuta kinuskikastike
jähmettyneen pohjan päälle ja asettele banaaniviipaleet kinuskille.
Sekoita kerma, tomusokeri ja vaniljasokeri kulhossa ja
vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä kermavaahto banaanien päälle ja laita torttu
jääkaappiin vähintään tunniksi maustumaan. Siivilöi kaakaojauhe kakun päälle
juuri ennen tarjoilua. Tarjoile tuoreen kahvikupposen kera.
Vielä yksi kuva Ähtäristä. |
Kommentit
Lähetä kommentti