Banoffee eli banaanikinuskitorttu

Meidän pääsiäisherkut eivät olleet ihan niin perinteisiä. Töissä sain maistaa aivan älyttömän hyvää banaanikinuskitorttua eli englantilaista banoffeetä. Oli pakko tehdä kotona myös pääsiäiseksi sitä. Namskis!

Huoma! Makeavaroitus on voimassa tämän herkun kohdalla. 

225 g             digestivekeksejä (täysjyvä)
50 g               margariiniä
½                   sitruunan mehu
3                    keskikokoista banaania
2 dl                kinuskikastiketta
2 dl                kuohukermaa
½ rkl              tomusokeria
1 tl                 vaniljasokeria
2 rkl               kaakaojauhetta

Murskaa keksit hienoksi rouheeksi. Sulata margariini ja lisää se keksirouheen joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele keksirouhe pohjalle tiiviiksi pohjaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään puolituntia.

Viipaloi banaani sieviksi viipaleiksi ja marinoi ne sitruunamehussa. Tällöin estät banaaneja tummumasta. Valuta kinuskikastike jähmettyneen pohjan päälle ja asettele banaaniviipaleet kinuskille. 

Sekoita kerma, tomusokeri ja vaniljasokeri kulhossa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä kermavaahto banaanien päälle ja laita torttu jääkaappiin vähintään tunniksi maustumaan. Siivilöi kaakaojauhe kakun päälle juuri ennen tarjoilua. Tarjoile tuoreen kahvikupposen kera. 

Vielä yksi kuva Ähtäristä.


Kommentit

Suositut tekstit