Donitseille kuorrutus arkeen ja juhlaan!

Aivan upea Glorian ruoka ja viini lehti tarjosi tämän vuoden vappuun loistavan reseptin: Donitsit! Suosittelen kaikille ostamaan kyseisen lehden pelkästään donaohjeen takia. Aika herkkuja kuorrutuksia donitseille näytti lehdessä olevan, mutta nyt teki mieli suklaata - milloin nyt ei tekisi?


Suklaapistaarikuorrutus donitseille ja munkeille
200 g             tummaa suklaata
1½ dl             kuohukermaa
                      ripaus suolaa
40 g               pistaasipähkinöitä
                      pakastinkuivattuja mansikoita koristeluun (esim. Kaskein)

Pilko suklaa pieneksi rouheeksi ja laita se kulhoon. Kuumenna kuohukerma kattilassa lähes kiehuvaksi ja laita joukkoon suolaa. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Laita kulho pakkaseen noin 20 minuutiksi, jotta se tulee paksummaksi.

Kuori pistaasit ja rouhi ne pieneksi.

Dippaa donitseja jäähtyneeseen suklaaseen ja ripottele päälle pistaasirouhetta. Asettele lopuksi päälle mansikkapala koristeeksi.

Valkosuklaamustikkakuorrutus donitseille ja munkeille
145 g             valkosuklaata
1 dl                kuohukermaa
60 g               mustikoita (pakaste, suomalaisia)
11 tl               tomusokeria
1                    sitruunankuori (luomu)

Pilko suklaa pieneksi rouheeksi ja laita se kulhoon. Kuumenna kuohukerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Laita kulho pakkaseen noin 20 minuutiksi, jotta se tulee paksummaksi.


Sulata mustikat kulhossa ja soseuta ne. Hienorakeisemman soseen saat siivilöimällä soseen. Lisää joukkoon tomusokeri. Laita seos valmiiksi pursotinpussiin odottamaan.


Vatkaa jäähtynyt suklaakermaseos paksuksi suklaavaahdoksi sähkövatkaimella. Vaahto on hyvää, kun se ei enää valu. Dippaa donitsit vaahtoon, tasoita tarvittaessa lusikalla. Pursota päälle mustikkaraitoja ja ripottele päälle sitruunankuorta. 




Kommentit

Suositut tekstit