Donitseille kuorrutus arkeen ja juhlaan!
Aivan upea Glorian ruoka ja viini lehti tarjosi tämän vuoden
vappuun loistavan reseptin: Donitsit! Suosittelen kaikille ostamaan kyseisen
lehden pelkästään donaohjeen takia. Aika herkkuja kuorrutuksia donitseille näytti
lehdessä olevan, mutta nyt teki mieli suklaata - milloin nyt ei tekisi?
Suklaapistaarikuorrutus
donitseille ja munkeille
1½ dl kuohukermaa
ripaus
suolaa
40 g pistaasipähkinöitä
pakastinkuivattuja
mansikoita koristeluun (esim. Kaskein)
Pilko suklaa pieneksi rouheeksi ja laita se kulhoon.
Kuumenna kuohukerma kattilassa lähes kiehuvaksi ja laita joukkoon suolaa. Kaada
kuuma kerma suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Laita kulho pakkaseen noin 20
minuutiksi, jotta se tulee paksummaksi.
Kuori pistaasit ja rouhi ne pieneksi.
Dippaa donitseja jäähtyneeseen suklaaseen ja ripottele
päälle pistaasirouhetta. Asettele lopuksi päälle mansikkapala koristeeksi.
Valkosuklaamustikkakuorrutus
donitseille ja munkeille
145 g valkosuklaata
1 dl kuohukermaa
60 g mustikoita
(pakaste, suomalaisia)
11 tl tomusokeria
1 sitruunankuori
(luomu)
Pilko suklaa pieneksi rouheeksi ja laita se kulhoon.
Kuumenna kuohukerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Kaada kuuma kerma suklaan
päälle ja sekoita tasaiseksi. Laita kulho pakkaseen noin 20 minuutiksi, jotta
se tulee paksummaksi.
Sulata mustikat kulhossa ja soseuta ne. Hienorakeisemman
soseen saat siivilöimällä soseen. Lisää joukkoon tomusokeri. Laita seos valmiiksi
pursotinpussiin odottamaan.
Vatkaa jäähtynyt suklaakermaseos paksuksi suklaavaahdoksi sähkövatkaimella.
Vaahto on hyvää, kun se ei enää valu. Dippaa donitsit vaahtoon, tasoita
tarvittaessa lusikalla. Pursota päälle mustikkaraitoja ja ripottele päälle
sitruunankuorta.
Kommentit
Lähetä kommentti