Karitsaa minttufetapestolla ja yrttilohkoperunat
Opinnot alkavat olla loppusuoralla ja tällä hetkellä luen
hulluna kehitysbiologian loppukuulusteluun. Vaikka aikaa on todella
rajallisesti ja vapaa-aika koostuu lähinnä nukkumisesta, niin syödäkin on
pitänyt. Äiti oli tuonut minulle karitsan kyljyksiä tuliaisina viimeksi, kun
täällä kävi ja olenkin tarkkaan miettinyt, mitä niille tehdä. Ei niin hyvää lihaa kyllä ihan joka mössöön
halua tunkea. Erittäin tarkan ja pitkällisen harkinnan jälkeen päädyin
ruokaisaan salaattiin, johon kuuluisi myös uuniperunat. Aluksi ajattelin
fetasalaattia, mutta se tuntui jotenkin liian arkiselta: vähän ansaitsee jotain
juhlaa, kun gradujututkin ovat alkaneet sujua kivasti ja olen niistä todella
innoissani.
Minttupesto:
70 g sekoitus
erilaisia pähkinöitä (esim. cashew ja pistaasi)
30 g rucolaa
20 g isolehtistä
minttua
1 tl kuivattua
minttua
½-1 tl suolaa
200 g fetaa
6 rkl oliiviöljyä
Hienonna pähkinät esim. yrttisilppurilla tai huhmareessa
pieneksi rouheeksi. Silppua rucola ja mintunlehdet silppurissa erittäin hienoksi
silpuksi. Sekoita pähkinät, rucola-minttu ja mausteet sekaisin pienessä
kulhossa. Murenna joukkoon feta ja lisää lopuksi oliiviöljy. Anna maustua
jääkaapissa 20 min.
Oliiviöljyä voi laittaa myös reilusti enemmän, mikäli haluaa.
Itselleni riitti, että öljyä oli sen verran, että pesto pysyy kosteana. Jos
kuitenkin haluat pestosta rakenteeltaan joustavampaa lisää öljyä ainakin toinen
6 rkl.
Salaatti:
Käytin salaatissa seuraavia aineksia. Jokainen voi omaan
annokseensa laittaa niin paljon kuin haluaa. Tässä myös tuli kaverin kanssa
puheeksi rucolan terveysvaikutukset ja mikäli joku on niistä kiinnostunut,
lisää voi lukea tästä linkistä. Taas yksi syy, miksi rakastaa rucolaa, minähän
tunnun tunkevan sitä jokaiseen ruoka-annokseen.
Rucolaa, viinisuolaheinää, kurkkua, punasipulia, kirsikkatomaattia, päärynää,
granaattiomenaa ja punasipulia.
Yrttilohkoperunat:
6 pientä
perunaa
3 rkl oliiviöljyä
2 hyppysellistä timjamia
2 hyppysellistä provenche-mausteseosta
2 hyppysellistä rosmariinia
n. 1 tl suolaa

Karitsan
kyljykset:
2 luomu karitsan kyljystä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl oliiviöljyä
pippuria
2 isoa kynttä valkosipulia
suolaa
Raasta valkosipuli hienoksi ja sekoita se laakealla syvällä
lautasella öljyyn ja pippuriin. Pyörittele lampaankyljykset öljyssä ja jätä
maustumaan 20 minuutiksi. Paista kuumalla pannulla molemmin puolin 3 minuuttia.
Mausta lopuksi suolalla.
Hyvältä näyttää! :)
VastaaPoista