Välimerihenkinen leipä
31.10. Petkeljärven kansallispuisto. |
Uuni: 200 astetta
30-35 min
4 dl rasvatonta maitoa (42 asteista)
1½ tl suolaa
3 rkl hunajaa
1 pss kuivahiivaa
1½ dl spelttihiutaleita
1 dl grahamjauhoja
1 dl aurinkokuivattuja
tomaattikuutioita basilikaöljyssä
15 g hienoksi silputtuja
basilikanlehtiä
2 isoa kynttä valkosipulia
hienoksi raastettuna
3 rkl kuivattua rosmariinia
½ dl auringonkukkaöljyä
6-7 dl vehnäjauhoja
Sekoita lämpimän
maidon joukkoon suola ja hunaja. Sekoita kuivahiiva 1 dl vehnäjauhoja ja lisää
se maidon joukkoon. Lisää myös hiutaleet, grahamjauhot, tomaatit, basilika, valkosipuli
ja rosmariini.
Vaivaa joukkoon loput
vehnäjauhot pienissä erissä. Lopuksi vaivaa joukkoon öljy. Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Pyörittele taikina
jauhotetulla pöydällä limpunmuotoon. Asettele leivinpaperin päälle uunipellille
ja anna kohota vielä 20 min. Laita uuni kuumenemaan. Paista uunin keskitasolla
200 asteessa 30-35 min. (Kun laitat leivän uuniin, voit heittää puoli desiä
vettä uunin pohjalle à leipään rapea kuori).
31.10. Petkeljärven kansallispuisto. |
Kommentit
Lähetä kommentti