Välimerihenkinen leipä

31.10. Petkeljärven kansallispuisto.
Uuni: 200 astetta
30-35 min

4 dl                rasvatonta maitoa (42 asteista)
1½ tl              suolaa
3 rkl               hunajaa
1 pss              kuivahiivaa
1½ dl             spelttihiutaleita
1 dl                grahamjauhoja
1 dl                aurinkokuivattuja tomaattikuutioita basilikaöljyssä
15 g               hienoksi silputtuja basilikanlehtiä
2                    isoa kynttä valkosipulia hienoksi raastettuna
3 rkl               kuivattua rosmariinia
½ dl               auringonkukkaöljyä
6-7 dl            vehnäjauhoja

Sekoita lämpimän maidon joukkoon suola ja hunaja. Sekoita kuivahiiva 1 dl vehnäjauhoja ja lisää se maidon joukkoon. Lisää myös hiutaleet, grahamjauhot, tomaatit, basilika, valkosipuli ja rosmariini.
 
Vaivaa joukkoon loput vehnäjauhot pienissä erissä. Lopuksi vaivaa joukkoon öljy. Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.


Pyörittele taikina jauhotetulla pöydällä limpunmuotoon. Asettele leivinpaperin päälle uunipellille ja anna kohota vielä 20 min. Laita uuni kuumenemaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-35 min. (Kun laitat leivän uuniin, voit heittää puoli desiä vettä uunin pohjalle à leipään rapea kuori).

31.10. Petkeljärven kansallispuisto.


Kommentit

Suositut tekstit